Försnack MODO vs Björklöven

I kväll väntar stekheta mötet mellan MODO och Björklöven inför ett fullsatt Fjällräven center och här har ni förutsättningarna inför matchen. Står vi exempelvis inför en ny invasion? Mycket talar för det.

Aktuell tabell

Detta blir alltså Björklövens tredje seriefinal denna säsong och vi vet hur de två tidigare slutat. 6-3 mot BIK Karlskoga och 3-1 mot Timrå. Dessa har dock varit på hemmaplan och nu ska vi för första gången försvara vår serieledning på bortaplan och det mot överlägset svåraste motståndet. Idag har vi haft serieledningen i hela 46 dagar. Vaknar vi även upp imorgon i den positionen? Vore lätt kaxigt, eller?

MODO Hockey kommer till spel med nio(!) raka trepoängare i ryggen och en målglädje av sällan skådat mått. 45 mål på dessa nio matcher borde skrämma vilket försvar som helst,äve ett solitt försvar som Björklövens. Man vann bland annat senast mot Södertälje med 9-3!

Sen MODO kom tillbaka till HockeyAllsvenskan till säsongen 16/17 har vi i Fjällräven Center i seriespel mötts sex gånger där gästande Björklöven har ett gröngult övertag via 4-2 i segrar. MODO vann första mötet 16/17 på straffar därefter fyra raka segrar för Björklöven och en MODO-seger senast med 4-1 mot ett decimerat Björklöven där hela åtta man saknades och där Emil Norberg blev ende målskytt.

Det enda mötet hittills den här säsongen vann Björklöven i den andra omgången med 3-2 där Alexander Deilert avgjorde i förlängningen. Deilert som dessvärre är avstängd idag och ytterligare fem matcher efter det.

Kommer bli en het match, där domarna lär få vara på tå. Här Richard Magnusson från mötet i Umeå. Foito:Lucas Norlin

På ämnet Green Connection hittar vi #11 Johan Forsberg, #12 Fredrik Olofsson och #27 Anton Öhman.

Interna poängligan, MODO vs. Björklöven
# 22 Johnsson, 8+18 = 26p
#89 Karlqvist, 10+8 = 18p
#12 Olofsson, 4+12 = 16p

..där vi kontrar med:
# 13 Andersson, 9+9 = 18 p
#91 Crandall, 6+12 = 18 p
#90 Hutchings, 7+7 = 14 p

Special teams
Hemmalaget har ett helt OK powerplay (PP) där man gjort mål 11 mål på 59 försök vilket ger en siffra på 18,64. Ett Björklöven som bitvis fått lite kritik för sitt PP är ändå bäst i Hockeyallsvenskan med 29,09 % eller mål på 16 av 55 tillfällen.

Även när det gäller penaltykilling (PK) är gästande Björklöven bäst i ligan med 88,37 % eller fem insläppta mål på 43 tillfällen. MODO:s PK faller också in under kategorin helt OK med 83,93 % eller nio insläppta på 56 tillfällen.

MODO har seriens två effektivaste spelare i Adam Tambellini som gjort mål på 35,71 % av sina skott som nått mål. God tvåa i den ligan är Henrik Björklund med 28,21 %. Bäste löv är Sebastian Selin med 21,21 %, tätt följd av ytterligare två MODO-iter. Det innebär att fyra av de 14 effektivaste spelarna spelar i MODO.

I Björklöven hittar vi seriens bäste tekare och han heter inte oväntat Tyler Vesel som vinner 67,06 % av sina tekningar. MODO:s bästa är Kalle Jellvert med 53,12 % vilket ger en 25:e plats i tekningsligan.

MODO:s senaste målorgier har också gett utslag i +/- ligan där hela 10 MODO-spelare finns med bland de 18 bästa. Bäst är Tom Hedberg med +14. Björklöven har fyra man med om man räknar i Andreas Hjelm som hade +9 i löven , men nu -2 i SSK och just ramlat ur topp 20. Bäst i Löven är Fredric Andersson med +10.

Joe Cannatta är seriens statistiskt sett bäste målvakt med en räddningsprocent på 94,62 %. MODO:s Linus Lundin ligger fyra med 92,12 %. Joe är också bäst i snittinsläppta mål med 1.42. Linus Lundin är tvåa med 1,88.

Trots att vi snackar seriefinal så är det inte topplag i ämnet tekningar. Björklöven är något vassare med 50,23 % vunna tekningar, men bara sjätte bäst i hockeyallsvenskan. MODO vinner ”bara” 48,25 %och är 12:a.

Vi kanske redan vid 18.30 tiden vet vilket lag som vinner matchen. Ingen av lagen har förlorat de matcher där de lett efter den första perioden. MODO har 8/8 och Björklöven 7/7. Mer statistik. Björklöven vinner nio av tio matcher där man tar ledningen.

Nyinlånade Gustav Bourmman, som kommer att spela, verkar ha fått saker och ting förklarade för sig då han till Vk berättar -Jag har hört att man inte tycker om MODO här uppe, och fortsätter. – Det ska bli skitkul att komma in och göra en sådan här match. Att få känna på de heta grejerna direkt. Ja, roligare match att få debutera i är svårt att hitta. Skulle vara MODO hemma då som skulle kunna slå det, men att få inleda att få uppleva hur fansen är på bortaplan är svårtslaget, något han också är inne på. – Jag har hört att publiken här är väldigt bra, sedan har jag många polare som är från Umeå och har spelat i Björklöven. De har sagt att det är ett grymt ställe och en grym organisation att komma till.

En som inte varit lika positiv som Gustav de senaste dagarna är ju Alexander Deilert som utrycket både det ena och andra gällande discilinnämndens arbete uttatade sig i förrgår till VK om Fredrik Weigel och hans betydelse för ett lag. – Han besitter ju förmodligen en av hockeyallsvenskans bästa spelsinnen, kommer han får vi i så fall en av ligans bästa passningsspelare. Han var en oerhört viktig del i AIK förra året och han är en härlig kille och en fin lagkamrat. Deilert kommer för övrigt att se matchen i Lövenklacken så håll utkik.

-Kul att börja spela igen efter en veckan uppehåll och få spela in för en fullsatt hall. Enda problemet är att det är i Övik och inte i Umeå, säger tränare Joakim Fagervall till bjorkloven. com.

Fagervall berättar vidare att laget har haft lite ledigt i helgen som gick,  men tränat bra i veckan och fått upp energin. – När man ligger närmast sin egen sanning och sitt eget spel i de här matcherna , då gå man oftast vinnande ur dom. Jag tror i allt derbysnack och all hets gäller det någonstans att hinna sin egen sanning och det spelet man är säkrast med, även om påkopplingen ska finnas där.

Om nyförvärven menar han att det ger en dimension till i sitt passningsspel och hur det kommer användas återstår att se, men båda kommer i alla fall till spel. Se hela intervjun HÄR.

Nyförvärvet Fredrik Weigel sa att hans första träning med Björklöven var den bästa träningen på hela säsongen och det låter ju mer än lovande och han tillade. -De har spelat bra hela säsongen och jag ska bidra med att vi spelare ännu bättre. Sen förklarade han att Alexander Deilert var en bidragande orsak att ha valde Björklöven. Att hinna hit till dagens derby har varit en sak i sig som gjort att Fredrik inte hunnit bygga upp ett derbyhat än, men.. -Jag har väl inte byggt upp den där hatkärleken än, men den kommer väl med tiden och det brukar alltid vara bra matcher mot MODO och jag tror vi vanna alla matcher mot MODO förra säsongen, så förhoppningsvis går jag in med samma känsla så vi får en vinst. Du kan se hela intervjun med vårt näst färskaste förvärv HÄR.

Laget släppas vid lunchtid och det blir förstås intressant hur man formerar laget i och med Bourmmans och Weigels intåg i laget. Nyförvärvet Zach Palmquist anländer till veckan, förmodligen på tisdag som vi tidigare kunnat informera om.

Senast saknades Alexander Hellström, Lucas Ericsson, Emil Lundberg, samt Emil Norberg och lär så göra även i kväll.

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Vara påkopplad från första sekund och stå emot den första anstormningen.
  • Målvaktsspelet.
  • Specialteams. Lär bli hett och en del utvisningar. Vem utnyttjar dom bäst?

Kvällens fråga?

Vem vinner publikmatchen?

*

Oddsen i skrivande stund .. 1,93 – 4,20 – 3,40

*

Matchen i kväll sänds på Sportkanalen samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Veckans matcher & träningar

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: