Försnack Oskarshamn vs Löven

I kväll är det match igen och nu gästar vi Be-Ge Hockey Center för ett möte med åttondeplacerade IK Oskarshamn.

IKO_Loven

Denna match kommer att bli en mycket viktigt match och som så många gånger i Hockeyallsvenskan en väldigt viktig match då IK Oskarshamn ligger strax bakom oss i tabellen men vid seger skulle de passera oss.

Efter fem raka förluster på bortaplan är det dags att studsa tillbaka och även om 8:e placerade Oskarshamn dessutom bara är seriens 9:e bästa hemmalag med sex segrar på 13 försök, så ska vi sälja oss förbannat dyrt. Laget har tagit 21 av 39 möjliga poäng hemma i Be-Ge Hockey Center med en målskillnad på 35-37. Vi kontrar med att vara 12:e lag i bortatabellen med 13 poäng (24-36) på 13 matcher.

Under förra säsongen föll vi i det första mötet borta mot Oskarshamn med 2-1 för att inte kunna få revansch i det andra mötet då vi föll med 2-5. Under de två säsongerna dessförinnan ytterligare fyra förluster via 0-2 och 2-3 säsongen 14/15 samt via 3-4 och 5-9 säsongen 13/14. Kan vi konstatera att Be-Ge (ska visst uttalas [bee-gee]) inte verkar var just vårt Hockey Center?

Under den här säsongen föll vi i premiären borta med 2-3 för att få i omgång 14 få revansch i T3 Center med 5-3.

Vi ligger just nu inför kvällens match på en sjunde plats med 34 poäng och vann ju senast på hemmaplan med 5-4 mot VIK Västerås HK.

Oskarshamns fem senaste:
Pantern – Oskarshamn 2-3 eft.OT
Oskarshamn – Västervik 2-3
SSK – Oskarshamn 2-3
Oskarshamn – Tingsryd 2-3 eft.OT
AIK – Oskarshamn 5-6 eft.OT

Björklövens fem senaste:
Timrå – Björklöven 4-2
Pantern – Björklöven 4-0
Björklöven – Almtuna 6-4
Mora – Björklöven 5-3
Björklöven – VIK Västerås 5-4

Oskarshamn kommer till matchen med något bättre form via tre segrar på de fem senaste, laget har dock tagit poäng i fyra av matcherna. Vi har under samma period vunnit de två hemma men kammat noll borta.

Special teams?

Vi studsade tillbaka rätt rejält i PP senast med fyra påsar mot VIK Västerås. Vi är nu därför uppe i totalt 16,19% i powerplay vilket är nionde bäst.

I boxplaystatistiken som senast mot Västerås var 75%-ig, så trippar vi fram till totalt 71,79% med insikten att vi trots allt är rätt bleka i spelformen och frågan är hur man ska lösa det framöver. Men det var iaf ett steg i rätt riktning senast och nåt att bygga vidare på, men det gäller att göra det till en vana.

Här kontrar för övrigt Oskarshamn med 22,78% (3:a) respektive 83,78% (5:a).

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,15 min per match (12:a) att jämföras med hemmalagets rätt låga 8.88 min per match, vilket är 5:e bäst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 113 st. att jämföras med Oskarshamns 103 st.

Interna poängligor:

IK Oskarshamn

 1. #62 Manuel Ågren, 25 p (13+12)
 2. #7 Nicolas Deschamps, 23 p (9+14)
 3. #14 Jonas Liwing, 15 p (3+12)
 4. #16 Arsi Piispanen, 13 p (2+11)
 5. #11 Victor Löfstedt, 12 p (4+8)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 19 p (4+15)
 2. #28 Lucas Sandström, 18 p (6+12)
 3. #57 Stefan Andersson, 13 p (1+12)
 4. #10 Jesper Thörnberg, 12 p (8+4)
 5. #91 Joakim Högberg, 11 p (6+5)

Aktuellt från lagen?

Coach Åkerblom pratade i denna intervju signerad hemsidan om att det fanns mycket ta med sig senast från segern och när det gällde kvällens motståndare Oskarshamn ville Markus inte prata i termer av förväntningar, hellre då att vi bara gör vårt jobb. Men mer rent konkret vill han se än mer struktur samt ordning och reda i försvarsspelet. Sedan att vi spelar med press och är noggranna i spelet vid såväl puckinnehav som i spelet utan puck.

Från Söderström och Oskarshamn har vi snappat upp följande:

Paulsson och Karlsson tillbaka och tränar i ”gult” men det betydde inte mer då vanligt folk kan åka skridskor på allmänhetens åkning utan att för den skull vara nära spel i HockeyAllsvenskan. Fredrik räknade med samma manskap som senast mot AIK om inget oförutsett inträffar.

Och på frågan om vi kan räkna med en målrik historia med tanke på lagens senaste matcher men Söderström att det just därför kan bli målsnålt. Han menade vidare att det börjar bli viktigt att stänga butiken lite och samtidigt hitta tillbaka till vinnarspåret då laget brukar vara starka hemma i Be-Ge Hockey Center.

HÄR dessutom länken till intervjun med såväl coach Söderström som forwarden Hagelin.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

Vår historia sett till de senaste säsongerna i Be-Ge ingen munter läsning, men för varje förlust kommer man samtidigt närmare en seger.

 • Gäller dock att komma ut starkt från nedsläpp och jobba smartare än hemmalaget i 60 min.
 • Bibehålla vårt fina och effektiva special teams senast för att kunna utmana i kväll.
 • Noggrannhet i matchens alla olika moment och sedan rejäl ödmjukhet trots segern senast.

.. sedan då att vi gärna kan använda alla bortaförluster mot Oskarshamn som tändvätska.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

Glädjande dock att kapten #74 Öhman tränade redan i söndags och torde vara tillbaka till i kväll om inget oförutsett inträffar. Stefan väntas då enligt VK bilda kedja med #20 Mattias Granlund och #33 Marcus Jonsson.

Däremot saknas skadade #19 Austin Farley, skott på foten under träning, som då ersätts av #22 Nicklas Johansson i en kedja som i övrigt består av #18 Axel Ottosson och #28 Lucas Sandström.

Sedan spelar inte heller backen #42 Emil Wikström som har ont i en axel. Det betyder att #51 Christian Bull blir en av sju backar. Vilka sex som spelar ska dock inte vara bestämt. Med tanke på att Bull varit utanför laget och antingen Emil eller Niklas spelat, mycket förvånande ifall Bull skulle gå direkt in i laget.

* * *

Dagens match sänds utöver på CMore Sport via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot IK Oskarshamn så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: