Försnack Löven vs BIK Karlskoga

I kväll är det dags för den första av fyra matcher på endast sju dagar då vi tar oss an BIK Karlskoga hemma i T3 Center.

Loven_bik karlskoga_utvald bild

BIK Karlskoga tappade stor del av sin stomme inför årets säsong och många tippade laget i botten av tabellen, men BIK har visat att gott klarar sig utan Christian Berglund, Marcus Nilsson, Henrik Björklund, David Rundqvist och bröderna Thorell. Laget ligger i skrivand stund på en fjärdeplats, men bara en poäng från serieledning. Laget kommer närmast från en förlängningsvinst hemma mot Södertälje i lördags, där man kvitterade med bara 12 sekunder kvar av matchen och sen avgjorde sent i förlängningen.

BIK har blandat och gett på bortaplan, har kört lite varannan dags race och då kanske vi ska vara oroliga. Man föll i sin senaste bortamatch mot AIK med 2-5. Man har hittills tagit 11 poäng på 10 bortamatcher (25-29) via fyra bortavinster inkl bonuspoänger och är med det ligans sjätte bästa bortalag. Vi kontrar med 18 poäng på 10 hemmamatcher och målskillnaden 37-34, vilket innebär att vi är ligans 7:e bästa hemmalag så här långt. Vi är det lag som hittills gjort näst mest mål på hemmaplan tillsammans med Timrå (dock en match mer). Bara just BIK är värre på hemmaplan med 38 mål.

Under förra säsongen föll vi vid första tillfället hemma med 0-2, men vann det nästa med 3-2. Kuriosa är att den ende ur årets trupp som gjorde poäng mot BIK hemma i fjol är Lucas Sandström. Något annat är att det så sympatiska exlövet Rasmus Bengtsson numera spelar i BIK. Ska han bli sån?

Vi ligger just nu inför kvällens match på en sjunde plats med 31 poäng. Med seger hänger vi med topplagen då BIK som sagt har 37 poäng som fyra och Västervik, Timrå och Mora har alla 38. Med förlust är nere och hänger kring strecket. Så tätt är det.

Björklövens fem senaste:

Björklöven-AIK 3-2 Södertälje-Björklöven 0-3 Västervik-Björklöven 3-2 Björklöven-Vita Hästen 6-2 Modo-Björklöven 4-3 ef. str

BIK Karlskogas fem senaste: BIK Karlskoga – Pantern 3-0 Oskarshamn – BIK Karlskoga 3-4 ef str BIK Karlskoga – Tingsryd 6-3 AIK – BIK Karlskoga 5-2 BIK Karlskoga – Södertälje 4-3 ef förl

Formen sett till de fem senaste är någon liten fördel BIK med andra ord, men vi har sex raka segrar i vår borg och BIK får göra en sjuhelsickes match för att rå på oss. Handlar mycket om att vi lyckas lägga band på oss när deras provokationer kommer, för det lär dom göra.

Special teams?

Vårt powerplay börjar så smått att ta sig, även om det finns mycket mer att önska. Nu 16,25 % i spelformen vilket är 10:e bäst, i grenen vinner BIk solklart med finfina 24,59 % vilket är näst bäst i ligan efter Södertälje.

I boxplaystatistiken hade vi senast mot Modo 100 % % vilket gör att vi ökar med nästan 2 % , men ligger dock alltjämt sist i ligan med 72,58%. BIK ligger på plats sex via 82,67 % i spelformen.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 13,20 min per match att jämföras med BIKs 14,80 min per match, vilket är mest i liga, inte helt oväntat. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 92 st. att jämföras med BIKs 98 st.

BIK Karlskoga är ligans effektivaste lag som gör mål på 12,80 % av skotten. Vi sätter 9,44 % vilket är sjunde bäst.

Interna poängligor:

IF Björklöven

  1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 14 p (3+11)
  2. #28 Lucas Sandström, 13 p (5+8)
  3. #7 David Lindquist, 10 p (4+6)
  4. #18 Axel Ottosson, 10 p (3+7)
  5. #57 Stefan Andersson, 10 p (1+9)

BIK Karlskoga

  1. #95 Carl Persson 21 p (11+10)
  2. #9 Victor Ejdsell 20 p (9+11)
  3. #19 Alexandre Lavoie 18 p (6+12)
  4. #45 Axel Lindström 11 p (5+6)
  5. #94 Henrik Larsson 11 p (2+9)

Aktuellt från lagen?

BIKs succéförvärv Axel Lindström, som förutom ligger fyra i den interna poängligan har ett smått sjukt rekord. Han har inte varit inne på ett enda(!) baklängesmål i spel 5 mot 5 och säger till NWT .– Rommel (Henrik) och grabbarna säger att det bara är att skicka in mig på isen så håller vi nollan. Man får höra en hel del men det är många faktorer som ligger bakom det hela. Vi har en bra gameplan till matcherna och killarna i laget kommer alltid till jobbet och gör sitt yttersta, säger Lindström och fortsätter: – Vi jobbar alltid 100 procent och bakom oss har vi två sjukt grymma målvakter. Han säger vidare. – Någon gång har man väl tänkt att nu kanske det spricker men man har haft lite medstuds. Som mot Oskarshamn, i sudden, gjorde Andrew (Engelage) en helt sjuk benparad, han räddade min nolla där. Spricker månne sviten ikväll?

Tränare Thermell beskriver det förra mötet som slutade 0-1 och vad som krävs ikväll så här på klubbens hemsida.-Första perioden var inte bra, i andra och tredje var det bättre försvarsmässigt. Sen är det även viktigt att vi tar oss in, de spelar tight runt eget mål. Jag tycker de har grupperat sig mer, det är svårare att ta sig in på dem nu än i början av säsongen. Vi måste vara beredda att betala priset som krävs.

Vi noterar att det sålts bra med biljetter och igår morse var siffran uppe i fina 3119 och lär öka under dagen.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

För att kunna se matchen mot BIK Karlskoga via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: