Försnack Löven vs MODO

Efter ”ett steg framåt mot AIK”, blev det dessvärre flera steg bakåt eller möjligen ett helt felsprång kontra bara nåt felsteg genom setförlusten 0-6 borta mot Vita Hästen senast. Nu dags för årets första match i T3 Center inför återigen välfyllda läktare när vi ska ta oss an MODO i nåt form av ”derby”. I eftermiddag är det då alltså 7:e placerade MODO som står för motståndet.

loven_modoEfter två raka bortamatcher mot AIK och därefter Vita Hästen så väntar nu MODO i säsongens tredje möte lagen emellan. MODO, som hittills under säsongen ändå måste ses som en liten besvikelse med sin sjundeplacering har på slutet kommit i gång så smått. Coach/Sportchef Andreas Johansson har dessutom pratat om ytterligare förstärkningar.

Så här långt under säsongen två riktiga publikfester lagen emellan och inget tyder på något annat i eftermiddag heller.

Under säsongen har vi mötts två gånger, först hemma i T3 Center där gästerna drog längsta strået via seger 5-3 och sedan i Fjällräven Center där MODO inledde furiöst och hade 3-0 redan efter 18 min. Men där vi kämpade oss i kapp och taket höll på att lyfta när #6 Kim Karlsson satte 3-3 efter knappt åtta minuter in på slutrundan. MODO vann dock till sist med 4-3 sedan Emil Molin avgjort på straffar.

MODO som i skrivande stund ligger på plats sju i tabellen är ligans tredje bästa bortalag med 24 inspelade poäng på 16 försök och en målskillnad på 45-46. Vi kontrar med att vara seriens nionde bästa hemmalag med 27 poäng på 16 matcher och en målskillnad på 54-61, detta trots de.. hmfrp.. rätt pinsamma två gånger om 1-5, mot Västervik respektive SSK innan vi stängde 2016.

Innan dess faktiskt 26 poäng (9 segrar) på de tio senaste matcherna dessförinnan, om vi ska ta de här återstående ”20 stegen” som Åkerblom pratar om mot ett ev. slutspel är det nog först och främst i hemma T3 Center vi återigen måste hitta tillbaka till gamla goda vanor och därigenom poänggivande matcher.

Matchen sänds utöver på Cmore Sport även på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Apropå ”högriskmatch” och storpublik finns lite nyttig att ta del av HÄR.

Cmore-600x341

* * *

Björklövens fem senaste:
Björklöven – Tingsryds AIF 4-3
Björklöven – Västerviks IK 1-5
Björklöven – SSK 1-5
AIK – Björklöven 3-2 eft.OT
Vita Hästen – Björklöven 6-0

MODOs fem senaste:
MODO – Pantern 3-2
AIK – MODO 0-2
MODO – Tingsryd 1-5
Oskarshamn – MODO 1-3
MODO – SSK 3-2

Gästande MODO har alltså bara gått poänglös från en av de senaste fem matcherna, totalt tolv poäng att jämföras med vår enda seger och ynka fyra poäng.

Vår målskillnad på dessa matcher 8-22 att jämföras med MODOs 13-16.

Special teams?

Efter att återigen gått mållösa i spelformen PP (0%) mot Hästen så sjönk vi återigen något till 15,38%. Det är i skrivande stund elfte bäst i klassen. MODO är dock bara marginellt bättre via sina 16,82% vilket faktiskt är nionde bäst i ligan.

I boxplaystatistiken som senast mot Vita Hästen som efter de tre insläpppta påsarna var drygt 57%-ig, så sjönk vi något till 71,29% och är alltjämt ohotat sämst i spelformen. Här kontrar för övrigt MODO med 78,63% (10:a).

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,44 min per match (13:e) att jämföras med gästernas 11,44 min per match, vilket är 10:e bäst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi sedan matchen i Himpan nu drabbats av 144 st. att jämföras med hemmalagets 158 st.

Gästande MODO är faktiskt det lag i ligan med flest tvåor och även efter Almtuna det lag som bjuder sin motståndare på flest lägen i PP.

Interna poängligor:

IF Björklöven (tyvärr snabbt och enkelt, en ctrl + c från förra försnacket, därefter ctrl + v i detta)

 1. #28 Lucas Sandström 21 p (8+13)
 2. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 21 p (4+17)
 3. #57 Stefan Andersson 15 p (3+12)
 4. #10 Jesper Thörnberg 14 p (9+5)
 5. #14 Cody Murphy 14 p (5+9)

MODO

 1. #89 Patrik Karlkvist 27 p (14+13)
 2. #22 Emil Molin 26 p (12+14)
 3. #14 Henrik Björklund 24 p (12+12)
 4. #93 Byron Ritchie 18 p (4+14)
 5. #13 David Rundqvist 17 p (6+11)

Aktuellt från lagen?

Markus Åkerblom pratade i denna intervju signerad hemsidan (länk) om att från förra matchen fick man ta med sig första perioden som var okej. Gällande utvisningarna var de tre första okej då de var i kampsituationer även om vi var lite vårdslösa med klubborna, resterande bara onödiga och tramsiga.

Apropå matchen mot MODO menade han att den kommer lägligt även om laget nu är i en tuff situation som de dock måste kunna hantera. Han kände även glädje och menade att det börjar vara dags för en trea igen. Receptet till seger stavas att gjuta mod och att det nu efter en del är förändringar är en pågående process som måste få ta tid även om vi nu är i den 33:e omgången och han har samtidigt förståelse över att fans och alla som följer laget har tankar och synpunkter. Åkerblom avslutade med att det finns en strategi, en väg framåt och den kommer de aldrig vika ifrån.

På gårdagens träning saknades #33 Marcus Jonsson som klev av under förra matchen mot Hästen även om Markus i vanlig ordning i gårdagens intervju inte pratade om tillgängliga eller tänkt laguppställning inför dagens match.

MODOs Coach Andreas Johansson pratar i detta KLIPP om att..

– Det är en ny match med helt nya förutsättningar och självklart ser vi fram emot matchen med fullsatta läktare. Vi är förväntansfulla och medvetna om vad som krävs och vad vi behöver göra. När vi väl är på plats gäller det att samtidigt prestera och njuta av miljön för att svara för en bra match.

– Vi har även hört att det blir många MODOiter på plats och det är alltid härligt med fullsatt, en bra inramningen där det nu är både helg -och eftermiddagsmatch. Som spelare och ledare rycks man naturligtvis med av det och det räknar jag med att det ska ge oss extra energi igen, konstaterar Johansson avslutningsvis.

MODO saknar trion Tommy Enström, Pär Edblom samt Axel Eidstedt som tvingas till vila på grund av skada. I övrigt väntar inga förändringar i jämförelse med den senaste matchen mot Södertälje SK.

Sedan kan vi notera att det blir #19 Austins Farleys första match mot sitt gamla lag MODO, efter en väldigt fin inledning har det gått lite tyngre på slutet för Austin som noterats för ett mål under de fyra senaste matcherna att jämföras med 5 p (4+1) under de inledande sex matcherna. Under sin tid i Björklöven ändå en av ligans effektivaste med 33,33% av skotten på mål i nätet. Inte kattskit.

Men i eftermiddag får Austin gärna damma av den gamla klyschan, släkten är värst..

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Komma ut energifyllt, ändå kontrollerat och betydligt noggrannare än senast.
 • Målvaktsmatchen mellan # Fernström och # Hanses blir väldigt viktig.
 • Special teams, nyttja de PP-lägen vi kommer få och minimera lägen i BP.

Som vi några gånger förut nämnde kring hockey och att det är kriget som ska vinnas..

detaljernas-krig

..nu djäklar börjar det bli dags att göra verkstad av sina fina ord och även visa allt i handling. Om man sedan pratar i termer av nya fokusområden att mäta eller 20 steg kvar till slutspel spelar mindre roll.

Nu och alla matcher hädanefter måste hela tiden fokus ligga på nästa byte, aktuell period, matchen och sedan då att inte någon tullar på någon av allt det elementära. Inte bara det allra viktigaste och avgörande detaljerna utan först och främst det så otroligt elementära. Lite hockeyns ABC. Kalla det gärna ryggmärgs- eller grottmänniskehockey.

På nåt sätt måste vi börja om.. och nu hela tiden göra rätt. Nu alltså bara ”20 steg” kvar..

Vi lär återkomma under dagen med våra tankar när laget släpps.

* * *

Dagens match sänds alltså dels på CMore Sport men även via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot MODO på webben så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

4 thoughts on “Försnack Löven vs MODO

 • 6 januari, 2017 kl. 08:27
  Permalänk

  Ja ikväll gäller det att inte stå kvar på perongen…… Forza Löven!

  Svar
 • 6 januari, 2017 kl. 09:20
  Permalänk

  Härligt med dessa helgmatcher.
  Blir några iskalla.
  Lite synd att lagbygget inte kommit längre än så här på så många säsonger. Nästan så man längtar efter en äkta div1-kross. Dagens fråga är om pojken ska ta med sig Björklöven ned i Div1?

  Svar
 • 6 januari, 2017 kl. 09:21
  Permalänk

  Väntar med spänning på hur han formerat laget.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: