Försnack MODO vs Löven

I kväll kl. 19:00 är det dags för veckans stora match i Fjällräven Center med en rejäl Gröngul Invasion då vi ska ta oss an MODO Hockey och förhoppningsvis ta revansch för förlusten från T3 Center.

modo_lovenI kväll väntar så en ny bortamatch och denna gång blir det degraderade MODO som kommer stå för motståndet. MODO ligger just nu på plats tio i tabellen och går klart sämre än vad vi på bloggen tippade inför säsongen. Detta trots att man har helt andra ekonomiska resurser med tanke på fallskärmen för lag som åker ur SHL. Visserligen en helt annan kostym och organisation runt om, men för alla lag är det eller borde det så enkelt som att debet ska vara lika med kredit.

MODO har dock haft en rätt tung inledning på säsongen, men lyfte sig starkt och vann bl.a. näst näst senast mot AIK med 4-3 efter straffar där #89 Karlkvist avgjorde. Nu senast dock en liten oväntad bortaförlust mot jumbon SSK då laget inte kan ha varit riktigt där. Möjligen tankarna fanns på kvällens match redan då.

Laget hittills tagit hela 12 poäng på tio hemmamatcher (24-28) och är med det ligans näst sämsta hemmalag. Vi kontrar med 12 poäng på tio bortamatcher och målskillnaden 16-19, detta innebär att vi är ligans 6:e bästa bortalag så här långt.

Senast vi möttes på bortaplan i seriesammanhang var den 5 december år 2000. Då föll vi till sist med 3-4 sedan hemmalagets Weinhandl avgjort i förlängning och vi haft ledningen 3-0 efter redan 07:51 och mål från #9 Belyavsky, #8 Lechtaler samt #2 Hedlund. Den matchen spelade vi förövrigt i klassiska Kempehallen.

Matchen sänds utöver CMore på webben även på CMore Sport, du hittar dock matchen på webben genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341

Vi ligger just nu inför kvällens match på en sjätte plats med 30 poäng. Med rätt resultat i alla matcher i omgången skulle vi kunna passera Tingsryds AIF och bara ha två poäng upp till en trio samt fem poäng upp till Timrå i toppen.

Men som jag skrev efter förra matchen, samtidigt redan nu bara två poäng ner till plats nio och missat slutspel. Med helt fel resultat i omgången skulle vi kunna ligga på just plats nio efter omgången, det är väl just därför man hellre pratar om prestationerna i matcherna och inte ska fokusera på själva tabellen.

Lär bli en kamp ända in i kaklet.

MODO´s fem senaste:

Pantern-MODO 7-4
MODO-Oskarshamn 1-2 (eft.str)
Tingsryd-MODO 0-2
MODO-AIK 4-3 (eft.str)
Södertälje-MODO 6-3

Björklövens fem senaste:

Tingsryd-Björklöven 3-4
Björklöven-AIK 3-2
Södertälje-Björklöven 0-3
Västervik-Björklöven 3-2
Björklöven-Vita Hästen 6-2

Formen alltså något mer gröngul med 12 poäng och målskillnaden 18-10 att jämföras med MODOs sex poäng och kvoten 14-18.

Men lika lite som att MODO vann senast i T3 Center med 5-3 spelar de fem senaste matcherna egentligen någon större roll, när pucken släpps ca. kl.19:00 i Fjällräven Center är det ett djäkla hårt jobb som ska göras och laget som gör det bäst kommer plocka hem poängen. Så enkelt är det.

Special teams?

Vårt powerplay börjar så smått att ta sig, även om det finns mycket mer att önska. Nu 16,67% i spelformen vilket är 11:e bäst, i grenen vinner vi dock mot MODO som via 14,71% bara har Almtuna efter sig i tabellen.

I boxplaystatistiken var vi 0% senast mot Vita Hästen vilket gör att vi alltjämt ligger sist i ligan med 70,69%. Hemmalaget ligger på plats nio via 79,17% i spelformen.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 11,84 min per match att jämföras med hemmalagets 11,54 min per match. Ingen större skillnad totalt sett. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 85 st. att jämföras med MODOs 97 st.

Interna poängligor:

MODO Hockey

 1. #89 Patrik Karlkvist, 20 p (10+10)
 2. #14 Henrik Björklund, 14 p (7+7)
 3. #93 Byron Ritchie, 13 p (4+9)
 4. #22 Emil Molin, 10 p (4+6)
 5. #13 David Rundqvist, 9 p (3+6)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 14 p (3+11)
 2. #28 Lucas Sandström, 13 p (5+8)
 3. #7 David Lindquist, 10 p (4+6)
 4. #18 Axel Ottosson, 10 p (3+7)
 5. #57 Stefan Andersson, 10 p (1+9)

Aktuellt från lagen?

Andreas Johansson sa i MODO Channel (länk) bl.a.

Matchen senast var en besvikelse där anledningen till att vi inte vinner matchen är att vi gör misstag vi inte gjort på slutet och Södertälje fick otroligt enkla mål på grund av att vi inte är noggranna i detaljerna. Uppspel och spelet med puck var bra men vi var för slarviga i många detaljer som avgör hockeymatcher, och fortsätter:

– Det är en ny dag och det är full fokus på matchen mot Björklöven som gäller. Vi vet hur stämningen är i en fullsatt Fjällräven Center och det ser vi fram emot både ledare och spelare. Vi möter dessutom ett hett Björklöven så det gör det extra roligt där vi verkligen kommer att elda upp oss ordentligt innan nedsläpp, avslutar Johansson

..och vad har då sedan bloggens egna intervjuer på temat Green Connection gett och kommer ge:

Först Oskar Ståhl-Lyrenäs: – Vi måste komma upp i vårat spel igen och glömma matchen i förrgår. Viktigaste för oss tror jag är att vi måste jobba hårdare än Björklöven samt att utnyttja vårt powerplay som har gått lite troll i nu på slutet! (Länk)

Sedan kommer det i eftermiddag en intervju med backen Jesper Lindgren som säger följande apropå kvällens nycklar: – Vi kommer mest fokusera på vårt spel men Löven är i en bra form just nu så det kommer bli en tuff fight. Vi får hålla koll på Lucke och Otto! Sedan gäller det att få i gång vårt PP!

Jag ställde ju även samma fråga till #18 Axel Ottosson som i intervjun tidigare (länk) gav följande svar: – Vi måste spela vårt spel och fullfölja det till 100% så kommer det nog gå bra. Så gör vi det i 60 minuter och är bra i specialteams så kommer vi vinna.

Bloggens egna nycklar inför kvällens match?

 • Vara på tå redan från början och aldrig någonsin tappa taktpinnen.
 • Utöver noggrannhet och hårt jobb, ett effektivt och helst vinst special teams!
 • Till sist inte enbart fokusera på MODO´s första lina.. försök i stället hitta glädje och bara njuta av kvällens stämning. Inte direkt varje kväll i ligan det blir så här roligt..

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

Sedan när det vankas Hockeyfest och Gröngul Invasion likt detta vore det väl konstigt ifall vi inte skulle erbjuda någon form av tävling här på bloggen, så håll utkik på Löven4Ever under dagen!

* * *

För att kunna se matchen mot MODO via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

One thought on “Försnack MODO vs Löven

 • 18 november, 2016 kl. 11:38
  Permalänk

  Försök gärna filma/ta kort på lövenkurvan ifall det finns möjlighet! 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: