Försnack SSK vs Löven + TÄVLING

I onsdags till sist rätt sköna 3-2 (OT) hemma mot Oskarshamn i den tredje rundan, nu dags för den näst sista matchen i denna korta serie. För motståndet svarar SSK, ett hemmalag som i onsdags vann 4-2 borta mot Almtuna i Gränbyhallen.

Normalt inför en match så brukar vi rapa upp gammal historik i form av lagens fem senaste, inbördes möten den senaste säsongen och historiskt samt en massa statistik i form av procent i powerplay och penaltykilling m.m. Men nu under slutspelet kommer vi fortsätta hålla det mer avskalat, vi gör som laget och tar det mer match för match. Sedan alltid 0-0 när pucken släpps och vad som tidigare hänt mot just Almtuna eller tidigare under säsongen (inkl. slutspelet) har faktiskt ingen som helst betydelse.

Från Löven kunde vi i går se och höra en intervju signerad hemsidan (länk) med en rätt avslappnad Mattias Granlund som både inledde och avslutade intervjun med.. – Tjena, tjena och tack, tack!

Mattias menade annars att pressen inte var större bara för att laget nu leder serien utan att pressen främst kommer inifrån och att de inte vill gå på sommarlov redan nu. Mattias hoppades även att laget skulle likt i Gränbyhallen skulle stöttas av ett bortafölje som återigen kunde ta över hela borgen och då i kvällens match Scaniarinken.

Lämpligt då att Supporterklubben Green Devils sponsrar med 2 000 kr per minibuss, GD skrev följande på sin hemsida (länk) redan i onsdags:

”Är ni några som vill hyra en minibuss så får man styra upp detta sinsemellan. Ordna en chaufför och åk! Det kommer att bli mycket lövare på plats. Spara alla kvitton, annars kan ni inte få någon ersättning.

Alla till Södertälje!”

Från SSK kunde vi deras Nedsläpp (länk) höra coach Ulf Lundberg inför kvällens match tala om vikten av kyliga skallar och sedan menade han att SSK är som bäst när de spelar med hög aktivt oavsett spelet med eller utan puck. Men han tyckte det var en inspirerande uppgift och att det uträknade laget som enligt Lundberg alltjämt bara är en underdog fortfarande är med i racet tyder på karaktär.

Gällande truppen: Victor Andersson är avstängd resten av slutspelsserien efter matchstraffet i Oskarshamn och kommer inte till spel i matchen mot Björklöven. Marcus Bohman och Henrik Malmström är båda skadade och osäkra kort inför fredagen. Back från J20 lär ersätta till matchen mot Björklöven. I övrigt ser truppen ut att vara densamma som mot Almtuna.

* * *

Hur Björklöven formerar laget lär vi återkomma om under dagen, men senast mot Oskarshamn såg det inledningsvis ut så här:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Jakob Stenqvist, Mikko Pukka, Roope Talaja, Fredric Andersson, Austin Farley

Jonas Emmerdahl, Simon Backman, Cody Murphy, Axel Ottosson, Alex Hutchings

Simon Åkerström, Jacob Andersson, David Lindqvist, Jacob Peterson, Lucas Eriksson

(Niklas Pavel, Nicklas Johansson) – Marcus Jonsson, Filip Riska, Mattias Granlund

#19 Farley klev av senast efter sin skottskada mot Almtuna, behövs återigen på isen i kväll. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

I går kom det så positiva besked kring både backen Westerlund och forwarden Farley:

– Jag spelar matchen mot SSK, att jag klev av mot Oskarshamn var mer en säkerhetsåtgärd, sa den transatlantiske forwarden till VK-Sportens Gunnar Johnsson.

Utöver VK´s uppgifter att Farley ska vara tillbaka får Björklöven även tillbaka spelskicklige backen Filip Westerlund, backen som missat de två senaste matcherna efter en smäll mot Pantern. Lövens ass. coach Jesper Jäger om de båda spelarna: – Jättepositivt. Kan Austin spela är det jättepositivt för oss, han är en avslutare av rang som verkligen är där när det gäller. Filip Westerlund är kul att han är tillbaka efter smällen han fick och det är det som är positivt, att spelare kommer tillbaka och verkligen är laddade att spela.

Utöver att både Austin och Filip är tillbaka och tillgängliga för spel tog laget i går även med sig junioren Erik Rainersson på resan till Södertälje, detta med tanke på förkylningstider, magsjuka etc. enligt samma Jäger.

Utöver Austin ska alltså även spelskicklige #6 Filip Westerlund vara klar för spel igen. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

* * *

Våra nycklar är:

  • Målvaktsmatchen. Werner måste återigen komma ut stort och Adam som vanligt väldigt viktig.
  • Minimera misstagen och visa prov på noggrannhet samt tålamod. Byte för byte.
  • Special teams. Ska vi vinna matchen i kväll gäller det stänga PK och helst sätta en eller ett par i PP!

Matchen i kväll sänds på C More Hockey, Sportkanalen och via webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Era tankar inför matchen och då även kvällens omgång?

AIK vs Oskarshamn

Almtuna vs Pantern

Fältet som vanligt tämligen fritt..

* * *

TÄVLING!!

Nu under Slutspelsserien rullar vi vidare med vår tävling i samarbete med Coolbet och reglerna är rätt enkla.. Lägg ett helt valfritt spel med minsta insats på minst 50 kr på slutspelet i kväll hos dem och var med i utlottningen av 200 kr i gratisspel till nästa omgång. När du lagt ditt spel, dela med dig av det till oss via kommentar på detta inlägg eller så lägger du en kommentar när inlägget delas av oss på Facebook eller på någon av bloggens Twitter.

Bland alla er som tippar och meddelat oss enligt ovan så kommer vi lotta fram en vinnare! För att vinnaren ska kunna erhålla sitt gratisspel viktigt att kommentaren läggs med samma e-post som är registrerat hos Coolbet när du registrerade ditt spelkonto. Varje spelare hos Coolbet som lägger valfritt spel i kvällens omgång deltar i utlottningen, detta oavsett antal spel.

Lycka till..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på HockeyAllsvenskan och nu i slutspelet? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg ett spel för att krydda säsongens återstående matcher!

4 thoughts on “Försnack SSK vs Löven + TÄVLING

  • 16 mars, 2018 kl. 11:39
    Permalänk

    Skulle bli besviken om inte Löven tvålar till förortslaget och sen tar man det andra förortslaget av bara farten . Kul!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: