Försnack Leksands IF

Lite hackigt schema, vid omstarten på 2016 tre matcher på fem dagar och sedan en veckas uppehåll innan två matcher på tre dagar och sedan ytterligare fem dagar innan vi får ta oss an Leksand i kväll hemma T3 Center.

Megazone

Sedan har vi under de senaste dagarna här på bloggen visat på några problemområden i forma av utflugna juniorer, vi har visat på en väldig rotation på tränar och sportchefsposten, då hade vi inte ens med en uppställning över klubbchef/-direktör alertantivt VD. Sedan då bara sju spelare med kontrakt för kommande säsong. Njae, sett till framtiden finns mycket att jobba på.

Men nu ska det faktiskt bli skönt att få fokusera på en match igen, det går nog inte ens i ord att beskriva vikten av denna match heller. Kenttä beskrev det väl nyligen som att de skulle spela två VM-finaler. Vi behöver väl inte dra några större växlar, eller leta större metaforer.

Bloggen har egentligen sedan tidigare räknat bort chansen till slutspel, men seger i kväll och drömmen lever väl vidare iaf till på måndag då vi ska spela borta mot VIK Västerås HK. I och med segern uppe i Haparanda för stunden lite andrum ned till negativt kval (tio poäng och just nu 16 mål), men skulle vi undvika det och säsongen tar slut med sista matchen mot kvällens motståndare Leksand sista februari skulle iaf inte att göra att bloggen hjula naken ned till Renmarkstorget.

Leksands IF ligger i skrivande stund på 8:e plats i hockeyallsvenskan, men kan vid seger i kväll iaf nästan skära av oss från drömmen från om slutspel. Laget ligger i skrivande stund sex poäng före oss. Även om det i praktiken och teorin finns därefter 36 pinnar att spela om känns kvällens match väldigt avgörande.

Leksand kommer närmast från en stark seger borta mot Västerås i lördags. Ingen straffseger som tryckfelsnisse skrev utan laget hämtade upp ett underläge 1-3 och avgjorde i PP genom #7 Ericsson med 5 sekunder kvar av ordinarie speltid. Vi är seriens 9:e bästa hemmalag med 32 i hopspelade poäng på 19 försök och en målskillnad 49-40. Leksand kontrar med att vara seriens tolfte bästa bortalag med 20 ihopspelade poäng på 20 matcher och en målskillnad på 45-59.

Vi har dessutom lite revansch att fordra bl.a. sedan förra mötet i T3 Center, då vi ju föll på straffar.

Den här säsongen har vi mötts två gånger, Leksand inledde enligt ovan med att vinna i T3 Center sedan #7 Ericsson avgjort på straffar och sedan vann även Leksand andra mötet 4-2 hemma i Tegera Arena.

Johan Löf / AXELLÖF

Har #21 Hetta koll på pucken och kan sätta en balja i kväll? Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Special teams:

IF Björklöven, 19,77 % (5) samt 84,87 % (2)

Leksands IF, 21,19 % (4) samt 80,00 % (12)

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #6 Kim Karlsson 8 + 19 = 27 p
 2. #10 Jesper Thörnberg 14 + 9 = 23 p
 3. #28 Lucas Sandström 12 + 11 = 23 p

Leksands tre bästa poängplockare

 1. #23 Viktor Amnér 10 + 25 = 35 p
 2. #16 Janos Hari 7 + 23 = 30 p
 3. #5 Robin Jacobsson 2 + 22 = 24 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Komma ut och ta kommandot
 • Visa energi, hjärta och vilja
 • Spela vidare på idéen och glädjen från sist, bara vi vinner till varje pris

Nu är det återigen blåställ på och se till att vända fansen besvikelse, frustration och ilska genom en 100% insats med energi, vilja och visa gröngult hjärta. Har du som spelare alltid gett allt och kan se dig själv i spegeln efter matchen kan du också lämna isen med högburet huvud.

Enligt träningsrapporten från VK är alla tillgängliga så när som på febersjuke #21 Hetta. Så även om Fredrik har koll på pucken lär han näppeligen hänga en balja i kväll.

Så här tränade man i går:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#35 Andreas Ollikainen)

1:a

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#19 William Quist – #6 Kim Karlsson – #10 Jesper Thörnberg

2:a

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#22 Nicklas Johansson – #94 Kelsey Tessier – #7 Brock Trotter

3:e

#4 Jonas Emmerdahl – #8 Kalle Ekelund

#54 Felix Maegaard-Scheel – #15 Pär Edblom – #90 Alex Hutchings

4:e

#16 LEJ – #42 Emil Wikström

#28 Lukas Sandström – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

Extra: #11 Gustav Grundström

Vi återkommer under dagen när laget är släppt..

Megazone* * *

Har du ännu inte köpt biljett kan du göra det HÄR och har du inte möjlighet att ta dig till T3 Center eller hellre vill se matchen via webben och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

CmoreVad är dina egna tankar inför matchen mot Leksand? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre livsviktiga poäng i kväll? Fältet som vanligt fritt..

3 thoughts on “Försnack Leksands IF

 • 21 januari, 2016 kl. 08:41
  Permalänk

  Leksand kommer närmast från en starkt straffseger borta mot Västerås föra torsdagen ???
  Fel: Leksand avgjorde matchen när det återstod 5 sek av ordinarie tid.

  Svar
  • 21 januari, 2016 kl. 10:14
   Permalänk

   Korrekt Micke R, numer uppdaterat. Var nog Trötter som förberedde detta inlägg i går kväll.

   Svar
 • 21 januari, 2016 kl. 12:41
  Permalänk

  Säsongen är körd, LIF kommer att smiska stjärt med de gröngula, tyvärr. Däremot vore det intressant att se om Löven kan kämpa till 100% och visa upp en ”ok” hockey. Det har sett totalt bedrövligt ut större delen av denna säsong.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: