Försnack Löven vs Troja/Ljungby + TÄVLING

Efter den senaste förlusten mot SSK viktigt att så snabbt som möjligt komma upp på spåret igen, trots allt plats fem i tabellen och med två raka hemma i A3 Arena och med fyra segrar på de fem senaste i borgen borde det vara ett både revanschsuget och även med självförtroende rätt starkt hemmalag som tar emot gästande Troja-Ljungby.

 

 

I kväll ska vi vid hockeyfesten säsongen 17/18 så möta ligatolvan och nykomlingen IF Troja-Ljungby som onsdags slog Leksand med hela 6-1 hemma i Ljungby. Så de lär komma med rätt gott självförtroende. Hemmalaget Björklöven har i skrivande stund en rätt bra form med tre fullpoängare på de fem senaste och poäng i fyra av dessa matcher, totalt 10 poäng och en målskillnad på 14-9. Gästerna kontrar med har två segrar på de fyra senaste totalt sex poäng och målskillnaden på dessa matcher 15-15.

Formen talar då alltså mer för vårt gröngula Björklöven.

Säsongen 13/14 när vi senast möttes i HockeyAllsvenskan vann vi båda möten i grundserien (4-0, resp 4-3 s.d.) hemma i Umeå och säkrade sedan vårt kontrakt inför kommande säsong genom 3-0 hemma mot just Troja-Ljungby i den negativa kvalserien. Så här långt under säsongen har vi vunnit de två inledande mötena med nykomlingen, först 4-1 borta efter mål av #33 Jonsson, #18 Ottosson, #13 F Andersson, #90 Hutchings, därefter 5-2 hemma i A3 Arena (då T3 Center) och kassarna den gången från #13 F Andersson, #37 J Andersson, #33 Jonsson, #21 Rainersson samt #18 Ottosson.

Senaste mötet lag emellan vann nykomlingen på hemmaplan med 3-0.

#18 Axel Ottosson har gjort i två av tre möten med nykomlingen, nytt mål i kväll?

Återigen lite oroande att både form och statistik på förhand egentligen verkar tala för två segrar denna vecka, först då SSK (blev som bekant förlust med 1-3) och sedan även Troja/Ljungby. Det är ju på något sätt inte direkt vår allra bästa gren att slå in öppna dörrar och faktiskt palla trycket mot ett på papperet lite ”sämre” motstånd, vi har så här långt hellre gillat att som lite av en under dog slå ur underläge eller egentligen kanske bara spelat på vår topp i möten mot de mer klassiska lagen.

På temat Green Connection hittar vi hos gästerna ”teddybjörnen” #55 Fredriksson, forwarden #23 Thörnberg och sedan har vi backen #51 Nielsen som var här på try out förra gången vi hade Fredrik Grönberg som sportchef.

Interna poängligan, Björklöven vs IF Troja-Ljungby ..

  1. #18 Ottosson, 14+21 = 35 p
  2. #19 Farley 15+18 = 33 p
  3. #13 F Andersson, 15+16 = 31 p

..där gästerna kontrar med:

  1. #22 Johnsson, 16+15 = 31 p
  2. #72 Meyer, 16+15 = 31 p
  3. #62 Immo, 20+10 = 30 p

Special teams?

Efter matchen senast mot SSK behåller vi vår 3:e plats i den grenen via (på papperet) helt godkända 20,86%, vi har gjort 29 mål på 139 försök. Här kontrar gästerna med 19 mål på 128 försök, vilket ger 14,84% och en 13:e plats i den grenen. Som sagt tredje bäst i ligan för Löven och vi på läktaren har ändå varit lite missnöjda… ja, inte statistiskt så klart, men lika fullt spelmässigt. Gäller att helst spetsa till även vårt PP i kväll då Troja-Ljungby så här långt bjudit på färre antal lägen till PP för motståndaren än vad vi själva gjort.

När det gäller PK är hemmalaget alltjämt statistiskt (sett till hela säsongen) klart sämre än gästerna även om man nu har Almtuna efter oss i den tabellen. Så här långt 33 insläppta mål på 146 försök vilket motsvarar 77,40%. Här kontrar gästande nykomlingen med ligans näst bästa via 20 insläppta på 132 försök (84,85%). Här har det dock sett betydligt bättre ut på slutet för vårt gröngula Björklöven, särskilt gällande PK och det defensiva spelet efter lite justering i uppställning och taktik.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt.

* * *

Våra nycklar är:

  • Fortsätta med vårt härliga tålamod och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
  • Stabilt målvaktsspel, samma fina special teams som vi stundtals kunnat se men så klart mer hänsynslösa och riktigt effektiva vid motståndarnas kasse.
  • Gratismatch och väntad storpublik, även läge att försöka bjuda till med lite offensiv gladhockey och några snygga kassar.

Matchen i kväll sänds på C More Live samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

TÄVLING!

Hemmamatch lika med tävling. Vem tror du det blir ikväll när vi kör den klassiska:

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot IF Troja-Ljungby?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till hemmamatchen mot HC Vita Hästen kommande söndag. Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med nykomlingen IF Troja-Ljungby? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt i kväll samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

28 thoughts on “Försnack Löven vs Troja/Ljungby + TÄVLING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: