Försnack Löven vs Mora

I kväll (OBS 18.30!)tar vi emot Mora IK hemma i T3 Center. Inför matchen ligger vi kvar på negativ kvalplats trots de dubbla poängen mot Pantern.

infor Loven_mora

Vi har så här långt skrapat ihop sex poäng på lika många hemmamatcher vilket är 12:e bäst (eller tredje sämst beroende om man ser glaset som halvfullt eller halvtomt). Gästerna kontrar med att vara ligans sjunde bästa bortalag och med sju inspelade poäng på sex matcher.

Våra fem senaste:

Vita Hästen_Björklöven 1-2
Björklöven-Modo 3-5
BIK Karlskoga-Björklöven 0-1
Björklöven-Timrå 4-3
Almtuna-Björklöven 2-1

Moras fem senaste:

Oskarshamn-Mora 3-0
Mora-Tingsryd 4-2
AIK-Mora 5-4 ef str
Mora-Södertälje 3-1
Modo-Mora 1-3

Ifjol föll vi i bägge mötena i T3 med samma siffror 1-3. Vi föll också i en av bortamatcherna med 2-4, men vann det senaste mötet, även det i Mora med 3-0.

Mora kommer alltså till Umeå med 10 inspelade poäng på de fyra senaste matcherna.

Special teams?

Vårt powerplay höjdes marginellt efter Pantern till 15,69% (Upp 0,13 % och en 10:e plats) och läget är värre i boxplay med 68,42% i BP (Förvisso upp 1,77 %, men men ohjälpligt sist i den ligan).Mora är något vassare i PP med 17,14 % (9:a) och ligans nästa bästa BP med fina 89,74 %.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt 712,82 ,60 min per match att jämföras med Moras 10,09 min per match. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har gästerna drabbats av 43 st med våra 53 st, dvs drygt en utvisning mer per match i snitt.

Det gäller som sagt att vara noggranna med detaljerna och framförallt försöka förbättra vårt spel i boxplay. Ni vet vad man säger om hockeyn?

detaljernas-krig

Interna poängligor:

Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström, 9 p (5+4)
 2. #7 David Lindquist, 7 p (2+5)
 3. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 7 p (1+6)
 4. #10 Jesper Thörnberg 5 p (5+0)
 5. #24 Tobias Hage, 5 p (4+1)

Mora IK

 1. #20 Kevin Goumas, 11 p (2+9)
 2. #10 Pierre Engvall, 10 p (6+4)
 3. #11 Alexander Hilmersson, 9 p (4+5)
 4. #39 Jacob Nilsson, 7 p (4+3)
 5. #86 Mattias Bromé, 7 p (4+3)

Aktuellt från lagen?

Jesper Jäger pratade i den HÄR om att matchen mot Pantern var mentalt väldigt jobbig och att vi var väldigt stillastående. Han pratade även om att få till skridskoåkningen och att använda spelare med fart. Han menade att ändringarna i backparen senast föll väl ut och förväntar sig en mindre flängig match och mer struktur mot Mora än mot Pantern. Man pratade även hur man jobbar med de skadade spelarna och att de ska vara fysiskt redo när läkaren säger OK.

Niklas Pavel förstod nog att matchen mot Pantern inte var den roligaste att titta på, men att Löven hittade ett sätt att vinna. Han menade också att det var skönt att vara tillbaka i matchandet efter att ha suttit fängslad i två matcher som han uttryckte det. Han menade också att han inte kommer ändra sitt spel efter avstängningen utan kommer att stå upp om situationen kräver det, vare sig han blir avstängning eller inte. Ingen sätter sig på lövenmärket fortsätter Niklas.

Det är våran borg, det är bara gå ut och köra, finns inget att vänta på. Ut och ta för sig direkt, smälla på, hitta nån jävel och in och köttet på dom direkt! (Niklas Pavel inför Mora)

Se hela intervjun med Pavel HÄR.

Det är en rolig arena att spela i med en bra atmosfär! (Moras tränare Jeremy Colliton)

När det gäller Mora så säger tränare Jeremy Colliton följande till klubbens hemsida. – Jag har sett dem ganska mycket och det är ett bättre lag än vad tabellen visar, speciellt de senast sex matcherna har de varit bra. Det är en rolig arena att spela i med en bra atmosfär och vi har vunnit där förut. Men det är lite som vanligt, det gäller att spela ett smart bortaspel och inte ge dem några gratislägen och samtidigt utnyttja våra chanser.

I Mora saknas avstängde Fabian Gunnarsson, som mot Modo senast delade ut en tackling som träffade över motståndarens ben,som alltså renderade i ett sk match-penalty, men längre än den automatiska matchen blev inte straffet.

I går kväll hade 3 158 biljetter sålts inför matchen.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Special teams. PP är på G och så också BP! Fortsätt på den inslagna vägen.
 • Återigen. Aldrig någonsin tumma på noggrannhet vid detaljer eller linjer.
 • Återigen. Höja nivån i det offensiva kreativa spelet och effektivitet vid målchanser.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

För att kunna se matchen mot Mora IK via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

Ska du köpa biljett och se matchen på platsklicka på bilden och ta del av detta bra erbjudande.

6 thoughts on “Försnack Löven vs Mora

 • 22 oktober, 2016 kl. 12:06
  Permalänk

  Tänk om Pavels o Messys tacklingar o tuffa spel kunde smitta av sig på de andra så jag slipper kalla T3 för mysborgen mer.
  Fredriksson tex, värsta rundningsmärket med ett livsfarligt första pass! Påminner om Ekelund….
  Självförtroende skrev någon tidigare men det måste väl Jäger hjälpa killarna med så att de ändå klarar spela fysiskt o sluta kolla puck.
  Anfallet ser bra ut emellanåt men där saknas det fortf fler som kan göra mål, vet inte hur många ggr de skjuter utanför. Backar inkluderat.
  Försvaret är totalförvirrat efter halva matcherna, är det orken el syret till hjärnan som tryter? Forwrds inkluderat.
  Nej jag vet inte hur el om de klarar att klättra i tabellen utan nyförvärv el en annan coach. Åkerblom säger ju själv att de fortf kör TJ hockey vilket man kan se oxå stora delar av matcherna.
  [oroligt fan]

  Svar
 • 22 oktober, 2016 kl. 12:25
  Permalänk

  Tycker att Björklöven gott kunnat behålla Jonsson eftersom man kör vidare på hans koncept. Skulle vilja höra en kommentar från GM .

  Svar
 • 22 oktober, 2016 kl. 12:42
  Permalänk

  Hoppas Werner åter står i kassen då han inger mer trygghet. Gör han sedan sitt livs match samt att försvaret lyfts ett snäpp så kan det gå vägen. Enkla hårda pass till på förhand tänkt mottagare. Har man inget alternativ så lyft ur zonen. Har vi samma aggresivitet i försvarszon som i anfallszon, ja då kommer vi långt.

  Svar
 • 22 oktober, 2016 kl. 12:45
  Permalänk

  Som löven blev utspelade mot pantern bitvis så är man inte så positiv mot mora som är ett bättre lag än pantern, så har inga större förhoppning ikväll för 3 p men
  matchen ska ju spelas så bara att hoppas.

  Svar
 • 22 oktober, 2016 kl. 14:16
  Permalänk

  Inte lätt att spela försvarsspel med en målvakt som är så osäker som Lundström.
  Försvarsspelet bygger på att du litar på målvakten.
  Hoppas att Werner står ikväll!

  Svar
 • 22 oktober, 2016 kl. 15:02
  Permalänk

  Hur Åkerblom kunde ställa Lundström i mål mot Pantern är ju helt otroligt, han ska inte stå en match om inte Werner bryter armen. Vi måste värva en riktigt bra målis och ett par riktigt bra backar annars kan vi se fram emot ett kval mot Div1 till våren. Att inte Dj eller Jf tar till sig av lövens läge eller deras otroligt värdelösa spel är ju helt otroligt, måste ifråga sätta deras kompetens!/P

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: