Försnack Löven vs Timrå IK

Efter ett litet miniuppehåll dags för ny match och denna gång alltså mot ligatvåan Timrå IK som vi mötte två gånger under försäsongen. Det unga talangfulla Timrå har inlett precis så bra som många trodde inför säsongen och så här långt tagit 13 poäng fler än vad vi gjort.

Loven_Timra

Gästande Timrå kommer till Umeå med en 3-0 vinst mot Södertälje i bagaget och har tagit 5 poäng på 3 bortamatcher så här långt. Med det är man ligans 8:e bästa bortalag. Vi är på samma sätt ligans sämsta hemmalag med den enda poängen mot SSK, ingen smickrande målskillnad heller via 12-20.

Under försäsongen hann vi mötas två gånger som resulterade i varsin uddamålsvinst. Lika tight även i kväll?

Med tanke på att såväl #21 Hetta som #41 Vikström klev av träningen i måndags valde sportchef Daniel Johansson alltså att låna in Luleås Anton Toolanen, som enligt swehockey kommer spela med nummer 40 på ryggen.

Det torde innebära att vi kommer till spel med sju backar där Samuel Lundberg sitter som extraback och att vi mönstrar fyra hela kedjor.

* * *

Special teams?

Vårt special teams förbättrades något sist under matchen mot BIK Karlskoga och då först PP ökade något efter mötet med BIK och baljan från #57 Andersson från 12,90% till 14,71%. (10:e i ligan). Även boxplaysiffrorna steg från 59,26% till 62,07% (fortfarande klart sämst i ligan). Timrå IK har ett av seriens bättre powerplay med klart godkända 20,00% (5:e bäst) och ett ännu bättre boxplay med 91,30 % (2:a).

Interna poängligor:

Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström, 6 p (3+3)
 2. #24 Tobias Hage, 4 p (4+0)
 3. #7 David Lindquist, 4 p (2+2)
 4. #74 Stefan Öhman, 4 p (1+3)
 5. #4 Jonas Emmerdahl, 3 p (1+2)

Timrå IK

 1. #14 Elias Pettersson 7 p (3+4)
 2. #54 Jonathan Dahlén 6 p (3+3)
 3. #11 Andreas Stene, 6 p (3+3)
 4. #81 Jens Lööke, 6 p (2+4)
 5. #16 Sebastian Lauritzen, 5 p (1+4)

Aktuellt från lagen?

Björklövens tränare Marcus Åkerblom menade att träningarna sedan matchen mot BIK Karlskoga haft fokus på hårt jobb, kampmoment och även då det kreativa spelet med puck i form av spelvändningar etc. På frågan om vem eller vilka som heta ut svarade Markus kedjan med Granlund, Lindquist och Jonsson. HÄR hittar du hela intervjun signerad bjorkloven,com

Hemsidan mötte även upp backen #57 Andersson som bl.a. tyckte att nye assisterande tränaren Jäger tillfört mycket både med sin positiva energi men även kunskap om backspelet. Stefan menade även om stämningen hela tiden varit bra i gruppen hade segern mot BIK i Nobelhallen förbättrat den ytterligare. Inget konstigt att både självförtroende och stämning ökar i takt med segrar och poäng i tabellen. HÄR hittar du hela den intervjun.

Nyckeln till tre poäng enligt Andersson var att komma ut starkt och sätta en tidig prägel på matchen

Timrå IK kommer närmast från en stabil 3-0 hemma mot SSK och laget har endast släppt in sju mål på de inledande åtta matcherna. Målvakten #66 Johan Mattsson har så här långt noterats för tre raka nollor och har en räddningsprocent på motsvarande 97,59%.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Som #57 Andersson är inne på, komma ut och ta kommandot på hemmaplan
 • Sett till gästernas special teams, viktigt med disciplin i BP och effektivitet i PP!
 • Även om vi vill ta kommandot i T3 Center gäller det att våga spela tråkigt men väldigt noggrant..

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

För att kunna se matchen mot Timrå IK via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan. Matchen sänds även för övrigt på CMore Live 3.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: