Försnack SSK vs Löven

Björklöven fortsätter sitt täta matchande och ikväll är match igen då vi tar oss an SSK på bortaplan i Scaniarinken.

I kväll väntar då 13:e placerade SSK, ett SSK som senast föll hemma mot BIK Karlskoga med 3-4.

I fjol möttes vi två gånger i Scaniarinken, i det första mötet 3-0 till SSK och sedan 2-1 efter på övertid i det andra mötet efter det att Meyer avgjort för hemmalaget. Vår målskytt var för övrigt 37 Andersson.

På ämnet Green Connection hittar vi hos SSK.. ingenting.

Interna poängligan, SSK vs Björklöven

#80 Blomstrand, 7+4 = 11 p
#52 Liljewall, 4+4 = 8 p
#19 Carlsson, 1+5 = 6 p

..där vi kontrar med:

#91 Crandall, 4+10 = 14 p
#13 Andersson, 7+6 = 13 p
#90 Hutchings, 4+5 = 9 p

#90 Hutchings numer topp 3. Arkivfoto: Lucas Norlin

Special teams

Björklövens powerplay (PP) fortsätter rent statistiskt att se bra ut, med sina 31,58 % ligger vi alltjämt 2:a i den ligan. Här är SSK 7:a med 17,50 %.

Går vi över till penaltykilling (PK) är vi fortsatt i ligaledning med bara 2 insläppt på 31 försök eller 93,55 %. SSKs PK-siffra är den 8:e i ligan med 78,79 % eller 7 insläppta på 33 tillfällen.

Laget kommer släppas vid lunchtid, det blir som vanligt intressant att se hur man nu kommer formera laget.

Senast sakande vi alltså Hellström, Deilert, L Eriksson och Lundberg.

Det vi ändå vet gällande laget är att spelklare #15 Tyler Vesel på träning tagit Linkans plats mellan Hutchings och Crandall. En ren rajt-line således. Intressant och spännande.

Här hade ju sajten en förhoppning att hinna med ett inlägg var vi ville placera Vesel och på vilket sätt det skulle påverka övriga linor.

Lövenbloggaren och Sweetangel placerade likt Fagervall/Kimby Lindquist tillsammans med Andreasson och behöll linan 40 – 13 och 29 intakt. Däremot hade de 71 – 96 och 77 som en lina och i stället #11 William Eriksson i den fjärde linan.

När jag själv formerade linorna ville jag i det här läget röra om så lite som möjligt, jag ser även två väldigt puckkära spelare i David och Pontus. När jag satte mina linor blev det därför Rainersson, Söder och Lindqvist i den fjärde. Tyler in i ”första”, de två andra intakt och då blir det fjärde för Linkan.

Sajten har även kollat med Andreas Häggström med god koll på just SSK @Materialspelare på Twitter om hans tankar inför kvällens match.

– Som jag har skrivit i sociala medier ett tag nu så känns det som att allt krut är slut. Gruvan är tom. Jag kan inte se hur det här laget ska lyfta sig. Vill däremot påpeka att jag tror på spelarna, 100%, jag tror på vårt lag, det finns potential, men jag tror inte att tränarna har förmågan att använda sig av den potential som finns. Kopplingen mellan ledarna och omklädningsrummet verkar vara avskuren på något vis.

– Jag vet inte vad det hjälper att sparka tränare, som vi gjort så många gånger förr, men vad är alternativet just nu? Det känns som att Janne i kassan på Ica skulle kunna höja det här laget mer än vår nuvarande tränare. Ungefär så känns det.

– Björklöven hemma är alltid kul. Alltid bra tryck. Hur det blir i morgon vet jag inte. Men jag vet att det kommer att vara många Lövenfans på plats, och kanske färre SSK:are än vanligt. Tyvärr. Men folk har tröttnat. Folk är besvikna och ledsna.

Klubben befinner sig i en uppförsbacke och måste börja vinna för att i sin tur vinna tillbaka förtroendet. Eller åtminstone visa att nuvarande situation är oacceptabel och agera därefter.

HÄR förresten en intervju signerad hemsidan med assisterande tränaren Kimby som såg SSKs senaste match och tyckte de såg rätt bra ut, vill dock se laget komma ut i arbetsinsats och bl.a. snabbt in och ur situationerna. Robert menade vidare bl.a. att Tyler set bra ut på träning men att man inte ska dra för stora växlar på bara två träningar. De sitter in Vesel i en miljö där de tror det blir bra. Sedan får de utvärdera.

Ass. coach Robert Kimby Foto: Lucas Norlin

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Komma ut starkt direkt och visa att första 35 min senast mot Västervik var en engångsgrej.
  • Ett fortsatt suveränt målvaktsspel kombinerat med special teams så otroligt värdefullt.
  • 2-0 på Hovet mot AIK var en klockren bortamatch, gärna nåt likande i kväll mot SSK i Scaniarinken.

Kvällens fråga?

Kommer duon #77 Lindquist och #96 Andreasson kunna skapa magi tillsammans, eller bör de kanske gå i varsin lina?

*

Oddsen i skrivande stund .. 3,25 – 4,15 – 1,99

*

Matchen i kväll sänds på C More Hockey samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: