Försnack Löven vs Hästen + TÄVLING!

Det är tätt på given just nu då det ikväll är match igen då vi tar oss an Vita Hästen hemma i A3 Arena, vilket blir den första matchen av tre på fem dagar.

I kväll väntar då Vita Hästen som inledde med en premiärseger mot AIK, därefter två förluster mot Timrå och Tingsryd innan man slog BIK Karlskoga hemma i Norrköping i Himmelstalundshallen med 4-0. Följde därefter upp med 3-2 hemma mot Västervik senast.

Under fjolårssäsongen möttes vi två gånger i A3 Arena och i första mötet vann vi med 4-3 och då var målskyttarna Åkerström, Selin, Granlund och Jacke Andersson. I det senare mötet blev det tyvärr torsk 0-2. Av dessa är det bara Sebastian Selin kvar, hänger han en påse i kväll?

I Vita Hästen hittar vi på temat Green Connection målvakten Oscar Masiello och Filip Cruseman.

Aktuell tabell

Interna poängligan, Björklöven vs Vita Hästen

#8 Deilert, 3+4 = 7 p
#91 Crandall, 1+4 = 5 p

#13 Andersson, 2+2 = 4 p

..där gästerna kontrar med:

#10 Samuelsson, 1+6 = 7 p
#91 Andersson, 4+2 = 6 p
#20 Eriksson, 2+3 = 5 p

Special teams

Björklövens powerplay (PP) har väl stundtals sett riktigt bra ut, med sina 25% ligger vi 4:a i den ligan. Här är gästerna strået vassare via 27,78% som ligger tvåa i ligan.

Ser vi till Penaltykilling (PK) har vi spelat med numerärt underläge vid tio tillfällen (21:50 min) och inte släppt in ett enda mål hittills, dvs 100 %, vilket man är ensam om i Hockeyallsvenskan. Riktigt imponerande då denna siffra brukar vara betydligt lägre. Har vi släppt fjolårsdebaklet? Vita Hästen å sin sida har 82,61 % eller 4 insläppta på 23 PK.

Tyvärr är tekningar hittills ett sorgebarn för Björklöven. Man är just nu 11:a i ligan med 46,25 %, att jämföra med kvällens motståndare Vita Hästen med 51,74 % eller Kristianstad som noterar fina 59,19 %. Tekningarna senast dock ett fall framåt, vi får hoppas det inte var en engångsföreteelse utan ett litet trendbrott.

HÄR en intervju med coach Fagervall som bl.a pratar om det har varit nyttigt med några dagars träningar sedan förra veckans rätt intensiva matchande och resor. Jocke pratar vidare om den egna prestationen och fullt ut göra jobbet, sedan har de scoutat motståndaren som i andra matchar och han varnar bl.a. för deras effektiva PP med Eriksson i spetsen.

*

Sajten har även kollat med Mattias Essén, som tidigare drev bloggen powerbreak.nu och som har rätt bra koll på Vita Hästen.

Hur är i läget i Vita Hästen inför mötet med Löven? – Läget är bra i laget, trots vinster är man dock lite självkritiska och säger att man kan betydligt mer.

Hur har exlöven Oscar Masiello och Filip Cruseman sett ut? – Masiello har bara stått en match (Tingsryd borta) och det var ingen bra match av nån i Hästen.

Cruseman har kommit mer och mer och ser väldigt spännande ut! Känslan är att det blir förlängning på hans 2månaders kontrakt förutsatt att båda parter vill.

Någon spelare som stuckit lite extra, någon man bör ha lite extra koll på..? – Linus Andersson har varit riktigt bra och jag står fast vid det jag sa innan säsongen, att han vinner skytteligan.

I den HÄR artikeln på VK kommer det fram att trion Hellström, Larsen och Eriksson troligen inte spelar varken denna eller kommande vecka. Däremot ska Wiklund vara klar för spel och troligen går han in i sin gamla miljö enligt Fagervall.

Laget kommer släppas vid lunchtid, det blir som vanligt intressant att se hur man nu kommer formera laget.

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Komma ut starkt som senast mot Almtuna, tidigt ta kommandot.
 • Effektivt special teams, dels stänga ner Hästens PP och hänga ett par framåt.
 • Sedan fortsätta hålla oss till vår gameplan, fortsätta vara konsekventa och inte sväva i väg efter den finfina starten på säsongen.

Kvällens fråga?

Matchen i matchen, flest poäng för #91 Crandall eller #91 Andersson?

*

Oddsen i skrivande stund .. 1,62 – 4,55 – 4,65

*

Matchen sänds på C More Live samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljetterna köper du HÄR om du inte redan gjort det.

*

Sedan då vår sedvanliga tävling i hemmamatcherna:

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens match mot Vita Hästen?” Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs.

Priset är två sittplatsbiljetter till nästa hemmamatch mot BIK Karlskoga, som spelas onsdagen den 9/10.  Biljetterna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för sajten ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

28 thoughts on “Försnack Löven vs Hästen + TÄVLING!

 • 2 oktober, 2019 kl. 07:57
  Permalänk

  Jag tror att Hutchings gör första målet 4:52 in i första perioden.

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 08:44
  Permalänk

  Seb Selin 10.14 i första

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 09:05
  Permalänk

  Crandall 12:34

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 09:10
  Permalänk

  Hutchings 12.34 första

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 10:47
  Permalänk

  #91 Crandal gör första målet för lövens ikväll efter 7.29

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 11:23
  Permalänk

  Han gjorde mål no 2 förra matchen.. idag gör han första målet 9:35 in i första perioden, Hutchings är på G nu.

  Hutch 9:35 period 1

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 12:40
  Permalänk

  #96 08:14 per 1

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 12:50
  Permalänk

  Fredrik Andersson 8.49 i första

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 13:44
  Permalänk

  Justin Crandall 19:20

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 18:19
  Permalänk

  Wiklund 18:01 i första perioden, vi vinner 3-1 i tom kasse…

  Svar
 • 2 oktober, 2019 kl. 18:20
  Permalänk

  Emil Lundberg 6.10 i första

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: