Försnack Kristianstad IK vs Björklöven

Så avslutar vi seriespelet inför julen med två bortamatcher i en sk. bortaturné där vi inleder med Kristianstad IK ikväll, ett nykomlingslag som visat bröstet denna säsong.

KIK ligger hyfsat tryggt på en elfte plats i serien och som ju även besegrat oss denna debut säsong. Vi föll som ni kanske minns i en extremt blek insats med 2-1 i deras ishall, men tog sen revansch i hemmamötet med 3-1, där en starkt inledning räddande dagen. Förlusten kom ju efter en stabil seger i ett förstamöte i en bortaturné. Ska vi vara trygga i detta bortamöte, då en match två väntar ett par dagar senare?

Kristianstad, som är seriens näst formsvagaste lag, kommer förvisso närmast från en nästan oväntat starkt 4-0 seger mot Västervik på bortaplan. Annars har laget haft en tung period före det med fem raka förluster varav två på hemmaplan och hela 5-20 i målskillnad. Björklöven är formmässigt det tredje formstarkaste laget, även om man bara gjort två mål på de två senaste matcherna.

På ämnet Green Connection hittar vi hos KIK ingenting och det närmaste är väl ett löst rykte säsongen 17/18 då Kalle Miketinac ryktades på lån från Frölunda.

Aktuell tabell

Interna poängligan, Kristianstad vs Björklöven
#19 Krupic, 4+15 = 19p
#54 Lundgren, 9+9 = 18p
#11 Hansson, 6+12 = 18p

.. där vi kontrar med
#91 Crandall, 12+15 = 27 p
#90 Hutchings, 9+16 = 25 p
#13 Andersson, 11+12 = 23 p

Special teams
Vi kanske ska skriva lite fler negativa inlägg, för när vi gör det verkar det hända grejer. Efter att The S skrev DETTA inlägg inför Almtuna så spottade vi upp oss och lämnade den matchen med 25 % i PP. Förvisso bara ett mål och det krävdes nästan hela 2 minuter, men målet föll och kan kanske lägga en del ok. Vi ligger numera på en fjärde plats i PP-ligan med 23,06 %, en liga som toppas av Timrå och BIK med 29,41 resp 28,91 %. KIK har 11,71 % i PP.

Kollegan var ju även inne på att vårt PK inte heller varit sig likt under den senaste tiden, men även den såg betydligt bättre ut senast med 100 % över sex minuters PK. Allt detta är ju en färskvara så kan vi hoppas att färskheten håller i sig? Vårt total just nu är åter bäst, nu med 86.96 %. KIK:s siffra här 84,61 %.

Björklöven har en inför-matchen intervju med Fredrik Weigel som säger så här om motståndet ikväll. -De är ett hårt arbetande lag. Blir nog lite samma karaktär som matchen i lördags, bar att vi ska stäppa upp lite grann och ta tre poäng. Själv var han och laget inte nöjd med insatsen senast  mot Almtuna i lördags. –Vi vill spela bättre än vad vi gjorde, men tre poäng är tre poäng.

Om nye lekkamraten Olle Liss säger han följande. – Jag behöver en målskytt i min femma och det har jag verkligen i Olle. Förhoppningsvis kan jag och Pontus leverera mackor så han kan sätta dit dom. Han har ju redan satt två på två matcher och det behövs i min femma, för jag har nog seriens sämsta skott och han har seriens bästa skott. Han avslutar med målet för den här bortaturnén. -Vi ska ha sex poäng!

Hela intervjun hittar du HÄR.

Björklöven brukar släppa laget vid lunchtid och troligt är att vi får se samma lag som i lördags slog Almtuna med 1-0. Samtidigt vore det skönt om man vågade köra vidare på de kedjor som avslutade matchen mot AIS.

När det gäller Kristianstad lånade man igår in MODO:s Linus Pettersson året ut och han väntas debutera ikväll. KIK får däremot klara sig utan tvåan i den interna poängligan Johan Lundgren, som i sin tur är utlånad till Rögle under två matcher.

*

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Effektivitet.
  • Lita rakare, mer tryck in på kassen för att skymma/styra och gräva in någon retur.
  • Fortsätta på den inslagna vägen i specialteams.

Kvällens fråga?

Kan Olle Liss göra mål för tredje matchen i följd?

Matchen på onsdag sänds på C More Live 4 och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Oddsen i skrivande stund .. 5.25 – 4,65 – 1.55

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

* * *

One thought on “Försnack Kristianstad IK vs Björklöven

  • 18 december, 2019 kl. 12:35
    Permalänk

    Ja Liss stänker dit 0-2 i pp 16:23 in i 1:a perioden

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: