Försnack Leksand vs Löven + TÄVLING

Efter veckans två viktiga segrar (och 6 viktiga poäng), plats fem i tabellen rätt skönt att få möta ligatvåan Leksands IF. Under säsongen så klart tuffa och viktiga matcher mot degraderade Leksand, men nu får vi ändå möta dem på bortaplan i ett läge utan kniven på strupen och pressen kanske lite mer på dem. Skön utmaning och sett till matcherna tidigare under säsongen är inget direkt omöjligt.

 

I kväll ska vi så möta tabelltvåan Leksand som hade två raka 4-1 segrar mot Västervik, i onsdags dock förlust borta mot SSK med 0-3. Dalalaget form god med nio poäng på de fem senaste matcherna och som hemmalag är Leksand riktigt bra och är näst bäst efter Timrå med hela 44 inspelade poäng på 21 matcher. Björklöven har å sin sida tagit poäng i fyra av sina fem senaste bortamatcher och är nia i bortastatistiken med 25 poäng på 21 matcher, men dock endast fem fullpoängare.

Så här långt under säsongen har vi vunnit de två inledande mötena med Leksand. 6-3 och 4-0 hemma samt tog poäng i bortamötet som Leksand till slut vann efter straffar.

Här får vi väl hoppas att kaptenen #13 Fredric Andersson verkligen kliver fram, så här långt under säsongen tre mål från kaptenens vassa bössa på lika många matcher.

Arkivfoto: Lövenbloggaren

På temat Green Connection hittar vi hos Leksand forwarden Tobias Forsberg, som ju säsongen 08/09 gjorde 6 matcher på lån från Modo.

Interna poängligan, Leksand vs Björklöven ..

  1. #23 Friesen, 11+25 = 36 p
  2. #21 Ritola, 12+12 = 24 p
  3. #15 Porsberger, 12+10 = 22 p

..där gästerna kontrar med:

  1. #18 Ottosson, 14+20 = 34 p
  2. #19 Farley, 14+18 = 32 p
  3. #13 F Andersson, 15+15 = 30 p

Special teams?

Efter matchen senast mot BIK behåller vi vår 3:e plats i den grenen via helt godkända 21,48 %, vi har gjort 29 mål på 135 försök. Här kontrar hemmalaget Leksand med 21 mål på 130 försök, vilket ger 16,15 % och en 11:e plats i den grenen. Som sagt tredje bäst i ligan för Löven och vi på läktaren har ändå varit lite missnöjda… ja, inte statistiskt så klart, men lika fullt spelmässigt.

När det gäller PK är hemmalaget alltjämt klart bättre statistiskt sett klart vassare (sett till hela säsongen), så här långt 23 insläppta mål på 146 försök vilket motsvarar 84,25 %. Här kontrar gästande Löven med ligans 13:e bästa via 31 insläppta mål på 137 försök, nu bara Almtuna efter oss i just den tabellen. Här har det dock sett betydligt bättre ut på slutet för vårt gröngula Björklöven, särskilt gällande PK och det defensiva spelet efter lite justering i uppställning och taktik.

Kanske dock läge att försöka nyttja ev. lägen i PP, hemmalaget i vart fall det lag i ligan som bjuder på mest lägen i den spelformen.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt.

* * *

Våra nycklar är:

  • Fortsätta med vårt härliga tålamod och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
  • Efter två härliga trepoängare ett bra tillfälle att njuta av stunden, känna glädje och försöka spela avslappnat.
  • Stabilt målvaktsspel, samma fina special teams men gärna ännu mer hänsynslösa vid motståndarnas kasse.

Matchen i kväll sänds via webben på C More Sport och på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

TÄVLING!

Till kvällens bortamatch mot Leksand kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare med vår  publikgissar tävling.

Kvällens tävling går i vanlig ordning ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Leksand och Björklöven i Tegera Arena. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med dig som vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarsfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter vid hemmamatcherna så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

 

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med ligatvåan Leksands IF? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt i kväll samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

11 thoughts on “Försnack Leksand vs Löven + TÄVLING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: