Försnack IK Pantern

Dags för hemmamatch igen och denna gång en helt ny bekantskap i IK Pantern eller så jag trodde. Tittar man historiskt så hittar man en del intressanta fakta.

Främsta meriterna är ett par säsonger i dåvarande division 1 på 1990-talet då man kvalspelade till Elitserien och vid två tillfällen slog ut anrika Södertälje SK ur detta kval. Efter det andra tillfället begåvades man t o m med en lokal supporterklubb i Stockholm.

Vi lirade ju faktiskt också i division 1 vid ett flertal säsongen under 90-talet, men några möten blev det inte då.

Pantern har inlett säsongen med en seger i nykomlingsmötet mot Sundsvall (3-1), förlust efter straffar hemma mot Mora (2-3) samt en förlust senast uppe i Haparanda (1-3).

Vi har ju som bekant vunnit två av tre inledningsvis och här ska vi bara ta vår tredje seger. Vi kommer till spel med Tommy Warg åter i laget och detta då förstås eftersom Jonas Emmerdahl skadade axeln mot Almtuna och blir borta upp till en månad. Tommy Jonsson menar att Pantern är en motståndare som man definitivt måste vara vaken på när man möter. Laget är ju väldigt tungt och är överlägset det tyngsta i ligan med fyra spelare över 100 kg och en snittvikt på 92 friska pannor. Här kontrar ju vi med 3 spelare över 90 kg (Pantern 12 st) och en snittvikt på ca 85 kg.

Laget lär i vanlig ordning komma under dagen, men det vi verkligen vill se i eftermiddag mot Pantern är följande:

 1. Kan inte påpekas nog ofta! Piggare inledning än tidigare, första 10 minuterna sätter an tonen!
 2. Att målet senast får fart på kedjan Palmebjörk, Edblom, Maegaard-Scheel!
 3. Farten. Pantern är ett stort och tungt lag som vi ska åka ifrån. Farten är nyckeln till ett bra anfallsspel!

Lite statistik inför matchen:

Special teams:

Powerplay:

Björklöven 20 % (4:a i ligan)

Pantern 10 % (11:a)

Boxplay:

Björklöven 91,67 % (5:a)

Pantern 93,75 % (4:a)

Målvaktligan:

Björklöven: Kevin Lindskoug 95,60 % (3 matcher)

Pantern: Jonas Gunnarsson 93,60 % (2 matcher), Victor Andrén 90 % (1 match)

Björklövens topp 3 i den interna poängligan

 1. William Quist 1 mål 3 assist = 4p
 2. Lucas Ekeståhl-Jonsson 0 mål 4 assists = 4p
 3. Fredrik Hetta 3 mål 0 assists = 3p

Panterns topp 3 i den interna poängligan

 1. Pontus Netterberg 2 mål 1 assists = 3p
 2. Robin Dahse 1 mål 1 assists = 2p
 3. Carl-Johan Sjögren 1 mål 1 assists = 2p

Noterbart är att Alex Hutchings och Stefan Öhman träffat mål med alla skott man levererat denna säsong. Alex med 12 skott och Stefan med nio skott. Dock handlar det om att förvalta skott i mål och där är Fredrik Hetta överläget värst i hela ligan med mål på hela 42,86 % av sina skott. Ser vi på tekningar är Kim Karlsson bäst i laget med seger i 57,50 % av tekningarna.

* * *

HÄR köper du biljett.

Ska du se matchen köper du den HÄR. Ni vet att Björklöven får del av pengarna om ni köper via denna länk. Sprid detta gärna till alla ni känner.

* * *

Hur tänker du som läsare inför matchen? Vad ser du som nyckeln till tre poäng etc. Tveka inte att dela med dig av tankarna, fältet som vanligt fritt.

2 thoughts on “Försnack IK Pantern

 • 19 september, 2015 kl. 09:15
  Permalänk

  Ar det verkligen sa smart o lata Wargen ”debutera” i denna match mot hela Sveriges (tror nog det) tyngsta lag ? Kanns liiiite vanskligt..

  Svar
 • 19 september, 2015 kl. 09:20
  Permalänk

  Tror nyckeln kommer att vara att våga komma in på kassen. Pantern är tunga gossar, visst, men det är den egna farten och arbetsinsatsen som som ska avgöra det här. För att få till farten gäller det att ta kloka beslut och att passningarna sitter där dom ska. Pantern kommer att kämpa och det måste besvaras med en starkare glöd (vår borg!) men även med smarthet. Sen handlar det som sagt om att våga. Som en insiktsfull Palme sa efter Almtuna, -”vi är några stycken som måste höja oss några snäpp”. Tycker det här är en lämplig match att börja med just det. Det är i precis den här typen av matcher som härförare ska kliva fram och visa vägen.

  Ett bra jobb som vanligt pojkar, väl mött i ladan!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: