Försnack Sundsvall

Så var det dags för säsongens andra möte nere i Sundsvall. Senast vi var där besegrades Timrå med 5-2. Nu väntar Sundvall, ett Sundsvall som inlett ungefär som vi förväntat, dvs med en bottenplacering.

Nykomlingarna Sundsvall Hockey valde redan ifjol att satsa mycket på rutin och har fortsatt på den inslagna vägen. – Jag tror absolut att vi kommer ha nytta av all rutin vi har i truppen. De flesta i vårt lag har spelat på den här nivån, varit runt i alla arenor och vet vad det handlar om. Det blir inte nyhetens behag eller någon överdriven respekt, utan alla vet vad som gäller och hur det fungerar, sa tränare Göran Tärnlund inför säsongen. Med facit i hand så har väl inte poängen haglat över Medelpadslaget och hur vill man då lösa det? Jo, med mer rutin förstås. Man har jagat såväl 36-årige Niklas Norgren som 38-årige Robert Carlsson utan resultat. Nu har man kommit fram till en mer solklar plan med ett lika logiskt svar. – Just i dag hade vi hemskt gärna haft en notorisk målskytt, men de är upptagna allihop.

Sundsvall kommer till spel med en färsk 3-6 förlust i ryggen borta mot Leksand, men också en 3-2 seger efter straffar mot Asplöven i senaste hemmamatchen och faktum är att laget hängt med skottmässigt i alla 9 spelade matcher hittills, även om man på dessa bara vunnit en efter ordinarie tid.

Sundsvall har väl inte haft den bästa uppladdningen inför matchen då man i måndags endast hade 13-14 spelare på träningen, men sportchefen och assisterande tränaren tillika exlövet Stefan Lindqvist menar att fyra-fem stycken av de som vilade då ska kunna spela idag. Statistiskt sett ligger Sundsvall i botten av alla tänkbara tabeller. Minst segrar på hemmaplan, minst gjorda mål totalt , mest insläppta, minst gjorda mål på hemmaplan, minst antal segrar på hemmaplan, ineffektivaste laget, sämst boxplay och sämst på tekningar.

8398859058_c64401442b_o

En syn vi gärna ser i kväll. Arkivfoto: AXELLÖF

I Björklöven är Alex Hutchings och Rasmus Edström åter i spel efter sjukdom, men att William Quist och Jonas Emmerdahl fortfarande saknas. Laget gjorde en riktigt bra insats mot AIK senast och vi hoppas att man fortsätter på den inslagna vägen.

Det vi hoppas eller ser som dagens nycklar..

 • Ödmjukhet inför uppgiften.
 • Bibehålla det höga tempot, aggressiviteten och intensiteten som fanns mot AIK
 • Första målet. Sundsvall snittar endast 1,5 mål/hemmamatch framåt

 

Trolig laguppställning

Målvakter:

#47 Lindskoug (#35 Ollikainen)

#86 Wargh, #57 Andersson / #34 Palmebjörk, #74Öhman, #28 Sandström

#16 Ekeståhl-Jonsson, #24 Banwell / #90 Hutchings, #6 Karlsson, #21 Hetta

#8 Ekelund, #32 Edström / #54 Maegaard-Scheel, #15 Edblom, #10 Thörnberg

#22 Johansson, #26 Ekeståhl-Jonsson, #62 Lavander

Extraspelare:

Hampus Falk, Gustav Grundström

Spelar ej:

William Quist (sjuk), Jonas Emmerdahl (på is men ej redo efter skada)

* * *

För dig som inte kan se matchen på plats finns alltid chansen på cmore.se. Och för att det ska gynna Björklöven borde du köpa matchen alternativt boka ditt abonnemang via DENNA länk.

4 thoughts on “Försnack Sundsvall

 • 7 oktober, 2015 kl. 08:03
  Permalänk

  För övrigt sänkte vi Timrå med 5-2

  Svar
  • 7 oktober, 2015 kl. 10:37
   Permalänk

   Finns knappt något osexigare än internetpoliser. Klart jag vet att Timrå är en egen kommun och du kanske säger att du ska åka till Timrå? Själv säger jag Sundsvall. Hur säger du när vi möter AIK borta och du förslagsvis ska åka dit? ”Jag ska till Solna” eller ”Jag ska till Stockholm”?

   Svar
 • 7 oktober, 2015 kl. 13:54
  Permalänk

  Haha bra svar….

  Jag hoppas Löven går ut med samma inställning som senast o inledningen näst senast så tror jag det kan bli en kul kväll.
  Annars så är ju Löven rätt duktiga (tyvärr) på att bryta motståndarlagens dåliga trender…
  Löven4ever (skåne)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: