Försnack Löven vs Hästen + TÄVLING!

Efter den senaste straffsegern mot MODO viktigt att så snabbt som möjligt komma upp på 3-poängsspåret igen, men vi ligger trots allt nu på plats sex och nu med tre segrar på de fyra senaste hemma i A3 och fyra raka med poäng borde det vara ett med självförtroende rätt fyllt hemmalag som tar emot gästande HC Vita Hästen.

I eftermiddag är det så dags för en s.k. familjematch då Vita Hästen gästar A3 Arena. Tiondeplacerade Vita Hästen vann senast hemma mot Leksand med 4-2, men har helt ok form via tre fullpoängare på de fem senaste. Björklöven har som sagt tre segrar på de fem senaste och totalt tio poäng och målskillnaden 15-10.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit tre poäng mot Hästen på de tre inledande mötena. Vi föll borta med 3-4 efter förlängning och föll ju även hemma med uddamålet, men då efter full tid med 1-2. Vi vann senaste mötet med 3-2 på bortaplan efter förlängning.

Ifjol var det jämt skägg där vi vann de två första mötena, men Hästen tog de två senare. Med andra ord har Hästen vunnit de fyra senaste mötena, där vi bara tagit en poäng.

På temat Green Connection hittar vi hos gästerna nyförvärvet Henrik Nyberg

Interna poängligan, Björklöven vs Vita Hästen..

  1. #18 Ottosson, 14+22 = 36 p
  2. #19 Farley 15+18 = 33 p
  3. #13 F Andersson, 15+17 = 32 p

..där gästerna kontrar med:

  1. #20 Eriksson, 5+34 = 39 p
  2. #10 Samuelsson, 8+26 = 34 p
  3. #9 Palmberg, 14+8 = 22 p

Special teams?

Efter matchen senast mot MODO har vi numer dalat till en 5:e plats i den grenen via (på papperet) godkända 19,87%, vi har gjort 30 mål på 151 försök. Här kontrar gästerna med 41 mål på 143 försök, vilket ger 28,67% och en första plats i den grenen. Som sagt 5:e bäst i ligan för Löven och vi på läktaren har ändå varit lite missnöjda… ja, inte statistiskt så klart, men lika fullt spelmässigt. I de senare intervjuerna har väl nu även Fagervall jälv börjat prata i termer av ett lite trubbigt PP, tidigare kändes det som om man gärna pekade på den fina statistiken och slog sig lite för bröstet.

När det gäller PK är hemmalaget alltjämt statistiskt (sett till hela säsongen) klart sämre än gästerna även om man nu har både Almtuna och Pantern efter oss i den tabellen. Så här långt 33 insläppta mål på 151 försök vilket motsvarar 78,15%. Här kontrar gästande Vita Hästen med ligans 6:e bästa via 26 insläppta på 149 försök (82,55%). Här har det dock sett betydligt bättre ut på slutet för vårt gröngula Björklöven, särskilt gällande PK och det defensiva spelet efter lite justering i uppställning och taktik.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt.

Coach Fagervall är relativt nöjd med målproduktionen, men vill se ett bättre PP! Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

HÄR finns en intervju inför dagens match mot Vita Hästen med coach Joakim Fagervall som bl.a. pratar om målskyttet och att man måste börja producera i PP igen.

* * *

Våra nycklar är:

  • Fortsätta med vårt härliga tålamod och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
  • Stabilt målvaktsspel, samma effektiva PK men en rejäl uppryckning i PP.. här måste vi börja hitta rätt igen.
  • Sedan är det det här med effektivitet, med mer hänsynslöshet, bättre skärpa och torrare krut borde vi hänge några fler baljor.

Matchen i dag sänds på C More Hockey och på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchbiljetter hittar du HÄR.

* * *

TÄVLING!

Hemmamatch lika med tävling. Vem tror du det blir ikväll när vi kör den klassiska:

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i dagens hemmamatch mot Vita Hästen?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 15:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till hemmamatchen mot AIK fredag den 2 mars. Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Norrköpingslaget HC Vita Hästen? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt i kväll samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

30 thoughts on “Försnack Löven vs Hästen + TÄVLING!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: