Försnack Pantern vs Löven

I eftermiddag är det så dags för den tredje av de fyra matcher på endast sju dagar då vi efter 0-6 hemma mot BIK Karlskoga hemma, i förrgår 2-4 borta mot Timrå nu ska ta oss an ligasjuan IK Pantern borta i Malmö isstadion.

ikp_Loven

Då vi gått bom i båda dessa matcher under veckan innebär det även att min förhoppning om tre segrar under den matchintensiva veckan och minst bibehållet poängsnitt under firma Åkerblom/Jäger inte kommer att kunna uppnås.

IK Pantern är dessutom ett hyggligt stabilt hemmalag som vunnit fem av sina elva hemmamatcher och har målskillnaden 24-22. Laget föll i sin senaste hemmamatch mot Oskarshamn 2-3 efter OT. Vi kontrar med att vara ligans 6:e bästa bortalag via fyra segrar på elva matcher och med målskillnaden 21-27.

Under förra säsongen föll vi vid första tillfället borta med 1-3 och även i det andra mötet blev det torsk, denna gång med 3-4 efter straffar. Dags för första trepoängaren mot Skånelaget på bortaplan i eftermiddag? Här ska vi dock med oss våra tre raka bortanederlag även om nu hemmalaget Pantern faktiskt förlorat sina fyra senaste på hemmaplan. Noterbart är för övrigt att vi bara vann en av fyra matcher under förra säsongen mot fjolårets nykomling.

Vi ligger just nu inför kvällens match på en åttonde plats med 31 poäng. Efter tre raka förluster borde vi ha kommit ner på jorden igen och sedan håller det inte att återigen inte vara på tå från första nedsläpp och ge motståndaren ett handikapp på 3-0 innan man börjar lira.

Med seger i eftermiddag skulle vi stoppa blödningen en aning, vi skulle passera Pantern och få lite häng på Almtuna samt kvartetten Tingsryds AIF, Mora IK, Västervik samt BIK Karlskoga. Med förlust däremot är vi kvar här nere och hänger även farligt nära att missa slutspel. Sedan har dessutom AIK i morgon på Hovet en hängmatch mot Vita Hästen genom vilken de eller gästande Hästen närmar sig oss bakifrån.

Och med trepoängs systemet som tillämpas ser vi att vid seger respektive förlust, kan hissen gå rätt fort i båda riktningar.

Panterns fem senaste:

Almtuna – Pantern 0-4, Pantern – Mora 0-1, Västerås – Pantern 4-3 ef.str, Pantern – Västervik 2-3 eft.OT och senast Pantern – Oskarshamn 2-3 eft.OT

Björklövens fem senaste:

Västervik – Björklöven 3-2, Björklöven – Vita Hästen 6-2, Modo – Björklöven 4-3 ef. str, Björklöven – BIK Karlskoga 0-6 samt nu senast Timrå – Björklöven 4-2.

Formen sett till de fem senaste är en liten fördel för hemmalaget IK Pantern med andra ord. De har bl.a. inte fått poäng vid bara en av de fem senaste även om det bara blivit en seger. Säsongens första möte i T3 Center vann de gröngula med 4-3 sedan #18 Ottosson avgjort i OT vilket innebär att hemmalaget säkert vill ha revansch i dag.

Special teams?

Vårt powerplay lämnar just nu så mycket mer att önska, senast mot Timrå återigen alltså 0% och denna gång på sex min. Nu tot 14,61% i spelformen vilket är 13:e bäst eller näst sämst beroende på om man ska se glaset som halvtomt eller halvfullt. I grenen vinner hemmalaget knappt då bara nyttjar 15,28% av sina PP vilket är elfte bäst i ligan.

I boxplaystatistiken hade vi senast mot Timrå IK 75 % vilket gör att vi marginellt förbättrade oss till 71,43%, men vi ligger dock alltjämt sist i ligan. Hemmalaget Pantern ligger på plats fem via 84,62 % i spelformen.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 13,18 min per match att jämföras med hemmalagets mycket låga 7,64 min per match, vilket är näst bäst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 100 st. att jämföras med hemmalagets 84 st.

Interna poängligor:

IK Pantern

 1. #41 Johan Björk, 12 p (7+5)
 2. #90 Mattias Persson, 11 p (4+7)
 3. #45 Sebastian Dyk, 10 p (5+5)
 4. #92 Dennis Svensson, 10 p (4+6)
 5. #22 Lars Bryggman, 8 p (4+4)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 16 p (4+12)
 2. #28 Lucas Sandström, 13 p (5+8)
 3. #10 Jesper Thörnberg, 10 p (8+2)
 4. #7 David Lindquist, 10 p (4+6)
 5. #18 Axel Ottosson, 10 p (3+7)

Aktuellt från lagen?

Hela sju gubbar borta mot Timrå senast, där man tidigare sagt att man hoppas på återkomst för #10 Thörnberg och #20 Granlund i dag, men då klev alltså dessutom backen #42 Wikström av skadad i en forwardsroll.

Ass. coach Jäger pratade i denna intervju bl.a om en enorm revanschlusta efter Timrå och det gäller att vara mentalt förberedda. Tankarna om Pantern lät ungefär så här:

Ett lag med hög fart, spelar enkelt och rakt. De gillar att snabbt ta pucken mot mål!

Jeppe menade vidare att det gäller att vara noggranna och hitta en trygghet i spelet, oavsett med puck eller utan.

HÄR dessutom en intervju med forwarden #41 Vikström som numer gjort (eller iaf noterats för) 13 matcher för A-laget även om planen med bytet från Luleå J20 till Löven J20 främst var mer matcher etc.

..och i den HÄR intervjun med VK (efter Timrå) pratar Åkerblom om att få upp och även vinna den individuella kampen.

Från IK Pantern har jag så här långt (när inlägget skrevs) inte hittat nåt av intresse..

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Underläge 0-3 i de tre senaste fighterna, nu gäller det att vi är på tå från start.
 • Special teams? ..alltid viktigt.. hellre + än –
 • Några matcher med lite tveksam start på slutet, gäller att ”inte sitta kvar i bussen” vid nedsläpp.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

Vid förra matchen saknades dock 7, 10, 18, 20, 21, 24 och kaptenen #74 Stefan Öhman. Man matchade dessutom backarna #12 Pavel och #42 Wikström som ytterforwards i den fjärde linan.

Blir återigen även lite intressant att se om #35 Werner får fortsatt förtroende mellan stolparna eller om #50 Lundström som kom in under matchen mot BIK Karlskoga möjligen får chansen från start.

* * *

Dagens match sänds via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot IK Pantern så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: