Försnack TAIF vs Löven

Vi förbereder oss efter den senaste tidens ”speed-silly season” med två backar både in och ut nu inför kvällens match borta mot ligafyran Tingsryd AIF. Med tolv matcher kvar gäller det börja spela hem poäng oavsett hur det ser ut, för vår överlevnad gäller att hitta ett ”slutspels- eller kvalmode” vilket innebär att vi i varje match ska vara beredd att dö för de tre poängen.

Tingsryd är i skrivande stund seriens femte bästa hemmalag med tolv segrar på 19 matcher, med 36 inspelade poäng och en målskillnad på 54-37. Vi kontrar för övrigt med att efter de nu elva raka torskarna (på bortais) vara seriens sämsta bortalag med ynka 14 poäng på 18 matcher och en målskillnad på 38-65.

Vi har mötts tre gånger den här säsongen där vi först föll hemma med 4-5 i omgång 2, medan vi fick revansch och vann borta med 4-3 i omgång 15 för att i den 28:e omgången återigen, efter 4-3, plocka alla tre poängen hemma i T3 Center.

Slående för samtliga tre möten med Tingsryd är att vi tagit ledningen och även ledat efter första perioden alla tre gånger. Det var för övrigt bara i det första mötet hemma i T3 Center som Tingsryd kunde vända och vinna, i de övriga två har första kassen och ledningen efter första lagt grunden till seger och tre välförtjänta poäng.

En spelare som trivs lite extra mot just TAIF är #14 Cody Murphy som satt fyra av sina sju mål mot just det laget. Sånt är alltid intressant och säkert nåt som Cody har med sig i ryggsäcken in till matchen.

Under förra säsongen vann Tingsryd båda mötena med hiskeliga 7-2 i Nelson Garden Arena.

Matchen i kväll sänds via webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341

* * *

Kan vi återigen få jubla på bortaplan?

Lagens form?

Tingsryds fem senaste:
Pantern – Tingsryd 2-3 eft.str.
AIK – Tingsryd 5-4
Tingsryd – Oskarshamn 3-4 eft.sd.
Västervik – Tingsryd 0-1
SSK – Tingsryd 0-3

Björklövens fem senaste:
Almtuna – Björklöven 4-3
Björklöven – Pantern 0-5
Björklöven – Mora 3-5
Västerås – Björklöven 6-4
Björklöven – Oskarshamn 1-3

Hemmalaget Tingsryd har vunnit tre matcher och tagit nio poäng de senaste fem matcherna, att jämföras med våra noll poäng under motsvarande period. Poängmässigt klar fördel för hemmalaget således, vår målskillnad på dessa matcher är 11-23 att jämföras med Tingsryds 14-11. Fördel TAIF även där.

Men det vi ska ta med oss är att vi så här långt alltid både tagit ledningen och även vunnit första perioden. Sedan då att vi alltid ska lira till Cody..

Special teams?

Senast mot Oskarshamn återigen en påse (33,33%) i PP vilket var viktigt att få studsa tillbaka i den spelformen. Ackumulerat blir summan 17,53%. Det är i skrivande stund nionde bäst i klassen. Tingsryd är dock med sina ännu lägre 17,04% faktiskt näst sämst i ligan.

I boxplaystatistiken som senast mot Oskarshamn var 100 %-ig (fyra minuter), så förbättrade vi oss något till 69,23% och är alltjämt seriens sämsta lag i spelformen. Här kontrar för övrigt hemmalaget med 81,67%, vilket är sjunde i ligan.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på exakt 11,85 min per match (12:e) att jämföras med Tingsryds 10,30 min per match, vilket är tionde bäst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 182 st. att jämföras med hemmalagets 146 st.

Interna poängligor:

Tingsryd AIF

 1. #22 Johan Eriksson 30 p (17+13)
 2. #77 Zackary Phillips 26 p (11+15)
 3. #49 Niklas Johansson 22 p (4+18)
 4. #54 Adam Schmidt 20 p (12+8)
 5. #18 Jacob Dahlström 19 p (10+9)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 26 p (5 + 21)
 2. #28 Lucas Sandström 24 p (10 + 14)
 3. #14 Cody Murphy 19 p (7 + 12)
 4. #57 Stefan Andersson 17 p (3 + 14)
 5. #91 Joakim Högberg 16 p (6 + 10)

Aktuellt från lagen?

Efter att såväl Linus som Mikko numer tillkommit och både Christian och Simon fått lämna blir det en rätt ombyggd backsida. Bra att något nu hänt, det enda man möjligen funderar lite kring är varför det dröjde enda till sista januari och med bara 12 matcher kvar? Men bättre sent än aldrig..

HÄR förresten en intervju med #5 Linus Högberg och HÄR en annan med #8 Mikko Pukka båda signerade hemsidan. Lite skönt också att de båda valde mer klassiska back-nummer apropå små detaljer.

Sedan pratar coach Fagervall i denna INTERVJU om att Tingsryd borta är en svårt bortamatch som så många i denna liga. Men han tjatar vidare om prestationen och att det är själva prestationerna som kommer vara grunden för poäng.

Det definitiva laget lär som vanligt släppas under dagen även om backparen enligt uppgift lär bi enligt följande:

#4 Emmerdahl, #16 LEJ därefter de båda nya och sedan då #12 Pavel, #57 S Andersson i det tredje. Det skulle i så fall innebära att #37 J Andersson för första gången skulle hamna utanför laget.

Vi vet sedan tidigare att vi saknar de skadade backen #42 Wikström, #7 Lindquist, #10 Thörnberg, #19 Farley som samtliga är skadade och som senast är även #29 Stenlund-Ädelgran alltjämt sjuk. Något positivt i detta är att troligen får återigen #40 Emil Norberg en ny chans.

Från Tingsryd fanns inte mycket att tillgå i går kväll..

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Kontrollerad aggressivitet kombinerat med noggrant och effektivt bortaspel.
 • Special teams, någon eller ett par påsar framåt samtidigt som vi återigen bör stänga BP.
 • Målvaktskampen alltid viktig oavsett #31 Fernström eller #35 Werner i kassen.

Vi lär återkomma under dagen med våra tankar när det definitiva laget släpps.

* * *

Dagens match sänds via webben på CMore.se och för att kunna se matchen borta mot Tingsryd på webben så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Vad har du själv för tankar inför kvällens match? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt..

2 thoughts on “Försnack TAIF vs Löven

 • 1 februari, 2017 kl. 10:54
  Permalänk

  Det enda som talar för Löven ikväll är att ingenting talar för Löven…

  Svar
 • 1 februari, 2017 kl. 13:26
  Permalänk

  Ni kanske borde ta upp LEJ:s uttalanden, verkar som att han har huvudet någon annanstans.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: