Försnack inför BIK Karlskoga + TÄVLING

Efter vår negativa streak med fyra raka torsk varav tre raka bortaförluster väntar nu nästjumbon BIK Karlskoga hemma i T3 Center ikväll.

På negativ kvalplats hittar vi numera lite överraskande BIK Karlskoga som närmast kommer från en 3-6 förlust borta mot pånyttfödda Södertälje. Detta var lagets fjärde raka förlust. På hemmaplan har vi så här långt fyra segrar på sex försök (målskillnad 20-14) och genom det en sjundeplats i hemmatabellen. BIK har en trepoängare och en tvåpoängare av de sju bortamatcher man spelat och ligger med det näst sist i bortatabellen.

Under förra säsongen vann BIK stort i bägge mötena i T3 Center, via 0-6 och 2-7.

Interna poängligan, Björklöven vs BIK Karlskoga..

  1. #19 Farley, 7+7 = 14 p
  2. #90 Hutchings, 6+5 = 11 p
  3. #13 F Andersson, 7+3 = 10 p

..där gästerna kontrar med:

  1. #23 Höggren, 5+2 = 7 p
  2. #54 Rommel, 3+4 = 7 p
  3. #20 Persson, 2+4 = 6 p

Special teams?

Gästande BIK noterar så här långt helt ok 20,51% (5:a) i PP medan vi kontrar med något vassare 21,95% (3:a).

Rätt jämt med andra ord. Tittar vi på lagens Penalty Killing (PK) är gästerna knappts vassare med 75,00% eller 10 insläppta på 40 försök mot vårt 72,00% eller 14 insläppta på 50 försök.

Björklöven meddelade redan i går att såväl viktiga backen Pukka som forwardsduon Farley och Murphy åter är tillgängliga, så klart otroligt viktigt och frågan är om det räcker för att få revansch från premiären där vi föll borta i Nobelhallen med 2-4?

Den spelsugna #14 Murphy pratade i DENNA intervju signerad hemsidan om att han är spelsugen men så klart lite ringrostig, Cody gör dock allt både på is som utanför för att så snabbt som möjligt komma i sin bästa form. Han berättade vidare att han nyttjat sitt cmore-konto och sett alla matcher han tyvärr inte kunnat spela. Cody tyckte vidare att laget är bra och var optimistisk inför kvällens match.

 

Våra nycklar är:

  • Hitta tillbaka till ödmjukheten och tro på ”systemet”.
  • Komma ut starkt men inte huvudlöst, trots allt vår gröngula borg.
  • Som vanligt målvaktsspelet och så viktiga special teams.

Sedan gäller det som vanligt att även fortsätta spela efter ”systemet”, vara konsekventa, noggranna och försöka städa bort så mycket individuella misstag som möjligt. Sedan Fagervalls mantra ”byte för byte”… Klyschigt och tråkigt, men samtidigt otroligt effektivt.

Matchen i kväll sänds på CMore Hockey samt via webben på CMore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Har du tänkt se matchen på plats och ännu inte köpt biljett gör du det HÄR.

* * *

TÄVLING!

Hemmamatch lika med tävling. Senast vann Thomas som trodde på #21 Rainersson. Vem tror du det blir ikväll när vi kör den klassiska:

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot BIK Karlskoga?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till nästa hemmamatch som är på fredagen den 10 november mot nykomlingen IF Troja-Ljungby. Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

Som vanligt finns en massa frågor inför matchen. Kan vi studsa tillbaka efter fyra rakar torsk? Vilka av de tidigare sjuka eller skadad är verkligen tillbaka.. Frågorna är som vanligt många, svaren alltid fler… skriv gärna en kommentar!

***

 

 

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla så klart även in oddsen för i kväll..

36 thoughts on “Försnack inför BIK Karlskoga + TÄVLING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: