Försnack SSK vs Löven

Efter fyra raka förluster bröt vi trenden med hemmaseger mot BIK Karlskoga, vi följde sedan upp det med en poäng borta mot formstarka Leksand i Tegera Arena. Ikväll väntar klassiska SSK på bortaplan i Scaniarinken.

På plats 10 hittar vi numera klassiska Södertälje som efter tränarbytet kommit i gång och som närmast kommer från en seger med 5-2 borta mot Tingsryds AIF. Laget är formstarkt och har tagit 12 poäng på de senaste fem matcherna, här kontrar vi med fyra poäng på våra fem senaste. På hemmaplan har SSK så här långt tre segrar på sju försök (målskillnad 15-17) och genom det en 13:e plats i hemmatabellen. Vi har så här långt en trepoängare och en tvåpoängare av de sju bortamatcher vi spelat och via målskillnaden 16-27 ligger vi med det på plats 12 i bortatabellen.

Under förra säsongen blev det idel bortasegrar nr vi mötte Södertälje SK, mötena i Scaniarinken slutade 0-3 respektive 3-5. Målskyttar i det första mötet #51 Bull, #7 Lindquist samt #16 LEJ och i det andra mötet var målskyttarna #36 Hamill, #57 S Andersson, #14 Murphy, #7 Lindquist samt #8 Pukka.

Interna poängligan, SSK vs Björklöven..

 1. #22 Weigel 2+9 = 11 p
 2. #25 Bengtsson 4+6 = 10 p
 3. #10 Heinerö 4+6 = 10 p

..där Björklöven kontrar med:

 1. #19 Farley, 9+7 = 16 p
 2. #18 Ottosson, 5+7 12 p
 3. #13 F Andersson, 7+4 = 11 p

Special teams?

SSK ståtar så här långt gjort lika många mål som oss i PP, dock på två fler försök. De placerar sig därmed på platsen efter oss i PP-ligan. Vid 17,65 % av lagets tillfällen sitter pucken i nät, eller 9 mål på 51 försök vilket är 9:e bäst i ligan. Där är vi något vassare med 18,37 % (8:a), eller 9 mål på 49 försök.

När det gäller PK är det omvända siffror. SSK är seriens sjätte bästa med 83,33 % eller 9 insläppta på 54 försök mot vårt 73,58 % eller 14 insläppta på 53 försök, vilket i sin tur är sämst i den kategorin.

Från SSK har bloggen noterat att forwarden Henrik Nyberg (f.d. Björklöven) sagt följande till SSK´s hemsida:

– Vi är ordentligt förberedda, säger forwarden Henrik Nyberg.

Henrik fortsätter apropå att vi vann förraa mötet med 4-1.. – Jag har för mig att det var ganska jämnt däruppe och sedan gjorde de tre mål i slutperioden och drog ifrån. Men nu är vi i bättre form och de har väl gått lite knackigt på slutet så jag tycker vi har bra slagläge.

SSK har tidigare haft lite problem med målskyttet och även med powerplay-spelet. Den senaste tiden har målen dock trillat in och i fredags gjorde man dessutom hela fyra mål i spel med en man mer. – Vi fick väldigt bra utdelning där. Riktigt kul att se. Weigel har också kommit igång ordentligt, fortsätter Nyberg som själv gjorde sitt första mål för säsongen i Tingsryd – framspelad av just Fredric Weigel.

– Jag fick en liten macka där i mitten, så det var bara att sätta dit den. Det var skönt. Jag har ju haft en del lägen som jag bränt sista tiden, så det var skönt att det lossnade till slut.

Från Björklöven oväntat tyst, laget lär dock släppas som vanligt någonstans kring lunch och efter värmningen. Vi har dock fått indikationer på att Granlund spelar och att det även kändes bättre för Farley under gårdagens träning. Det dessa två med ökar ju Björklövens slagstyrka rejält.

Våra nycklar är:

 • Samma tålamod och avvägning mellan check/styrspel som i matchen mot Leksand.
 • Bättre effektivitet vid de målchanser som vi trots allt kommer att skapa.
 • Som vanligt ett stabilt målvaktsspel och effektivt special teams.

Matchen i kväll sänds på CMore Sport samt via webben på CMore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Har du tänkt se matchen på plats och ännu inte köpt biljett gör du det HÄR.

* * *

Som vanligt finns en massa frågor inför matchen.

I fjol idel bortasegrar när vi och SSK möttes i fjol, fortsätter vi på den streaken? Kan vi göra en lika bortamatch som i lördags mot Leksand i Tegera Arena? Kommer då Austin Farley eller Mattias Granlund vara tillbaka till kvällens match? Om så, går Granlund in på sin gamla med 13 och 90? Vad göt man då med Talaja? Frågorna är som vanligt många, svaren alltid fler… skriv gärna en kommentar!

One thought on “Försnack SSK vs Löven

 • 6 november, 2017 kl. 11:17
  Permalänk

  Kan det bli mer klassiskt?
  SSK mot Löven i Scaniarinken.

  Otroligt svår match men det här är dom matcherna Löven måste vinna.
  Det är det som avgör vart man hamnar i slutet av säsongen. Upp eller ner. Dags att slipa hörntänderna mot isen i kväll alltså.

  Om man nu ska spela superdefensivt som mot Leksand, så är det ju läge att fixa till special teams ordentligt och träna straffar, så man slipper att dra straffläggare ur hatten.

  I morgon spelar SHL, såg att bla Rögle skulle möta Mora och att Växjö skulle möta KHK. Fantastiskt spännande? Undrar om dom kommer fram till varför publiken sviker i SHL? 😉

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: