Försnack MODO vs Löven + Tävling

Efter en rätt så lyckad period med tre segrar på de fyra senaste och bl.a. två raka segrar mot SSK samt Troja/Ljungby väntar ikväll ett slags derby borta mot MODO i Fjällräven Center.

 

Sjundeplacerade Modo kommer närmast kommer från en förlust med 2-4 borta mot Leksand. Övikslaget har efter sin rekordstreak på fem raka förluster nu börjat rada upp ett antal segrar och har tagit 12 poäng på de senaste fem matcherna. Här kontrar vi med 10 poäng på våra fyra senaste. På hemmaplan har Modo fyra segrar på åtta försök (målskillnad 25-21) och genom det en åttonde plats i hemmatabellen. Vi har så här långt två trepoängare och en tvåpoängare av de nio bortamatcher vi spelat och via målskillnaden 19-29 ligger vi med det på plats nio i bortatabellen.

Under förra säsongen fick vi ju uppleva en riktigt folkfest då över 1 500 gröngula Lövare invaderade Fjällräven Center. Hur många åker dit denna gång? Facit resultatmässigt blev föregående varsin seger hemma respektive borta.

Interna poängligan, MODO vs Björklöven ..

  1. #22 Molin, 8+7 = 15 p
  2. #89 Karlkvist, 6+9 = 15 p
  3. #11 Marklund, 7+7 = 14 p

..där vi som bortalag kontrar med:

  1. #19 Farley, 9+7 = 16 p
  2. #18 Ottosson, 6+9 = 15 p
  3. #13 F Andersson, 8+6 = 14 p

Special teams?

MODO har ett riktigt vasst PP vilket 26% eller 13 mål på 50 tillfällen vittnar om, statistiskt ligans näst vassaste i den spelformen. Här är vi statistiskt sett något svagare med 20% eller elva mål på 55 tillfällen, vilket gör oss till ligans sjunde bästa.

När det gäller PK är det likt PP fördel för hemmalaget MODO, laget är något vassare med 77,08% eller elva insläppta mål på 48 försök mot vårt 76,67 % eller 14 insläppta på 60 försök, vilket i sin tur fortfarande är väldigt lågt i den kategorin. Nu är vi dock inte längre sist i den grenen då Almtuna släppt in lika påsar på ett boxplay mindre.

Dagens kuriosastats är att MODO är ligans sämsta lag på att teka, vi kontrar med att ligans sjunde bästa med 50,54% och här lider vi så klart av att #24 Hage är skadad just nu. När det kommer till första målet vinner vi dessa matcher i 75% av fallen och MODO i 60% av dessa matcher. Sedan har hemmalaget klart mycket bättre statistik sett till både första och andra perioderna, även om vi genom vår fys alltjämt ligger väldigt bra till gällande tredjeperioderna. Faktiskt bara tre förlorade perioder vilket är minst i ligan, så här långt har MODO vunnit sin enda OT och de har aldrig hamnat i något straffavgörande.

I MODO hittar vi på temat Green Connection ett antal f.d. gröngula spelare i form av backen #32 Tobias Aronsson och forwardsduon #31 William Eriksson samt #33 Oskar Ståhl Lyrenäs. Dessutom återfinns fystränare Stefan Öhmans brorson och vår f.d. tränare Jens Öhmans son Victor i laget, på lån noterades han för totalt 14 matcher i Björklöven under säsongen 13/14.

( Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna )

I den HÄR intervjun signerad hemsidan pratar coach Fagervall om en bra träningsvecka både on- som off ice och med hel fem friska linor på träning ger det både bra driv som en ökad konkurrens om tröjorna så klart. Om kvällens motståndare MODO menar Jocke att det är en stabil motståndare, men som vanligt mest fokus på det egna laget och den egna prestationen.

Låter också positivt med #19 Farley tillbaka i full träning och även om Jocke bara medgav att Austin är aktuell för spel i dag kan vi sätta en guldpeng på att vi återigen får se succélinan med #7 Lindquist- #18 Ottosson och då nyss nämnde #19 Farley som vår andra kedja i kväll. Sedan får vi se ifall Austin kan göra livet surt för MODO och sätta någon kasse på temat ”släkten är värst”.

Enligt våra intervjuer från i går vet ni att såväl #57 S Andersson, målvakts-/videocoach Ekman och vår systränare Öhman tror på seger via.. 3-0, 4-1 respektive 4-2.

Sedan nämnde comebackande #19 Austin Farley i denna intervju signerad HockeyAllsvenskan.se bl.a. följande:

– Axel och Linkan är två speciella spelare att spela med, inte bara i vårt lag utan i hela serien. Ottosson spelar otroligt fort, har fina handleder och ett bra skott medan Lindquist gör otroliga saker med pucken och slår passningar som man inte förstår hur han hittar.

Farley fortsätter: – Vi har spelat ihop nästan hela tiden och det är något som jag trivs med. Vi har fart och vet hela tiden hur de andra tänker och placerar sig, är man i en viss position så vet man var de andra är och sådant kommer av att vi byggt kemi. Vi har en trygghet och behöver inte tänka så mycket.

Våra nycklar är:

  • Samma tålamod och avvägning mellan check/styrspel som vi sett på slutet.
  • Bättre effektivitet vid de målchanser som vi trots allt kommer att skapa.
  • Som vanligt ett stabilt målvaktsspel och effektivt special teams.

 

Vi vinner alltså 75 % av matcherna då vi gör första målet, sedan vill vi inte se något kladd, dräll eller övermod i försvarszon. Hårt rejält förstapass eller enkelt flipp ut i mittzon. Håll rent framför eget mål och som vanligt underlätta för målvakten.

Matchen i kväll sänds via på C More Sport samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

 

TÄVLING!

Till denna rätt heta bortamatch i Övik lanserar vi tillsammans med vårt bettingpartner Coolbet en ny tävling, den kommer vi köra varje vecka och då i samband med någon bortamatch eftersom vi alltid kör ”Lövens första målskytt” vid hemmamatcherna.

Kvällens tävling ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan MODO och Björklöven i Fjällräven Center.

Vem minns inte folkfesterna i fjol i Fjällräven Center? 7 350 åskådare respektive 7 023 st i andra mötet.

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter det ett redan befintligt konto hos Coolbet eller att du har för avsikt att skapa ett konto, detta gör du HÄR. Vid två eller fler rätta tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Precis som vid tävlingarna gällande första målskytt godtas endast ett tips per giltig e-post.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut så finns inga krav på egna insättningar till spelkontot för att kunna nyttja bonusen till sportsbetting, däremot gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter som sagt ett konto hos Coolbet eller att ni har för avsikt att skapa ett konto, om ni redan har ett spelkonto hos dem viktigt att lägga kommentaren från samma e-post och ifall ni ännu inte har ett konto viktigt att ni vid registrering uppger samma e-post vid skapandet av kontot. Det är via er registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi får den.

Lämna som vanligt en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnarna efteråt.

 

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

 

 

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande publiksiffran i kväll samt ett spel för att krydda kvällens derby!

13 thoughts on “Försnack MODO vs Löven + Tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: