Försnack Sundsvall

Dags för en väldigt viktig match för Björklöven och framförallt dess fans. Sundsvall kommer på besök och ingen hade väl på förhand trott att en negativ utgång i ett möte med Sundsvall skulle få dem att passera oss i tabellen, men så ligger det faktiskt till.

Sundsvall lämnande i och med segern senast mot Leksand ifrån sig jumboplaceringen till lokalkonkurrenten Timrå, en jumboplats man innehaft sedan den femte omgången. Övriga lag som innehaft den mindre smickrande placeringen är vi (efter omgång 1), Timrå (omgång 2), Oskarshamn (Omgång 3 & 4).

Sundsvall är seriens sjätte bästa bortalag med 12 inspelade poäng på tio försök och en målskillnad på 22-28. Laget har totalt tagit 26 poäng på de inledande 22 omgångarna och en målskillnad på 45-60 (-15) och ligger i och med det på en 13:e plats. Vi ligger nia i en tight tabell med 28 poäng och en målskillnad på 53-58. Som hemmalag är vi det nionde bästa med 19 poäng på elva försök och en målskillnad på 25-17 och har tre raka hemmasegrar via Oskarshamn 5-2, Tingsryd 5-1 och Vita Hästen 3-0.

Lagen har bara mötts en gång de senaste åren och det var i Sundsvall i år i den tionde omgången då vi vann med 3-1 då bl.a. Jesper Thörnberg var het med tre assists.

Sundsvall jagar alltjämt förstärkningar, men till denna match hinner ingen bli klar.– Ingenting är klart nu, vi söker olika alternativ och har några namn vi tittar på, säger Lindqvist till st.nu. När det gäller bröderna Ahlström är inte dörren stängt och är aktuella så länge Sundsvall inte har något annat. Uppgifter till bloggen säger dock att de i dagsläget kräver 75 000 kr i månadslön för en fortsättning. Viktor Hertzberg, som varit skadad en längre närmar sig spel och sägs vara i spel i början av december.

IF Björklöven, 19,19% (4) samt 85,39% (4)

IF Sundsvall Hockey 13,41 % (11) samt 76,74 (14)

Sundsvalls tre bästa poängplockare

  1. #82 Christian Söderström 9 + 9 = 18p
  2. #17 Christoffer Kjaersgaard 8 + 10 = 18p
  3. #40 Marcus Kinisjärvi 2 + 14 = 16p

Björklövens tre bästa poängplockare

  1. #28 Lucas Sandström 8 + 9 = 17 p
  2. #57 Stefan Andersson 3 + 10 = 13p
  3. #10 Jesper Thörnberg 5 + 7 = 12 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • Effektivitet. Över 10 % vill jag se.
  • Special teams. Vi måste studsa tillbaka. Nu är bättre spelformerna i fritt fall.
  • Seger. Sundsvall ska INTE få passera oss.

Tommy Jonsson berättar för hemsidan att han tycker att laget gjorde en jättebra träning i går, att det är bra energi i gruppen och att man ska göra någonting som gör för att specialtema ska bli bättre…hm jaja… hela intervjun hittar du HÄR. Stefan Andersson förklarar i sin inför intervju med hemsidan att målet mot AIK var skönt, att man vill vara lite stabilare och att Sundsvall inte är en lätt motståndare… Hela den intervjun hittar du HÄR.

* * *

Nedsläpp ikväll 19:00 i T3 Center och kan du inte vara på plats kan du i vanlig ordning se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

 

Cmore

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: