Försnack MODO vs Björklöven + TÄVLINGAR!


Ikväll väntar säsongens sista (?) derby då vi tar oss an MODO Hockey på bortaplan i Fjällräven Center, som väntas bli en publikfest.

Sen MODO kom tillbaka till HockeyAllsvenskan till säsongen 16/17 har vi i Fjällräven Center mötts fem gånger där gästande Björklöven har ett gröngult övertag via 4-1 i segrar. MODO vann första mötet 16/17 på straffar därefter alltså fyra raka segrar för Björklöven, senast den 9 januari då Jacob Peterson blev matchhjälte efter att ha avgjort under straffläggningen.

I MODO hittar vi på temat Green Connection exlövet Victor Öhman som säsongen 13/14 noterades för 14 matcher i den gröngula dressen.

MODO mötte senast Södertälje på hemmaplan och till de gröngulas förtret vann Södertälje vilket innebär att Björklöven mer eller mindre är avrakade i kampen om den sista slutspelsmatchen. Vi förväntar oss dock att man kämpar med näbbar och klor för den ynka lilla teoretiska chansen att ta sig tillbaka i racet.

Aktuell tabell

Interna poängligan, MODO vs Björklöven

#89 Karlskvist, 20+ 19 = 39 p
#14 Björklund, 18+16 = 34 p
#22 Johnsson, 13+21 = 34 p

..där vi kontrar med:

# 13 F Andersson, 8+20 = 28 p
#22 Peterson, 14+12 = 26 p
#37 J Andersson, 10+16 = 26 p

Special teams

Björklöven ligger kvar på sistaplatsen i PP-ligan med 16,97 % där MODO ett tag låt sist, men som steppat upp och nu ligger på en nionde plats med 18,75 %. Bäst är Västerås med 26,14 %.

Går vi över till PK så ser tabellen ganska likt ut. Björklöven sist med 74,66 % och MODO elfte plats med 77,85 %.

Från Björklöven har ingen information eller intervjuer kommit ut inför matchen, men via VK vet vi att Kristoffer Söder ådrog sig en hjärnskakning senast mot Tingsryd, men att Sebastian Selin som också klev av senast efter ett skott på munnen, kommer till spel.

Från Björklöven lär laguppställningen i vanlig ordning komma ut vid lunchtid och vi ber att få återkomma om den.

– Vi ska spela på möjligheten till kyla som vi har och inte dras med i någonting. Men vi måste tävla fullt ut för att inte förlora matchen. Björklöven är ett lag som har mycket puck och de har sedan tidigare haft mycket puck mot oss men det har passat oss. Vi har tagit poäng i samtliga matcher mot dem under den här säsongen, kommenteradeMODO:s tränare Björn Hellkvist till klubbens hemsida och avslutade:

– Det är viktigt att vinna, det är alltid viktigt att vinna. Vi ska inte soffa till oss inför det som väntar och är det viktiga under säsongen.

MODO:s poängkung Patrik Karlkvist räknar med att det blir en tuff och tajt match.

– Björklöven är ett ganska skickligt lag, men samtidigt också grisigt. De har gubbar som (Emil) Lundberg, (Jakob) Stenqvist och ”Lyran” (Oskar Stål Lyrenäs) som är skickliga och bra med puck men de har också bra ingredienser för att köra på, säger Karlkvist till Hockeypuls och fortsätter:

– Så jag tror att vi ska försöka utnyttja deras sista länk lite, målvakten.

Är han inte bra?

– Det har sett lite stabbigt ut, tycker jag.

Än vilken som står? De har ju två målvakter.

– Ja, båda två..

Han sticker inte under stol med att han gärna hade mött Umeålaget i playoff – men nu är läget som det är.

– Det är alltid roliga matcher mot dem och att få möta dem i slutspelsserien hade varit en extra krydda. Men samtidigt älskar man att slå Löven och det är det vi ska försöka göra i morgon, avslutar han.

* * *

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Energi och vilja!
 • Uttjatade special teams!
 • Avsluta med värdighet!

Matchen på fredag sänds på Sportkanalen samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sedan då bloggens två tävlingar i denna match:

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack MODO vs Björklöven” (i dag senast 18:59) och då tippa resultatet mellan MODO vs Björklöven. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi försöka hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från CoolbetJoblineMegazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

I samarbete med PML fitness har vi dessutom ett bonuspris till den första som lägger rätt resultat OCH även prickar Björklövens första målskytt, om flera har samma spelare avgör vem som är närmast på tiden.

Bonus-priset är ett PT -pass (värde 850 kr) tillsammans med instruktör hos PML fitness och i deras studio.

För att vara med i båda tävlingarna i kväll lägger du bara en kommentar av typen ”MODO vs Björklöven 3-3, Lövens första målskytt #33 Marcus Jonsson 33:33 min”. Tävlingarna som sagt helt gratis och det ligger fina priser i potten. Kommentaren måste läggas senast 18:59.

OBS! Endast en kommentar per giltig e-postadress.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

13 thoughts on “Försnack MODO vs Björklöven + TÄVLINGAR!

 • 1 mars, 2019 kl. 09:16
  Permalänk

  4-1
  Lundberg 14.30 i andra

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 09:23
  Permalänk

  3-1 målskytt F.Andersson 04:43 i andra perioden..

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 09:49
  Permalänk

  MODO – Löven 2-4, målskytt 22 Peterson efter 10:42 min

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 09:50
  Permalänk

  Oavgjort 3-3, målet av 79 Lundberg efter 08:30

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 09:50
  Permalänk

  MODO vinner 4-1, tröstmålet av 29 Wiklund efter 29:29

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 11:22
  Permalänk

  Modo-Löven 3-4, #40 Selin 09:12

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 12:08
  Permalänk

  4-1 Stål Lyrenäs 47.23

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 17:26
  Permalänk

  Lövenseger 3-2.. 20 efter 14:45

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 17:28
  Permalänk

  Oavgjort 3-3.. 71 efter 14. 20

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: