Försnack Löven vs Hästen

I kväll kl. 19:00 är det äntligen dags för hemmamatch i T3 Center igen då vi tar oss an HC Vita Hästen som i skrivande stund ligger på plats 13 i tabellen.

loven_vita hasten

Vi tar nya tag mot att förbättra vårt hemmafacit än mer. Efter två raka bortamatcher i förra veckan var det 3-2 hemma mot AIK som var vår senaste hemmamatch.

Vita Hästen, som just nu ligger näst sist i tabellen, ligger på plats 13 i bortatabellen med endast två segrar på sex försök med en målskillnad på 10-12. Vi har å andra sidan numer gjort hela 31 mål på nio hemmamatcher och med fem segrar som resultat. Inte så fel om vi verkligen kan få T3 Center till vår gröngula borg och vårt näste.

Sedan återkomsten till HockeyAllsvenskan och det att Hästen avancerade till säsongen 14/15 har mötena i T3 Center slutat enligt följande och då med våra siffror först:

15/16 3-0, 2-1

14/15 3-1, 3-1

Dessa resultat borgar så klart sett till historien för goda chanser till tre nya poäng, men jobbet ska alltid göras och det såg vi väl senast mot Västervik att när vi fuskar lite och tummar på detaljer kommer vi inte heller att vinna. Klart vi ska glädjas över poängen och våra segrar, men vi har inte råd att bli bekväma och inte vara beredd att göra jobbet.

Säsongens enda möte hittills mellan lagen slutade ju med en rätt knapp bortaseger med 2-1 efter mål av #33 Jonsson och #10 Thörnberg. Kan vi rent av återigen vinna och i så fall ta 6:e raka hemma i T3 Center? Vi tror det finns goda chanser till det..

Tittar vi på tabelläget just nu så ligger vi alltså på plats 8 och slutspel, men då bl.a. Pantern och Mora möts i kväll kommer tabellen bli än tightare. Med rätt resultat i kvällens omgång skulle vi dessutom kunna avancera något efter i kväll. Vem trodde det fem matcher in på säsongen med en poäng på kontot och plats 14 i tabellen?

Björklövens fem senaste:

Västerås-Björklöven 2-0
Björklöven-Oskarshamn 5-3
Tingsryd Björklöven 3-4
Björklöven-AIK 3-2
Södertälje-Björklöven 0-3
Västervik-Björklöven 3-2

Vita Hästens fem senaste:

Mora IK-Vita Hästen 2-1
Vita Hästen-Pantern 2-3
IK Oskarshamn-Vita Hästen 3-1
Vita Hästen-Tingsryd 6-3
Vita Hästen-SSK 5-3

Special teams?

Vårt powerplay något förbättrat senats genom en kasse och utdelning i 20%, nu totalt 15,07% och plats 13 i tabellen. Här kontrar gästande Hästen med 16,18% och med det plats nio i tabellen.

Senaste matchen dödade vi 05:40 min och 100% i BP vilket gör att vi nu ackumulerat ligger på 71,93%, alltjämt jumbo i ligan men vi är iaf på väg att succesivt förbättra våra siffror. Hästen kontrar i denna gren med 83,93% vilket ger en femteplats i just den grenen.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,17 min per match att jämföras med Hästens 9,41 min per match. En klar skillnad totalt sett. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 82 st. med gästernas 65 st. Även där en markant skillnad, eller iaf en knapp extra utvisning per match.

Apropå det här med..

detaljernas-krig

Interna poängligor:

IF Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström, 12 p (5+7)
 2. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 12 p (4+8)
 3. #7 David Lindquist, 10 p (4+6)
 4. #18 Axel Ottosson 9 p (2+7)
 5. #57 Stefan Andersson 9 p (1+8)

Vita Hästen

 1. #9 Rickard Palmberg, 15 p (10+5)
 2. #20 Marcus Eriksson. 14 p (4+10)
 3. #10 Jesper Samuelsson, 11 p (2+9)
 4. #52 Jordan Rowley, 9 p (2+7)
 5. #40 Mattias Kalin, 5 p (3+2)

Aktuellt från lagen?

Inför mötet med Vita Hästen menade ass.coachen Jesper Jäger i DENNA intervju att det kan ha blivit lite soppatorsk mot Västervik efter den struliga resan till Södertälje och att vi trots det kunde vinna. Man har dock tränat på bra måndag och tisdag med att få upp aggressiviteten och det hårda jobbet som laget saknade lite senast. Jesper pratade även om att fullfölja i alla lägen och med tanke på skadeläget kan det bli lite skift i kedjorna även om backparen blir intakta.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Ta kommandot hemma i borgen, vi ska sätta tonen från första nedsläpp!
 • Fem raka hemma i T3 Center, borde vara en trygghet. Behåll ändå noggrannhet och ödmjukhet!
 • Special teams som Pavel var inne på, här har vi mer att hämta!

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

Klart dock sedan tidigare att minst #4 Emmerdahl, #7 Lindquist, #21 Hetta samt #24 Hage saknas.

* * *

För att kunna se matchen mot Vita Hästen via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan. Biljett till T3 Center i kväll köper du dock HÄR.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: