Försnack Leksands IF

I dag så dags för ny match i borgen T3 Center, för motståndet står Dalalaget Leksands IF som inlett säsongen betydligt sämre än vad vi förväntat.

Leksand har så långt spelat ihop 14 p (34-38 i målskillnad) på sina spelade 12 matcher och ligger på plats 12 i den rätt tighta tabellen. Vi kontrar med våra 18 p (28-22) på våra 11 matcher och det räcker just nu till plats sex. Vi har för övrigt hängmatchen mot Tingsryd upp på Leksand så vid seger i kväll och ytterligare en mot nykomlingen skulle vi kunna ha hela 10 poäng till godo då vi spelat lika många matcher. Å andra sidan på samma sätt skulle vi kunna ha en poängs försprång vid förlust i kväll och att hängmatchen slutar i moll.

Sett till specialteams fördel oss via 27,08% att jämföras med gästernas 19,05%. Vi kan även glädjas åt ett bättre BP 93,02% att jämföra med Leksands 76,09%. Faktiskt näst sämst i ligan. Gästerna har även dragit på sig sju fler tvåor vilket kanske ge viktiga lägen i special teams när nu spelet hackar som det gör i 5-5. Vi har alltså inte gjort mål i spelformen på 126 minuter. Det är kalla och rätt hårda fakta.

Leksands tre bästa poängplockare:

 1. #16 Hari, 4 + 10 = 14 p
 2. #23 Amnér, 4 + 9 = 13 p
 3. #12 Forsberg, 6 + 2 = 8 p

Där Björklöven kontrar med följande topptrio:

 1. #28 Sandström, 4 + 4 = 8 p
 2. #57 Andersson, 2 + 6 = 8 p
 3. #19 Quist, 3 + 3 = 6 p

Nu har visserligen Leksand gjort sex mål fler än oss så att topparna har fler inspelade poäng är inget märkligt, vi kan också se att produktionen är betydligt mer spridd i vårt lag vilket borde göra oss lite svårare att läsa. Hos Leksand är mycket  vunnet bara vi håller koll på backarna Amnér och Ytterell och forwardstrion Forsberg, Hari och Montpetit.

Assisterande tränaren Johan Rosén sa så här i går inför mötet med Björklöven:

– Kan vi ta med oss det bortaspel som vi hade i Västerås kan det gå riktigt bra.

Han fortsatte:

– Björklöven är det lag som har släppt in minst antal mål i serien, så vi kommer att få slita för att få in pucken, men jag tror att vi ska ha några nycklar för att lyckas.

Skadade lagkaptenen Frögren fick frågan om vilken av spelarna man ska hålla ett extra öga på i helgen:

– En kille som växer för varje dag är Matias Lassen. Han tar för sig mer och mer och kommer att bli en stor spelare i Leksands IF.

HÄR förresten hela avsnittet LIF Live från gårdagens träning kompletterat med lite intervjuer. Helt klart ett kul inslag från träningen plussat med lite surr och några intressanta intervjuer. Kanske nåt att ta efter..?!

* * *

Våra tankar kring kvällens nycklar:

 • Verkligen ta kommandot första 5-10 minuterna.
 • Spräcka nollan i spel 5-5, vi kan inte bara lita till vårt finfina special teams.
 • Upp i aggressivitet, effektivitet och intensitet.

Sedan vill vi inte se eller efteråt höra snack om individuella misstag, slarv eller ineffektivitet. Vi vill att laget så snabbt som möjligt hittar vinnarspåret igen och även att vi spräcker nollan i spel 5-5 som vi nu hållit i 126 min.

HÄR dessutom ett snack med coach Jonsson signerad bjorkloven.com Där Tommy bl.a. pratar om att det känns lite extra med just Leksand i det här läget.

Sedan lät det som att varken #19 Quist eller #22 Johansson kommer till spel och att det finns vissa förhoppningar på kapten #74 Öhman som kände sig för på träningen i går. Positivt att #24 Banwell är tillbaka och att vi för en gångs skull har samtliga backar spelbara. Samtliga sju alltså, den åttonde väntar vi alltjämt på.

Vi lär återkomma under dagen med laget så fort det är släppt och möjligen plussat med lite annat.

* * *

Ska du inte se matchen på plats och inte köpt matchen än så bör du köpa den via genom DENNA LÄNK. Har du tänkt gå på matchen men ännu inte köpt biljett kan du klicka på bilden nedan för att göra det..Björklöven Leksand * * *

Hur tänker då du som läsare kring kvällens match och vad är dina nycklar till tre nya poäng? Skriv gärna en kommentar! Vi lär även återkomma under dagen med laget och kanske som sagt plussat med något annat.

3 thoughts on “Försnack Leksands IF

 • 16 oktober, 2015 kl. 10:04
  Permalänk

  Hej!

  Vore kul om ni kunde göra ett lite bokslut över säsongen so far jämfört med tidigare. Vi har ju alltid höga förväntningar på våra gröngula hjältar, men ibland känns det som om många kommentarer bara blir gnäll. Tittar man på statistiken för Special teams är vi ju sjukt effektiva. Såg också på Swehockey att vi faktiskt är i topp då det gäller tekningar i Allsvenskan. När hände det senast att BJörklöven toppade den statistiken? 1987?
  SÅ även om vi inte har full poäng så känns det som om vi kan hoppas på en lång säsong i år. Effektivitet i Special temas och tekningar är nyckeln i kommande playoff/kvalspel. Sedan ska vi nog alla redan nu tagga ner och inse att även om vi drömmer om SHL så är det fortfarande några trappsteg kvar innan vi på allvar kommer att slåss om en plats där.

  Svar
  • 16 oktober, 2015 kl. 10:42
   Permalänk

   Det är på g Kid A, efter matcherna i kväll ska vi ge oss på en liten summering. Trots allt bokslut efter första kvartalet så när som på hängmatchen mot Tingsryd.

   Svar
 • 16 oktober, 2015 kl. 17:31
  Permalänk

  Det lånas ut spelare till höger och vänster Men till Löven kommer inga Vad beror det på kan sportchefen svara på det Med tanke på Qvist så verkar han vara borta på obestämd tid. Och när han är en nyckelspelare så tycker man att det borde startas en översyn på lediga spelare allra helst nu när även Öhman och Nicke Johansson är borta. Laget verkar vara väldigt sårbart när det inte finns bra backups

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: