Försnack MODO vs Löven + TÄVLINGAR!

Efter den energifattiga matchen senast hemma mot BIK Karlskoga (förlust 0-2) väntar i kväll MODO i Fjällräven Center. Med den väntade inramningen kan man väl inte vara annat rejält påslagna vid kl. 19 och första nedsläpp?
Aktuell tabell:

I kväll väntar då ligafemman MODO som med i praktiken sju poäng fler på kontot närmast kommer från klar torsk 2-5 borta mot ligaettan Oskarshamn.

Sen MODO kom tillbaka till HockeyAllsvenskan till säsongen 16/17 har vi i Fjällräven Center mötts fyra gånger där gästande Björklöven har ett gröngult övertag via 3-1 i segrar. MODO vann första mötet 16/17 på straffar därefter alltså tre raka segrar för Björklöven. Målskyttar förra säsongen var bl.a. kapten Andersson vid båda matcherna och annars Jacob Andersson, Erik Rainersson och Mattias Granlund av de spelare som finns kvar och även ev. torde vara tillgängliga för spel.

Under säsongen två segrar för MODO i A3 Arena, första mötet 3-1 och det senare 4-3 på straffar. Första gröngula segern för säsongen?

I MODO hittar vi på temat Green Connection exlövet Victor Öhman som säsongen 13/14 noterades för 14 matcher i den gröngula dressen.

Vilka kliver fram i kväll?

Interna poängligan, MODO vs Björklöven

 1. #89 Karlkvist, 12+14 = 26 p
 2. #14 Björklund, 9+12 = 21 p
 3. #39 Enström, 2+18 = 20 p

..där vi kontrar med:

 1. #79 Lundberg, 10+10 = 20 p
 2. #13 F Andersson, 6+14 = 20 p
 3. 37 J Andersson, 6+14 = 20 p

Special teams?
Hemmalagets 14,55 % är sämst i ligan och här kontrar vi med en 13:e plats och 16,24 %. Ser vi till PK är hemmalaget faktiskt bättre i detta moment (8:a jfr med 14:e) via 78,00 % mot våra 75,23 %.

Från Björklöven kunde vi i går se två intervjuer, först en med coach Joakim Fagervall (länk) som bl.a. pratar om att energin återigen är tillbaka efter matchen mot Karlskoga. Annars fokus på den egna prestationen och han menade vidare att det gäller att göra se saker de ändå gjort rätt på slutet.

Positivt att såväl Lukas som Oskar är tillbaka och ökar konkurrensen bland forwards. Enligt uppgifter i VK är dessutom både Backman och Åkerström aktuella för spel vilket då göra att två backar hamnar på läktaren. Intressant att se hur man då väljer att formera backparen.

I den andra intervjun berättar Oskar (länk) om hur skönt det är att vara tillbaka på isen igen med grabbarna i stället för att gnugga cykel. Han menade att formen rent fysiskt är god men att tajming etc. tappar man en del då man inte kan träna på som vanligt. Oskar lyfte även fystränare Stefan Öhman som han menade hjälpt honom mycket under denna period. Annars så klart lite speciellt att spela första matchen i gamla hemmaarenan, trots allt fyra raka säsonger för Stål Lyrenäs i Övik.

Från MODO kunde vi går bl.a. läsa följande: – Vi har jättebra känsla. Vi har spelat bra i bägge mötena i år. Vi är revanschsugna sen förra matchen (Förlust mot Oskarshamn borta 2-5), säger Oscar Hedman till Hockeypuls.

– Det ska bli riktigt roligt och hoppas på mycket publik, lagkapten Magnus Häggström till samma media och fortsätter. – Derby är derby och det kan gå hur som helst, men tycker att vi i vårt grundspel är bättre. Sen dammar han av klyschornas klyscha. – Så länge vi jobbar hårdare än dom så vinner vi.

Häggström avslutar dock en hälsning till bägge lagen och ut mot publiken. – Jag hoppas på en glad ishockey där bägge lagen bjuder upp och att det blir lite kamp och fart på läktarna och lite griniga situationer. Det är det jag hoppas på, avslutar han.

Tränare Björn Hellkvist fortsätter: – Det har varit ett riktigt bra drag på läktarna uppe i Umeå och det vore väl tusan om det inte skulle vara lika bra i Fjällräven Center.

Hellkvist avslutar: – De tidigare matcherna mot Björklöven har varit fysiska, småfula där det hör till att det ska ligga på gränsen och även fuskas på sina ställen för att ge laget fördelar. Vi har lyckats att ligga på rätt sida den gränsen och inte gått för långt över den eller satt oss själva i dåliga situationer på grund av egoistiska beteenden. Vi har gjort rätt saker och har vunnit matcherna, vilket vi även ska göra imorgon. Sen har vi revansch att kräva av oss själva där vi spelade fruktansvärt dåligt utan puck i den senaste matchen mot Oskarshamn.

I går tränade varken långtidsskadade Victor Aronsson, Tobias Enström (nybliven pappa) eller Patrik Karlkvist, återstår att se ifall någon av de två sistnämnda kommer till spel i kväll.

Sedan vill bloggen då passa på att gratulera hemmalagets backgigant Tobias Enström och hans fru Camilla som alltså i lördags blev föräldrar till en liten flicka. Stort grattis!

Det väntas storpublik i Fjällräven Center och man hoppas på över 6 000 åskådare.

Press- och marknadschefen Frank Eriksson i MODO Hockey om det stora intresset. – Biljettförsäljningen ser bra ut och vi har ju fortfarande några dagar på oss att hajpa upp matchen. Den känns stekhet; det är första gången vi möter Löven hemma den här säsongen och de är säkert revanschsugna efter de två förlusterna. Den bästa kryddan är ju också om matcherna betyder mycket och det är viktiga poäng på spel.

Från Björklöven har ingen info som vanligt kommit ut om hur man formerar laget i dag och vi lär återkomma till uppställningen under dagen, men sett till hur man formerat linorna på slutet skulle en tänkbar uppställning kunna se ut något i stil med detta.

Målvakter:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backar:

26 Jacob Stenqvist – 8 Mikko Pukka

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

4 Jonas Emmerdahl – 7 Alexander Hellström

49 Simon Backman

Backparen dock lite svårt att sia kring, alla nio ska dock vara redo för match vilket samtidigt innebär att två hamnar utanför truppen.

Forwards:

71 Oskar Stål Lyrenäs – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson – 22 Jacob Petersson – 29 Alexander Wiklund

40 Sebastian Selin – 77 David Lindquist – 53 Lukas Ericsson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

48 Filip Cruseman

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Komma ut starkt och inte sitta kvar i bussen i första perioden.
 • Följa systemet byte för byte och hela tiden vara noggranna.
 • Sedan då målvaktskampen och special teams, alltid så viktigt.

Matchen i kväll sänds för övrigt på C More Hockey och som vanligt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.


Sedan då bloggens två tävlingar i denna match:

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack MODO vs Björklöven” (i dag senast 18:59) och då tippa resultatet mellan just MODO vs Björklöven. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi försöka hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från CoolbetJoblineMegazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

I samarbete med PML fitness har vi dessutom ett bonuspris till den första som lägger rätt resultat OCH även prickar Björklövens första målskytt, om flera har samma spelare avgör vem som är närmast på tiden.

Bonus-priset är ett PT -pass (värde 850 kr) tillsammans med instruktör hos PML fitness och i deras studio.

För att vara med i båda tävlingarna i kväll lägger du bara en kommentar av typen ”MODO vs Björklöven 2-2, Lövens första målskytt #22 Peterson efter 22:22 min”. Tävlingarna som sagt helt gratis och det ligger fina priser i potten. Kommentaren måste läggas senast 18:59.

OBS! Endast en kommentar per giltig e-postadress.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

12 thoughts on “Försnack MODO vs Löven + TÄVLINGAR!

 • 9 januari, 2019 kl. 07:27
  Permalänk

  MODO vs Björklöven 3-3, Lövens första målskytt #22 Peterson efter 09:12 min

  Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 08:16
  Permalänk

  In med Pettersson i kassen. Så ser det hyfsat ut.

  Svar
  • 9 januari, 2019 kl. 10:20
   Permalänk

   Håller med men skulle även se Backman istället för Stenqvist som varit alldeles för dålig på slutet, tror han skulle må bra av att få vila några matcher.

   Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 12:28
  Permalänk

  2-4, Messy 09:27 per 1

  Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 12:59
  Permalänk

  Oavgjort 3-3, målskytt 40 Selin 07:55

  Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 13:00
  Permalänk

  Modo – Löven 2-3, målskytt 71 Stål Lyrenäs efter 11:15 min

  Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 13:01
  Permalänk

  Löven vinner 4-2, första målskytt 79 Lundberg efter 10:42 min

  Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 13:05
  Permalänk

  MODO – Löven 2-3, första målskytt 79 efter 08:30 min

  Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 13:05
  Permalänk

  Tror på oavgjort.. 4-4 Lövens första mål av 29 Wiklund efter 10:29

  Svar
 • 9 januari, 2019 kl. 13:53
  Permalänk

  3-2 åt Modo, första målskytt blir Selin 02:36 i sista perioden…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: