Försnack Löven vs Västervik

I kväll är det match igen i T3 Center, den andra av tre (!) raka hemmamatcher innan vi stänger 2016 i T3 Center. I kväll är det nykomlingen Västerviks IK som kommer på besök och vi för övrigt vill ha revansch sedan mötena i omgångarna 5 och 18 där vi fäll hemma med 0-4 och borta med 2-3.

ifb_vikEfter nio segrar på de tio senaste hemmamatcherna så ställs vi verkligen på prov i kväll då hockeyallsvenskans jämte BIK Karlskoga bästa bortalag nykomlingen och ligatvåan Västerviks IK återigen gästar T3 Center. Laget har tagit hela 22 poäng på resande fot via bl.a sju vinster på 14 försök och 38-34 i målskillnad. Vi kontrar med att vara sjunde lag i hemmatabellen med 27 poäng (52-51) på 14 matcher.

Vi har bara två möten lagen emellan i modern tid och det var ju dels i den femte omgången då vi föll hemma med 0-4 och i den 18:e omgången då vi föll borta med 2-3. Dags för första segern?

Matchen sänds på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341

* * *

Björklövens fem senaste:
Björklöven – Almtuna 6-4
Mora – Björklöven 5-3
Björklöven – Västerås 5-4
Oskarshamn – Björklöven 6-3
Björklöven – Tingsryd 4-3

Västerviks fem senaste:
Västervik – Timrå 5-3
Västervik – BIK Karlskoga 1-4
Tingsryd – Västervik 2-1 eft. sd.
AIK – Västervik 4-3 eft.OT
Västervik – Almtuna 3-2 eft.OT

Gästande Västervik har alltså bara gått poänglösa från en av de senaste fem matcherna, totalt sju poäng att jämföras med våra tre segrar och nio poäng.

Vår målskillnad på dessa matcher 21-22 att jämföras med gästernas 13-15.

Sedan då inte bästa uppladdning i går med busshaveriet men trots STORA svarta rubriker i tidningarna tror jag inte det påverkar resultatet nämnvärt i kväll. Länk.

Special teams?

Efter ett mål senast i spelformen (25%) mot Tingsryds AIF och vi ökade något till 15,79 %. Det är i skrivande stund tionde bäst i klassen. Västervik är helt klart vassare och genom sina 22,47% tredje bäst i ligan.

I boxplaystatistiken som senast mot Tingsryd var 67%-ig, så sjönk vi till 71,11 % och är alltjämt ohotat sämst i spelformen. Här kontrar för övrigt Västervik med 80% (10:a).

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12 min per match (12:a) att jämföras med bortalagets 8,93 min per match, vilket är fjärde minst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 123 st att jämföras med Västerviks 110 st.

Interna poängligor:

IF Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström 19 p (6+13)
 2. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 19 p (4+15)
 3. #10 Jesper Thörnberg 14 p (9+5)
 4. #14 Cody Murphy 14 p (5+9)
 5. #57 Stefan Andersson 14 p (2+12)

Västerviks IK

 1. #44 Olle Liss 22 p (13+9)
 2. #18 Fredric Andersson 20 p (6+14)
 3. #26 Victor Öhman 19 p (8+11)
 4. #21 Mats Josten Fröshaug 16 p (9+7)
 5. #24 Conny Strömberg 14 p (5+9)

Aktuellt från lagen?

Västervik som sagt något försenade (1,5 timme) i går när deras buss la av vid Norrköping på väg norrut där dagsetappen var Ö-vik.

Det HÄR gick att få fram via Västerviks hemsida i går kväll och det var att vem av Fransson/Engsund som står i kväll skulle bestämmas i går kväll och att femmorna formeras efter värmningen, coach Mattias Karlin har dock hela truppen att tillgå.

Coach Åkerblom säger i DENNA intervju till hemsidan att de efter det korta träningslägret höjt ribban och succesivt flyttar fram positionerna hela tiden. Apropå motståndet Västervik menade han man inledningsvis kanske blev överraskad att de kunde från div 1 och inleda så starkt men nu har det gått ca 30 matcher så numer inser nog alla att det är ett bra hockeylag. De är gedigna, med kontinuitet bl.a. samma tränare i fem år finns en naturlig trygghet. För de egna laget menar han att det gäller att göra jobbet, hitta fokus även i sista matchen innan jul-

Markus ville inte tippa åt resultat, men med en bra prestation så kommer vi nog att gilla det som står på tavlan efteråt.

Kapten #74 Stefan Öhman menade i detta klipp (länk) bl.a. att store lugne målvakten #31 Fernström inger ett lugn och trygghet längst bak, även om försvarsspelet bygger på en helhet med backar etc. Han menade vidare att de trivs hemma i t3 Center och att segrarna så klart gett än mer trygghet, självförtroende på samma sätt som motståndarna vet att de kommer få det jobbigt.

Om de sedan likt sist mot Tingsryd kan komma ut starkt och få med sig några mål ger det än mer energi. Stefan tyckte #14 Murphy sett het på slutet så han fick gärna hänga någon kasse, kaptenen tippade för övrigt seger med 3-1.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Komma ut starkt, ta kommandot direkt och göra första målet!
 • Hitta tillbaka till det som skapade magi i PP mot Västerås.
 • Sist det som Åkerblom är inne på, en match kvar men jobbet ska göras.

Vi återkommer som vanligt när laget är släppt och det hade väl varit otroligt skönt i sista matchen innan jul med revansch mot nykomlingen Västervik och samtidigt få göra T3 Center än mer till vår borg och vårt näste. Inte sant?

* * *

Dagens match sänds alltså via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot nykomlingen Västerviks IK så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: