Försnack MODO vs Löven + TÄVLING!

Efter lite jul, några mellandagar nu snart dags att ringa i klockorna inför 2018. Innan dess dock ännu ett slags ”derby” i Fjällräven Center och ett nytt bortamöte med MODO Hockey.

 

I vanlig ordning står vi inför en sk. sexpoängsmatch i hockeyallsvenskan. Denna gång 7:e placerade MODO som tar emot 9:e placerade Björklöven bara tre poäng efter. Hemmalagets form är tveksam då man förlorat sina tre senaste matcher, samtliga på hemmaplan. Björklöven var inför plattmatchen i Ljungby i rätt bra form, laget har hursom tagit åtta av tolv möjliga poäng på sistone.

Så här långt under säsongen har vi även här tagit sex av sex möjliga poäng mot Modo via två x 3-2.

Ifjol föll vi ju i det första mötet i Fjällräven efter straffar med 4-3 men revanscherade oss med en härlig 5-3 seger i det andra mötet. Hemma vann vi ju en och föll i en, men ett litet historiskt övertag finns, både på isen och på läktaren. Fyra segra på raken är inget man behöver skoja bort. Hur blir det den här gången? Noterbart är att Fredric Andersson gjort mål i de bägge mötena denna säsong och så är även fallet med ex-Modo-iten Austin Farley, så här snackar vi potentiell ”Släkten är värst”.

Dock kan vi ju få äta upp ett sånt uttalande då vi på temat Green Connection hittar ett antal f.d. Lövenlirare i hemmalaget. Tänker då på målvakten #30 Zajkowskij, backen #32 Aronsson, och slutligen forwards i #20 V Öhman samt #33 Stål Lyrenäs.

Interna poängligan, MODO vs Björklöven ..

 1. #22 Molin, 15+14 = 29 p
 2. #89 Karlkvist 12+12 = 24 p
 3. #11 Marklund 9+15 = 24 p

..där vi kontrar med:

 1. #19 Farley 12+12 = 24 p
 2. #18 Ottosson, 8+16 = 24 p
 3. #13 F Andersson, 11+10 = 21 p

Special teams?

MODO har ett riktigt vasst PP, vilket 26,51% eller 22 mål på 83 tillfällen vittnar om, statistiskt sett också näst bäst i ligan. Vi kontrar med en tredjeplats i grenen eller 21,74%, detta på 20 mål på 93 tillfällen. Som sagt tredje bäst och vi är ändå missnöjda… ja, inte statistiskt, men väl spelmässigt. Här blir det så intressant att se hur såväl den första som andra uppställningen ser ut när #26 Stenqvist är tillbaka i laget.

När det gäller PK är hemmalaget statistiskt och säkert även spelmässigt något bättre vilket 79,75% eller 16 insläppta mål på 79 försök, mot vårt 75,25 % eller 25 insläppta på 101 försök. Här har det dock sett betydligt bättre ut på slutet även om vi möjligen lite onödigt släppte in en balja i spelformen senast.

Headcoach Joakim fagervall Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

I den HÄR intervjun signerad hemsidan.com pratar coach Joakim Fagervall bl.a. om hans syn på orsaken till plattmatchen och att han som ytterst ansvarig tillskrev energitappet sin ”dåliga reseplanering”.

Annars menade han att laget är på banan igen och verkligen vill komma tillbaka och fortsätta på det sätt man avslutade innan jul. Som vanligt vill Jocke inte prata om motståndet men när det gäller matcherna mot MODO pratar han om skön stämning även om resultaten är historia och att man inte kan leva på gamla meriter. Han förväntade sig dock en bra prestation och gladdes även över en rätt kort skade-/sjukdomslista.

Möjligen att Jocke redan då visste att Stenqvist skulle återkomma vilket blev officiellt i går eftermiddag, annars kanske det öppnar upp för #51 Ericson igen som saknats en tid pga. skada på överkroppen.

* * *

Mikael Kassman på hemsidan mötte även upp nyligen comebackande #4 Emmerdahl som i den HÄR intervjun bl.a. pratade om tråkig rehab som han inte önskade någon men att det var kul att vara tillbaka på jobbet med grabbarna och få tävla om poäng igen.

När det gäller just matcherna mot MODO menade Jonas att: – Matcherna mot MODO är djäkligt roliga med bra stämning på både isen och läktarna. Sedan så klart bra mycket roligare att få vara med och bidra än följa vid sidan av.

Här lite intressant att se hur man väljer formera laget, de två senaste matcherna har alltså #4 Emmerdahl kamperat med #8 Pukka, som innan dess spelade med #26 Stenqvist som nu alltså är tillbaka.

Vem kamperar #8 Pukka i hop med i kväll? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt.

* * *

I går kunde vi MODO Channel (länk) höra coach Hans Särkijärvi säga bl.a. följande kring säsongens två första möten. – I det första mötet tappar vi markeringen för ett friläge som avgör där vi annars gör en okej match och är med i den tredje perioden. I hemmamatchen tycker jag att vi är det bättre laget men faller på individuella misstag. Det har blivit dags för oss att ta tre poäng mot Björklöven!

I klippet menade Hans även att domaren Christoffer Karlsson senast var halvblind och utöver de individuella misstagen kostade poäng.

Jag minns så klart situationen som åsyftas, men med tanke på kvalitén på domarna i denna liga bl.a. Lyth och Shilken väldigt svårt att se varför man går och tjurar över just den situationen fortfarande.

Nycklarna lite klyschiga men.. – Viktigt att följa det vi pratar om och sedan då jobba hårdare än motståndaren, minimera misstag och slutligen även att visa tålamod.

Laget som varit drabbat av såväl skador som sjukdomar har i vart fall en del konstaterat manfall i backen Sellgren (J-VM) samt skadade trion Hanses, Häggström och Karlkvist. Däremot är nyttige backen Emil Carnestad åter tillbaka.

I går vid lunchtid var drygt 5 500 biljetter sålda och det återstår att se hur många som till sist betalar in sig i Fjällräven Center i kväll.

* * *

Våra nycklar är:

 • Enkelt spel i egen zon. Aldrig något kladd, utan enkla snabba förstapass eller bara chipp ut.
 • Stabilt målvaktsspel, heta vid våra målchanser samt helt nödvändigt ett effektivt special teams.
 • Värdera lägena, checka eller styra? Sedan som vanligt är det misstagen man vinner eller förlorar på.

Matchen i kväll sänds på C More Live, Sportkanalen samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Till kvällens bortamatch mot MODO kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare på vår senaste tävling, som vi kommer köra minst en gång varje vecka och då i samband med någon bortamatch eftersom vi som bekant alltid kör ”Lövens första målskytt” vid hemmamatcherna i samarbete med Björklöven.

Kvällens tävling ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan MODO och Björklöven i Fjällräven Center. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 17:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med dig som vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarsfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter vid hemmamatcherna så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med MODO? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande matchens publiksiffra samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

12 thoughts on “Försnack MODO vs Löven + TÄVLING!

 • 30 december, 2017 kl. 11:25
  Permalänk

  Ser framemot att se kvällens match live i Fjällräven center, hoppas på liknande stämning som senast lagen möttes i Ö-vik då det var grymt tryck från oss grön gula på läktarna.
  Skönt att Stenqvist är tillbaka han behövs, och hoppas att firma Farley, Otto och Linkan kan snurra upp Modobackarna och att även kapten FA och Hutchings kommer igång ordentligt.

  Tyvärr så är jag rädd att vi får dras med Schilken ikväll 🙁 Då Lyth dömde Timrå – AIK igår kväll och återigen skämde ut sig, han var som vanligt allmänt virrig och med ett gäng felaktiga domslut. Bland annat så dömde han bort ett mål för offside i efterhand ! Har jag aldrig någonsin sett och är högst tveksam till att man kan göra.

  Hur länge ska dessa patetiskt dåliga domare som inte har någon koll få fortsätta förstöra hockeymatcher ?

  Alla till Ö-vik !

  Svar
 • 30 december, 2017 kl. 11:47
  Permalänk

  6944 st. åskådare

  Svar
 • 30 december, 2017 kl. 12:50
  Permalänk

  Känner inget större sug efter matchen faktiskt. Luften gick helt ur mig senast
  Hoppas ju dock de vinner, hoppades ju på någon trevlig nyårs present i form av nyheter från Löven men icke.
  Stillman fick gå nu i veckan från Khl. Kan ju alltid ställa frågan om sportchefsjobbet då han gjorde det bra i HV71

  Svar
 • 30 december, 2017 kl. 14:02
  Permalänk

  6739 åskådare
  Löven vinner med 2-4
  #33 Messy gör både första och sista målet (i öppen kasse)

  Svar
 • 30 december, 2017 kl. 14:07
  Permalänk

  6899 ser Talaja göra 3 mål

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: