Försnack Pantern vs Björklöven + TÄVLING

Varje match numer är av slutspelskaraktär och denna kanske mer än någon annan. Seger och drömmen om fjärdeplatsen kvarstår. Förlust och vi kan rasa i tabellen.

 

I kväll väntar alltså ”farmarlaget” IK Pantern, som senast bortaföll med 1-3 mot Leksands IF och ligger inför dagens match på plats fyra i tabellen. Vi föll ju som bekant mot Vita Hästen med 1-2. Ser vi formmässigt på lagen så har hemmalaget Pantern två suddensegrar (tot. 5 poäng) på de fem senaste matcherna där vi kontrar med sex poäng och målskillnaden 11-12 på våra fem senaste.

Så här långt under säsongen har vi tagit tre av maximala nio poäng mot Pantern efter en tidig hemmaförlust 1-4, därefter en 2-3 förlust efter förlängning på bortaplan där vi ju var ytterst nära att ta vår första trepoängare mot Pantern. Senast blev det dock seger med 3-2 seger, men då efter förlängning. Kommer första trepoängaren nu, månne? I det senaste mötet noterades ju även kaptenen #13 Fredric Andersson för två mål. Kan vi kanske hoppas på en ny kasse i kväll?

På temat Green Connection hittar vi målvakten Jonathan Bjurö som säsongen 15/16 gjorde två matcher i Löven på lån från Modo.

Interna poängligan, Pantern vs Björklöven..

  1. #61 Janhols 13 +11 = 24 p
  2. #49 Selin 12+11 = 23 p
  3. #6 Grönlund 6+17 = 23 p

(Här tar vi bort Strandberg och Liss som toppar lagets interna poängliga, men som lämnat laget)

..där vi kontrar med:

  1. #18 Ottosson 14+22 = 36 p
  2. #19 Farley 15+18 = 33 p
  3. #13 F Andersson, 15+17 = 32 p

Special teams?

Rent statistiskt kan ingen vänta sig ett bländande powerplay i denna matchen. Matchen har bara gjort ett mål i PP de fem senaste matcherna, men samtidigt har man ”bara” haft sju tillfällen (14 minuter alltså) under dessa matcher. Totalt sett har man 17,46 % eller 22 mål på 126 tillfällen. Går vi över till Björklövens så blir man inte gladare. Även vi har gjort ett mål i PP på de fem senaste, men vi har haft betydligt fler tillfällen och Ett PP-spel i hiskeliga 45 minuter och 42 sekunder som alltså gett ett mål. Huvva!

PK då? Ja, Pantern har likt sitt PP inte behövt jobba i PK speciellt mycket. 14 tillfällen de senaste fem matcherna där man dock släppt in 4 mål. Dock bara ett på de åtta senaste PK. Totalt sett över säsongen har man släppt in 33 mål på 142 tillfällen vilket ger den sämsta procentsatsen på 76,76 %. Björklöven har ju efter en katastrofal inledning på säsongen fått ordning på sin PK och har på de tre senaste bara släppt in ett mål på nio tillfällen. Totalt sett något bättre än Pantern med 78,06 % eller 34 mål på 155 PK:n.

När det gäller hur laget ska formeras så måste nu Fagervall skifta i backparen i powerplay. Vi måste få mer hot från fler håll som blir mindre förutsägbart. Sen måste backarna framförallt sluta skjuta skott på mål när målvakten har fri sikt. Ingen målvakt i världen släpper in sådana skott idag. Lägg då hellre ned pucken djupt. Den lär vi vinna då vi bevisligen inte är innanför backen och således har nära att hämta pucken och sen försöker vi bygga nya lägen.

 

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt, men torde se ut som senast vilket innebär följande:

Målvakter:
Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Filip Westerlund
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Stefan Andersson

Forwards:
Roope Talaja – Fredric Andersson – Austin Farley
David Lindqvist – Axel Ottosson – Lucas Eriksson
Marcus Jonsson – Filip Riiska -Mattias Granlund
Oliwer Fjellström – Nicklas Johansson – Andreas Vikström
Erik Rainersson

Saknas:
Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran, Alex Hutchings, Jonas Emmerdahl och Tobias Hage är (alla skadade). Brock Trotter (ej spelklar).

 

Oliwer Fjellström fick förtroende vid toppningen senast och gör nu sin tredje match i Björklöven. Kommer första poängen ikväll? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

HÄR kan ni höra en intervju med återbördande Brock Trotter signerat hemsidan.

* * *

Våra nycklar är:

  • Powerplay. Skifta i backparen och det kommer att lossna.
  • Värdera lägena. Vid fri sikt, lägg hellre ned i hörn än alibiskott och bygg på nytt.
  • Effektiviteten. Vi skapar inte många klara lägen. När de kommer måste de sitta.

Matchen i dag sänds på C More Live 2 och på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

 

TÄVLING!

Till kvällens bortamatch mot Pantern kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare med vår publikgissar tävling.

Kvällens tävling går i vanlig ordning ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Pantern och Björklöven i Malmö Isstadion. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med dig som vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarsfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter vid hemmamatcherna så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Malmölaget IK Pantern? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt i kväll samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

16 thoughts on “Försnack Pantern vs Björklöven + TÄVLING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: