Försnack MODO vs Björklöven

Efter segern mot  Karlskrona HK lördags, väntar en holmgång, ett tungviktsmöte, seriefinal eller derby. Kärt barn har många namn och det har den här matchen också.

I kväll  är det dags för MODO i en match som många vill kalla för seriefinal. Visst, det är ettan mot tvåan som möts, men i en final ska väl det vinnande laget vara etta efteråt, i alla fall i min bok? Så kommer det inte vara även om MODO vinner och när det sen vankas riktigt final lagen emellan vad det lider, så kallar jag den här matchen hellre derby, även om många har åsikter om det med denna säsong. Holmgång och tungt kommer det all bli. Ingen kommer att vika ned sig. Sa förresten tidigare i mitt inlägg om veckans matcher att den som vinner denna kommer vinna serien. Hade ju helt förträngt att MODO föll i den senaste omgången mot Västervik och således är hela sju poäng efter. De får därför tufft att ta ikapp, även om den vinner ikväll.

Så här långt under säsongen har vi mötts tidigare, men mellan dessa två lag och framförallt i detta läge, kan man inte ta med sig gamla meriter. När pucken släpps är det 60 minuter kamp och båda lagen vet att ett av dessa kommer ha en mycket god chans att spela i SHL kommande säsong. Se det här som en förmatch till den hockeyallsvenska finalen, se det som ett ställningstagande från ett av lagen. Vem det blir vet vi sent ikväll.

Lite oroande att det sålts så få biljetter till bortastå OCH att man precis bara lyckats fylla en buss dit ned. Förvisso ”mittiveckan”-match, förvisso väntar kanske folk på vad som mest troligt komma skall, men killarna behöver oss.

På ämnet Green Connection hittar vi hos MODO Johan ForsbergAnton Öhman och Fredrik Olofsson.

Vänder vi på det har vi i Björklöven Fredric AnderssonAxel Ottosson och William Eriksson med förflutet i MODO.

Aktuell tabell

Interna poängligan, MODO vs Björklöven

#22 Johnsson, 21+36 = 57 p
#89 Karlqvist, 21+26 = 47 p
#15 Tambellini, 19+18 = 37 p

.. där vi kontrar med
#90 Hutchings, 15+24 = 39 p
#91 Crandall, 15+21 = 36 p
#13 Andersson, 15+17= 32 p

Special teams
Vårt specialteams måste vara tipptopp i den här matchen. Totalt sett är lagen rätt lika med 24,68 % för MODO och 24,39 för Björklöven. Björklöven dock vassare totalt sett när det gäller PK där 86,72 % är seriens vassaste box och där hemmalaget MODO har 82,88 % vilket är femte bäst. Ser vi till formen ser de tre senaste ut så här:

MODO:
PP: 33,33 %, 16,67 %, 25 % = 25 %
PK: 75 %, 50 %, 100 % = 75 %
Björklöven:
PP: 40 %, 33,33 %, 33,33 % = 35,55 %
PK: 100 %, 75 %, 50 % = 75 %

Rätt bra PP-form på främst Björklöven. MODO i paritet med säsongen in sin helhet. PK inte speciellt vasst i något av lagen.

– Det hade varit en viktig match även om vi låg sist och de var först på grund av rivaliteten, men nu när det är en seriefinal så blir det ännu viktigare. Det kommer att bli en rolig match och jag hoppas att vi kommer ut bra och gör en bra match, säger Tyler Vesel till vk.se.

I Björklöven gör ju Justin Crandall comeback efter sin tre matcher långa avstängning för den tackling han delade ut mot Södertälje, en återkomst Vesel ser fram emot. – Det är skönt att ha honom tillbaka, Pontus gjorde det bra, men det blir bra att få tillbaka Justin och förhoppningsvis kan vi fortsätta där vi slutade.

Tidigare skadade Brian Cooper tränar för fullt och kommer kanske till spel. – Jag skulle vilja spela, det verkar bli vi i playoff så om vi kan gå ut och sätta tonen för det playoffet så vill jag gärna vara en del i det, säger Brian Cooper som dock inte vill riskera något. – Jag vill inte stressa tillbaka utan vara redo för de viktiga matcherna som kommer, säger han till vk.se.

När det gäller MODO så verkar de få klara sig utan backduon Tobias Enström och Mattias Norlinder.

– Toby kan eventuellt spela, om vi gör bedömningen att han kan spela efter bara en träning. Rent principiellt skulle han kunna spela – sedan om vi vill gambla med det eller om vi är smartare än så vet jag inte nu. Vi har inte kommit fram till det än. Det lutar väl åt det senare alternativet, att han inte spelar. När det gäller Matte kommer vi välja att inte spela honom i morgon, med anledning av hans mående och vad det är för typ av skada – vilken vi inte går in på, säger MODOs tränare Björn Hellkvist till Hockeypuls.

Det är inte bara seriefinal utan även seriens två formstarkaste lagen som drabbar samman.

Vi noterar att Axel Ottosson gör sin 100:e match i Björklöven. Ottosson som för övrigt kopierade det som Tyler Vesel och Olle Liss gjort, nämligen mål i debuten i Björklöven. Totalt har sju ”undersäsongen” värvningar gjort mål i debuten, tre alltså från Björklöven och en fjärde med förflutet i Björklöven, nämligen Oskar Stål Lyrenäs.

Björklöven brukar släppa laget vid lunchtid och blir intressant att se hur man formerar laget, nu med Justin Crandall åter efter avstängningen och Brian Cooper som tränar för fullt, om han kommer till spel vill säga.

Men laget skulle kunna se ut något så här.

Målvakter:
35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:
7 Alexander Hellström – 12 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell
24 Ludvig Stenvall

Forwards:
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
44 Olle Liss – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
77 David Lindquist – 18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson
11 William Eriksson

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Stå emot MODO:s första anstormning
 • Första målet, då är mycket vunnet!
 • Special teams. Brukar bli hett, lär bli tillfällen i bägge spelformer. Håll tätt, sätt mål framåt.

Kvällens fråga?
Blir det fullsatt?

Matchen i kväll sänds på C More Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Oddsen i skrivande stund .. 2.30 – 4,20 – 2.65

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

One thought on “Försnack MODO vs Björklöven

 • 29 januari, 2020 kl. 11:42
  Permalänk

  Även om det bär mig emot att ställa Wille utanför laget så skulle jag nog hellre se Söder som extra ikväll.
  Söder är otroligt bra i BP och även oerhört nyttig om vi ska försöka stänga ner matchen i slutet, han har i mina ögon gjort en bra säsong. Tycker tyvärr att William väger lite för lätt för att få ut sin fulla potential i spelet på den här nivån. Tror inte heller att han kan träna sig till så mycket mer styrka vilket är synd, vissa har bara den kroppsbyggnaden och generna att det inte går att bygga på sig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: