Försnack MODO

Dags för returmöte med MODO nere i Fjällräven Center. Det blir säsongens fjärde träningsmatch efter Skellefteå AIK (seger 3-2), Asplöven (seger 5-1) och nu då senast 3-4 efter straffar i tisdags. Nu väntar alltså återigen MODO och vad kan vi förvänta oss?

Ja, för varje dag som går så blir det mer troligt att lagen hittar sitt spel och att skillnaden mellan SHL och Hockeyallsvenskan borde bli större. Att vi i hemmamatchen skulle dominera så och under andra perioden vara närmare 4-0 än MODO reducering till 1-3 känns så här i efterhand rätt märkligt.

Nu är det så klart skillnad på hemma och borta som kapten #74 Stefan Öhman pratade lite kring i intervjun på bloggen häromdan. Vi kan säkert förvänta oss ett annat MODO i kväll, inte minst då de har en hel del kringaktiviteter med spelarpresentation, autografskrivning och även offentliggörande säsongens lagkapten.

Från MODO-håll kan vi rapportera att tränare Larry Huras i går avbröt träningen i förtid då vare sig fokus eller koncentration var rätt. Han fortsatte till hemsidan enligt följande:

– Dagens träning var inte bra. Vi har tränat bra över tid men i dag var varken fokus eller koncentrationen rätt. Försäsongen är lång och det är många träningar, men vi måste alla gå till jobbet varje dag oavsett. Nästa gång kommer jag inte att vara lika vänlig när jag berättar att kraven är höga och varje dag, varje dag, gäller det att bli lite bättre för att bli ett topplag i den här ligan. Men nu laddar vi istället om och riktar full fokus på matchen mot Björklöven.

När det gäller matchen i tisdags och tankarna inför i kväll säger Huras följande:

– Det handlar för det första om respekt för motståndarna och Björklöven har ett bra och rutinerat lag som spelar ett effektivt spel, inte minst i powerplay där de gjorde mål mot oss senast. Nog för att det är bra att träna på spelet i numerärt underläge, men vi måste sluta att ta dumma utvisningar som vi gjorde senast.

– Vi måste alltid spela den bästa ishockeyn vi kan och för mig handlar det alltid främst om vilket spel vi kan prestera. Jag vill se hur vi genomför matchen för segrarna kommer om man gör rätt saker hela tiden, över tid. Därför är hur det viktiga ordet. Alla lag kan vinna då och då men för att få oddsen på sin sida och vinna, kanske inte varje match men många matcher, gäller det att vi hittar jämnheten i spelet.

I MODO hittar vi ju en hel del Umeåbekanta i backen Jesper Lindgren samt forwardsspelarna Axel Ottosson (matchstraff senast) och Carl Grundström. Man har inför året satsat på sju(!) nya transatlanter i Noah Welch, Shawn Heshka, Ryan Whitney, Byron Richie, Kyle Wilson, Bobby Butler och Bill Thomas.

Enligt uppgift kommer Bobby Butler i kväll göra säsongsdebut efter sina skadebekymmer och sin rehab.

HÄR hittar du dessutom en intervju med #74 Stefan Öhman signerad hemsidan där han bl.a pratar om vikten av att ta med sig det som var bra till kvällens match. Sist alltså bl.a. de två första perioderna, farten i spelet och även passningsspelet utöver ett bra special teams. Nåt som han däremot menade att de borde gjort bättre var möjligen att spela lite tråkigare vid ledningen, agera än mer ödmjukt i stället för att bli lite övermodiga.

Med tanke på kringaktiviteter och första hemmamatchen för säsongen torde MODO komma ut som hungriga vargar, så det gäller att hålla i hop och stå emot första tio minuterna. Men vi har hittills visat prov på både bra fart, flyt i spelet och ett bra special teams, lyckas vi med det kommer det nog återigen att bli en jämn match.

Nu två intervjuer signerade MODO Channel, först Ludvig Nilsson och därefter Emil Pettersson.

* * *

Så här såg de gröngula formationerna ut på gårdagens träning:

Målvakter:

Kevin Lindskoug (Andreas Ollikainen)

Femmorna:

Stefan Andersson- Mike Banwell
Felix Maegaard Scheel- Pär Edblom-Alex Hutchings-Emil Wrenman

Kalle Ekelund- Rasmus Edström
William Quist- Kim Karlsson- Fredrik Hetta

Lucas Ekeståhl-Jonsson- Jonas Emmerdahl
Lucas Sandström- Stefan Öhman-Jon Palmebjörk

Hampus Falk (junior) – Samuel Lundberg (junior)
Nicklas Johansson- Viktor Ekeståhl-Jonsson- Mats Lavander-Gustav Grundström

Där är väl det troliga att en av juniorbackarna följer med som extraback och att antingen en i första eller fjärde får vila och att ännu en forward sitter som extraforward.

* * *

Har du inte möjlighet att vara på plats i Fjällräven Center i eftermiddag sänder LiveArena matchen direkt via webb-TV. Matchen kostar 99 kr där hälften av beloppet direkt tillfaller MODO Hockey och sändningen startar 18:45.

Webb-tv 150821

* * *

Under eftermiddagen är det dessutom fler jippon och kringaktiviteter enligt nedan:

Schema för eftermiddag och kväll
16:00 Autografskrivning MODO Hockey
16:30 Spelarpresentation MODO Hockey Dam, uppvisningsmatch
17:30 Autografskrivning MODO Hockey Dam
18:45 Spelarpresentation MODO Hockey
19:00 MODO Hockey – Björklövens IF
21:30 Efterfest med underhållning och After Work-priser i Guldbaren

Aktiviteter utomhus
Bauers skott-tält, Bauers teknikbana, teckna säsongskort och korvförsäljning

Aktiviteter i entréhallen
Intersport-butiken öppen med ispremiär-rea, autografskrivning MODO Hockey och Hockey Dam samt att
Guldbaren är öppen.

One thought on “Försnack MODO

  • 21 augusti, 2015 kl. 13:25
    Permalänk

    Ver ni varför Mike Banwell och Nicklas Johansson vilar denna match? Är det verkligen ”vila” eller små skavanker?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: