Försnack Mora IK

Dags för ny match i T3 Center och vi fortsätter gärna att marschera i takten 3-1, 3-1.. För motståndet svarar som bekant Mora IK som i onsdags besegrade Leksand i daladerbyt med 2-1

Vi är förvarnade då vi faktiskt haft rätt svårt för Mora IK hemma i T3 Center sedan återkomsten, faktiskt bara en seger på fyra försök. De två fjolårsmötena slutade med två hemmaförluster 1-2 och 1-4.. Något bättre gick det då säsongen dessförinnan då vi visserligen föll först 3-6 men sedan vann 2-1 i den 31:a omgången. Så sett till de fyra senaste mötena i T3 Center lär det bli en tuff match.

Gästerna ligger inför mötet på en något överraskande sjätteplats med 15 inspelade poäng medan vi ligger trea med tre poäng fler och dessutom den uppskjutna matchen mot Tingsryd AIF till godo. Vi kunde redan i torsdags läsa att gästerna skulle komma till spel utan backarna Patrik Eklund och mycket viktiga Alexander Deilert.

Nu har vi själv en del frågetecken då kvartetten #24 Banwell, #19 Quist, #28 Sandström och kaptenen #74 Öhman inte tränade i går och vi sedan tidigare kommer till spel utan #4 Emmerdahl som ännu inte är i matchdugligt skick. enligt de uppgifter som var tillgängliga i går kväll torde #28 Sandström (cyklade i går) och #74 Öhman (förkyld) vara närmast spel men det lär avgöras först efter dagens värmning.

Mora som i skrivande stund har tagit 13 av sina 15 poäng på hemmaplan, på bortais alltså bara två poäng. På frågan hur de ska bryta den sämre bortasviten i dag mot Björklöven svarar Colliton:

– Jag tycker att vi spelade bra i de tre senaste bortamatcherna och förtjänade poäng. Om vi bara fortsätter på samma sätt, så kommer poängen att trilla in också!

Och trots att man saknar två backar är det inte aktuellt att plocka in någon ersättare, enligt klubbdirektör Peter Hermodsson.

– Jag känner ingen panik över det här. Vi har inte ens pratat i sådana termer. Jag tycker att junioren Filip Halvordsson gjorde bra ifrån sig mot Leksand.

Våra nycklar inför inför dagens match för att bygga vidare på streaken i T3 Center:

  • Komma ut starkt och direkt sätta tonen, väcker då ståplats H som ger än mer energi tillbaka.
  • Specialteams, bibehålla främst BP men gärna även någon kasse framåt.
  • Visa upp samma aggressivitet och intensitet som i den senaste matcherna.

Klicka på bilden nedan för att köpa biljett till matchen och har tänkt köpa matchen på webben bör du göra det HÄR för att det ska gynna vårt gröngula Björklöven.

Löven vs Mora

* * *

..och hur tänker du  som läsare kring dagens match och vad är dina nycklar till tre nya poäng? Skriv gärna en kommentar! Vi lär även återkomma under dagen med laget och kanske någon intervju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: