Försnack Pantern vs Löven

Efter en vecka med tre poäng via 3-2 mot MODO och tunga 1-2 mot HC Vita Hästen hemma i någon slags obligatorisk ”derby-baksmälla” väntar nu Malmö Redhwaks tydliga farmarlag Pantern i kväll.

 

5:e placerade Pantern kommer närmast kommer från en förlust med 1-2 borta mot Leksand. Skånelaget noterar en skaplig form med sex poäng på de fem senaste matcherna. Här kontrar vi med tio poäng på våra fem senaste. På hemmaplan har Pantern åtta segrar på tio försök (målskillnad 35-24) och genom det en förstaplats i hemmatabellen. Vi har så här långt tre trepoängare och en tvåpoängare av de tio bortamatcher vi spelat och via målskillnaden 22-31 ligger vi med det på plats åtta i bortatabellen.

Förra och då förra säsongen idel hemmasegrar för Pantern i mötena med Björklöven och när skåne-laget dessutom vann säsongens första möte i T3 Center chans till revansch i kväll. Sedan ingen direkt munter statistik när Pantern så här långt dessutom vunnit sju av våra nio möten.

Interna poängligan, Pantern vs Björklöven ..

  1. #44 Liss, 5+8 = 13 p
  2. #29 Strandberg, 5+8 = 13 p
  3. #50 Ekberg, 3+9 = 12 p

..där vi som bortalag kontrar med:

  1. #19 Farley, 10+7 = 17 p
  2. #13 F Andersson, 9+6 = 15 p
  3. #18 Ottosson, 6+9 = 15 p

Special teams?

Pantern har ett skapligt vasst PP vilket knappt 21% eller 13 mål på 62 tillfällen vittnar om, statistiskt sett femte vassaste i den spelformen. Här är vi statistiskt sett något svagare med drygt 18% eller elva mål på 60 tillfällen, vilket gör oss till ligans sjunde bästa.

När det gäller PK är det likt PP fördel för hemmalaget Pantern, laget är något vassare med 80,65% eller 12 insläppta mål på 62 försök (9:a 1 ligan) mot vårt 76,67 % eller 17 insläppta på 67 försök, vilket i sin tur fortfarande är väldigt lågt i den kategorin. Nu är vi dessutom återigen sist i den grenen.

Från Pantern kunde vi i går på deras hemsida, länk läsa följande:

Björklöven på besök i morgon kväll. Det är ju ett getingbo då många lag krigar mot toppen? – Det bevisar också att det är en intressant serie. Jag har sagt det förut. Är man inte på tå varje match, då får man fullt upp mot alla lag och alla lagen är ju samma sak. Det såg man exempelvis i går, när MoDo åkte till nykomlingarna Ljungby och fick kriga för att få med sig poäng. Så det är liksom ingen skillnad vem man möter menar jag. (coach Håkan Åhlund)

Årets upplaga utav Hockeyallsvenskan är onekligen en jämn serie. Den är inte som en del andra hockeyserier, där man har några som drar ifrån i toppen, andra i ett mellansteg och vissa som halkar efter rejält. Utan här drar alla poäng ifrån varandra? – Så är det ju. Därför återigen det handlar om att vi måste vara så nära vårt spel varje gång vi lirar match, så att vi därigenom har möjlighet att plocka poäng. Det gäller mot alla lag. Ibland blir det poäng, ibland tappar man poäng och ibland tar man alla poängen. Det finns liksom ingen riktig logik i det där.

Headcoah Åhlund meddelade samtidigt att både Jadeland och Janohls är tillbaka till i kväll men att både Dyk och Sandin alltjämt saknas och där den senare räknats bort för hela säsongen.

I Pantern hittar vi på temat Green Connection den assisterande kaptenen Anders Grönlund som spelade i Löven säsongen 10/11, så här långt 5 p (2+3) och +1 på 17 matcher för Anders under säsongen.

( Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna )

Hur väljer Jocke att formera laget i kväll?

Enligt VK snappade vi i går upp att det blir samma lag som senast förutom att Lukas är tillbaka i spel, vilket bloggen redan TIDIGARE skrivit om. Här lite intressant att #31 Masiello nu får två raka matcher, men Fagervall sa han ju redan på PK efter matchen att han var nöjd med Oscars insats och att de numer verkligen tävlar på träningarna.

HÄR dessutom en intervju med Pukka signerad hemsidan.com.

I den intervjun pratar Mikko om att road trips är bland det bästa med hockey och att han verkligen trivs med sin unge backpartner #26 Stenqvist, där Mikko fullt naturligt tar det defensiva ansvaret.

Även coach Fagervall intervjuades via hemsidan och i den intervjun pratade han om laget vill studsa tillbaka, men måste vara tillbaka på banan med fokus och att han på de två träningarna efter Hästen sett en väldig beslutsamhet. Jocke fortsatte: – Är prestationen där är jag inte orolig för resultatet!

Våra nycklar är:

  • Samma tålamod och avvägning mellan check/styrspel som vi ofta sett på slutet.
  • Bättre effektivitet vid de målchanser som vi trots allt kommer att skapa.
  • Som vanligt ett stabilt målvaktsspel och effektivt special teams.

Vi vinner alltså 75 % av matcherna då vi gör första målet, motsvarande för Pantern är 45,45% så första kassen ännu viktigare för oss. Sedan vill vi inte se något kladd, dräll eller övermod i försvarszon. Hårt rejält förstapass eller enkelt flipp ut i mittzon. Håll rent framför eget mål och som vanligt underlätta för målvakten, detta då alltså #31 Masiello för andra matchen på rad.

Matchen i kväll sänds via på C More Live samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

 

 

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande publiksiffran i kväll samt ett spel för att krydda kvällens derby!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: