Försnack Pantern vs Björklöven

Dags för ny chans till bortaskalp och med fem raka i bagageluckan så finns inget annat tänk, eller hur?

I lördags spelade vi vår näst sista hemmamatch i grundserien (vi glömmer resultatet) och ikväll väntar vår näst sista bortamatch då vi tar oss rakt genom landet och precis när vi kan förnimma oss barska tyska skrik ,då slår vi stopp och lirar lite hockey.

IK Pantern är seriens fjärde bästa bortalag med 13 segrar på 24 matcher, med 48 inspelade poäng och en målskillnad på 60-43. Vi är seriens tionde bästa bortalag med 29 poäng på 24 matcher och en målskillnad på 57-75.

Vi har mötts tre gånger den här säsongen där vi vann med 4-3 (OT) hemma i T3, men föll borta med 0-4 och föll sen också tungt med 0-5 i match tre på hemmaplan.

I senaste omgången mötte Pantern Tingsryd på bortaplan och vann med 4-3.

* * *

Lagens form?

Panterns fem senaste:

Pantern – Mora 4-2
Västerås – Pantern 4-2
Pantern -Västervik 2-1 ef förl.
Pantern – Oskarshamn 1-2 ef förl.
Tingsryd – Pantern 3-4

Björklövens fem senaste:

Björklöven – Vita Hästen 2-4
MODO – Björklöven 3-5
Björklöven – BIK Karlskoga 2-7
Timrå – Björklöven 2-4
Björklöven – Almtuna 1-5

Pantern har liksom många andra lag blandat och gett på sistone och har tre segrar på de fem senaste matcherna med en målskillnad på 13-12. Vi har också tre segrar på den fem senaste, men då bara på bortaplan, vilket kan möjligen tala lute i gröngul fördel. Samtidigt finns pressen?

Över de fem senaste har vi en målskillnad på 16-17. Ganska jämt skägg med andra ord.

Special teams?

Mot Almtuna fortsatte vårt fantasilösa, stillastående powerplay och en ny 0 %:s match vilka nu är upp i fem st. på se senaste sex matcherna. Totalt över säsongen blir summan 16,76% (11:a). Känns lite som att Löven helt släppt tänket kring PP då man bara rullar vidare på nästa femma, men det är kanske en filosofi att få spelarna att kunna släppa pressen. Tyvärr blir ju effekten att man får olika konstellationer varje gång och helt utan grundtanke och varianter. Skulle jag matcha så? Näää…

Boxplay mot Almtuna var 100 % och totalt sett över säsongen är vi nu uppe på 70,12 %.

Panterns powerplay är totalt sett ett sorgebarn med 13,33% (Sist!), och ett PP över de fem senaste på…0 %. Känns det igen? Senaste laget vi mötte ett lag med denna statistik var Timrå. De levererade då 50 %. Pantern har ett mycket bra boxplay på 86,71% (4:a) och en än bättre siffra över de fem senaste med 89,33%.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 11.90 min per match (13:e) att jämföras med Panterns låga 9.18 min per match, vilket är sjunde minst i ligan.

I grenen tvåminutare noterar vi genom 224 vs Panterns 200 klart fler för oss.

Interna poängligor:

IK Pantern

 1. #92 Dennis Svensson 24 p (14+10)
 2. #45 Sebastian Dyk 24 p (10+14)
 3. #61 Martin Janohls 23 p (11+12)
 4. #90 Martin Persson 23 p (8+15)
 5. #41 Johan Björk 22 p (10+12)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 27 p (5 + 22)
 2. #14 Cody Murphy 26 p (12 + 14)
 3. #28 Lucas Sandström 26 p (11 + 15)
 4. #57 Stefan Andersson 21 p (5 + 16)
 5. #7 David Lindquist 19 p (8 + 11)

Aktuellt från lagen?

Pantern är ett lag vi haft svårt för med bara en seger efter förlängning som facit på sju möten. Nere i Malmö har vi tre raka förluster och det är dags för ett trendbrott. Pantern är ett organiserat lag som spelar med mycket fart och lär inte vara någon skillnad ikväll. Pantern kommer givetvis att ta den lilla mikroskopiska chansen att haka på BIK Karlskoga i kampen om en plats i den allsvenska finalen. Man är dock sex poäng efter och måste således vinna. Vinst gör också att man håller undan för Timrå och Västervik som jagar bakom.

-Tror att våra motståndare kommer spela ganska så tillbakadraget. Jag känner till Joakim Fagervall lite grann sen förr i tiden och det ser ut som om de spelar ett ganska tight försvarsspel, så det gäller att vi är noggranna med puck och dylikt. Att vi gör bra bedömningar och bra beslut, säger tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida och fortsätter.-Det känns positivt och vi har bara positiva tankar och vibbar hos oss. Ser fram emot någon form av slutspel här efter veckan tagit slut. Sen får vi se i vilken form det blir.

I skrivande stund inget nytt kring matchen från Björklövens sida.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Vi vet vad vi kan på bortaplan…
 • Vi fortsätter med det…
 • Vinna till varje pris…

Vi lär återkomma under dagen med våra tankar när det definitiva laget släpps.

* * *

Matchen i eftermiddag sänds på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Vad har du själv för tankar inför matchen mot Pantern? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt…

One thought on “Försnack Pantern vs Björklöven

 • 27 februari, 2017 kl. 10:27
  Permalänk

  Storlaget Pantern kommer spela positivt kval, och vi får kämpa med näbbar och klor för att undvika negativt kval. Detta är verkligen en match som visar ett lag som utnyttar sina resurser mer än max, och ett lag som rejält misslyckas med att utnyttja dessa. Det är svårt att inte vara bitter, men nu kör vi snart.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: