Försnack Löven vs Timrå

Dags för årets andra hemmamatch i T3 Center där vi så här långt är obesegrade om vi ska försöka hitta lite hopp eller se ljuset i den berömda rätt mörka gröngula tunneln. I kväll väntar då ligasexan Timrå IK som närmast kommer från en hemmatorsk mot SSK som nu börjar flåsa oss oroväckande i nacken. Dags för ytterligare en fredagsmatch i T3 Center då i skrivande stund tabellsexan Timrå gästar oss. Under säsongen har vi mötts två gånger, först hemma i T3 Center där vi segrade med 4-3, där bl.a Lucas Ekeståhl-Jonsson hade tre assists och sedan i NHK Arena där Timrå drog det längsta strået och vann med 4-2.

Timrå är som sagt just nu tabellsexa och är ligans tionde bästa bortalag med 20 inspelade poäng på 16 försök och en målskillnad på 32-40. Vi kontrar med att vara seriens sjunde bästa hemmalag med 30 poäng på 17 matcher och en målskillnad på 60-64.

Björklövens fem senaste:
Björklöven – SSK 1-5
AIK – Björklöven 3-2 eft.sd.
Vita Hästen – Björklöven 6-0
Björklöven – Modo 6-3
BIK Karlskoga – Björklöven 4-2

Timrå IKs fem senaste:
Timrå – Tingsryd 1-5
Västerås – Timrå 1-3
Timrå – Tingsryd 1-3
AIK – Timrå 1-2 eft. sd.
Timrå – Södertälje 1-3

Gästande Timrå har vunnit två matcher och tagit fem poäng de senaste fem matcherna, alltså att jämföras med vår enda seger mot MODO och totalt fyra poäng. Poängmässigt rätt jämtskägg med andra ord och två rätt formlösa lag. Vår målskillnad på dessa matcher är 11-21 att jämföras med Timrås 8-13.

Special teams?

Hur ska vi kunna förbättra powerplay mot Timrå, senast mot BIK Karlskoga återigen 0%? Vårt numerära överläge som nu kan ackumuleras till 17,65%. Det är i skrivande stund tionde bäst i klassen. Gästerna är dock med sina 19,13 % marginellt bättre i spelformen.

I boxplaystatistiken som senast mot Karlskoga efter ett insläppt målen var 75%-ig, så förbättrade vi oss något till 70,64% och är alltjämt seriens sämsta lag i spelformen. Här kontrar för övrigt gästerna med 84,62%, vilket är sjätte bäst i ligan.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,35 min per match (12:e) att jämföras med gästernas 7,18 min per match, vilket är allra minst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 155 st. att jämföras med Timrås 122 st., det blir alltså ganska exakt en extra utvisning per match.

Interna poängligor:

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 24 p (4+20)
 2. #28 Lucas Sandström 23 p (10+13)
 3. #14 Cody Murphy 16 p (6+10)
 4. #57 Stefan Andersson 16 p (3+13)
 5. #10 Jesper Thörnberg 14 p (9+5)

Timrå IK

 1. #14 Elias Pettersson 27 p (12 + 15)
 2. #54 Johnathan Dahlén 22 p (13 + 9)
 3. #10 Johan Persson 16 p (5 + 11)
 4. #23 Jeremy Boyce-Rotevall 14 p (7 + 7)
 5. #25 John Westin 13 p (8 + 5)

Aktuellt från lagen?

Timrås tränare Roger Forsberg menar i den HÄR intervjun att vi är ett offensivt lag som kan blotta oss bakåt och det är något han tycker Timrå kan och ska nyttja. I övrigt väntar han sig en liten holmgång när det är två lag som känner varandra och dessutom kommer från varsin förlust.

Lite småskavanker i laget även om Forsberg hoppas de kan komma till Umeå så ordinarie som möjligt.

Från Björklöven så här långt inga inför-intervjuer och sett till skadeläget saknas #42 Wikström, #10 Thörnberg och sedan oklart med #33 Jonsson.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Att #31 Fernström eller #35 Werner vinner målvaktskampen
 • Sedan då det här med att inte blotta oss bakåt och bjuda på dessa vändningar
 • Sammanfattningsvis.. Aggressivt, enkelt, noggrant och ödmjukt i alla de tre zonerna

Sedan har vi som sagt inte råd med fler sådana här heller..

Sedan hoppas man ju att coach Åkerblom gör verkstad av det snack han hade med Gunnar Johnsson på VK i går..(länk) Apropå det här med lite förändrad ledarstil när inte spelarna följer den uppgjorda planen och den idé man har.

– Som det är nu får jag inte betalt för den tid jag lägger ner. Eftersom det är mitt ansvar att leda laget som ser jag inget annat än att jag måste försöka mig på ett annat sätt att leda laget. säger han.

Markus Åkerblom sa då att hans enda sätt i så fall är att visa att det blir konsekvenser för de spelare som inte följer det gemensamma sättet att spela.

– Att i det läget ta bort istid för vissa spelare är det enda redskap jag egentligen har för att visa mitt missnöje när det inte hjälper med samtal och analyser, avslutar han bekymrat.

Lite märkligt bara att det kommer först i omgång 35 och vi är tredje sist och bara sex poäng från negativt kval. Men bättre sent än aldrig!

* * *

Dina nycklar till seger? Skriv en kommentar…

Vi lär som vanligt återkomma under dagen med våra tankar när laget släpps.

* * *

Har du ännu inte köpt biljett till kvällens match gör du det HÄR.

Dagens match sänds alltså dels på CMore Sport men även via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot Timrå IK på webben så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

3 thoughts on “Försnack Löven vs Timrå

 • 13 januari, 2017 kl. 08:20
  Permalänk

  Ja nycklarna är som det varit under hela säsongen, målvaktsspelet och backarna. Bjuder vi motståndarna gång efter annan på några mål bakåt i varje match pga av uselt försvarsspel så hjälper det inte hur bra offensiv vi har. Det är inte bara att vi går bort oss helt utan även att backarna verkar totalt oskolade i hur man spelar hockey med uppspel och fart för att komma in i offensiv zon. Ofta ser det ut som man inte vet vad man skall göra av pucken så då blir det att man skyndsamt försöker nå röda och sedan dumpa ner i något av hörnen dit motståndarna vill ha oss. Från hörnen gör man inga mål. Varför ha sån panik? Så länge vi har pucken kan inte motståndarna göra mål vad jag vet.
  Men Lövenfan som man är så håller vi tummarna för att ”nu vänder det”.

  Svar
  • 13 januari, 2017 kl. 12:52
   Permalänk

   Centrarna måste öven dem göra ett bättre jobb i försvaret. I många fall är deras arbete katastrof dåligt.

   Svar
 • 13 januari, 2017 kl. 15:57
  Permalänk

  Gå mer rakt på mål. Skott, retur, styrningar….vi inga snipers i laget.
  Så j-a trött på sargrunkandet…..ursäkta språket
  Sen är det väl prio på att säkra hemåt hoppas jag

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: