Försnack inför Asplöven HC

Dags för grundseriens sista hemmamatch när vi gästas av Asplöven HC, ett Asplöven som samtidigt som man laddar för den negativa kvalserien raggar pengar för att överhuvudtaget kunna göra det.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Fortsätter #22 Nicklas Johansson att klivs fram och leda laget när det som bäst behövs?
Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Helt plötsligt har vi skaffat oss ett hyggligt läge att faktiskt knipa den där åttonde och sista slutspelserieplatsen. Självklart krävs tre poäng ikväll och sen också förmodligen poäng borta mot Leksand och det kan förvissa låta svårt. Vi han inte haft lätt för Leksand, men Leksand kan hamna i det läget att man fixat fjärdeplatsen utan chans på tredje eller att hinnas ikapp av BIK Karlskoga, vilket kan innebära att man väljer att vila spelare med skavanker inför den kommande slutspelsserien som drar igång redan på onsdag.

Utöver att då Asplöven står inför en tuff sportslig utmaning via spel i den negativa kvalserien, så brottas man som bekant med ekonomin, precis som otaliga andra klubbar just nu gör. Man gick ju i veckan ut med att man behöver en miljon för att klara av kvalspelet och har efter två dagar fått in imponerande 325 000 kr. Samtidigt ställer man sig frågande hur man då en vecka tidigare kunde värva in Timrås finske back Niklas Tikkanen? Man gick ju knappast back en miljon den senaste veckan? Misslyckas man att få in pengarna kan man tvingas att släppa spelare eller helt enkelt inte delta i kvalet, men hur en sådan fråga ska lösas avvaktar förbundet med innan man har alla fakta som man uttrycker det.

Asplöven kommer närmast från en förlust hemma mot Leksands IF med 1-3. Haparandalaget ligger i ingenmansland på den 13:e platsen i hockeyallsvenskan och är seriens tillika 13:e bästa hemmalag med 19 i hopspelade poäng på 25 försök och en målskillnad 48-80. Vi kontrar med att vara seriens 9:e bästa hemmalag med 43 ihopspelade poäng på 25 matcher och en målskillnad på 67-56.

Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt gett sex poäng. Vi började med att förlora borta med 2-4 i omgång 12, vi vann därefter hemma i den 25:e omgången med 4-2 för att i tredje mötet återigen vinna borta, denna gången med 3-1. Detta då i omgång 38.

Special teams:

IF Björklöven, 19,72 % (7) samt 83,94 % (3)

Asplöven HC , 17,37% (9) samt 80,85 % (8)

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #90 Alex Hutchings 21 + 10 = 31 p
 2. #28 Lukas Sandström 14 + 17 = 31 p
 3. #57 Stefan Andersson 5 +24 = 29 p

Asplöven HC:s tre bästa poängplockare

 1. #27 Simon Olsson 11 + 19 = 30 p
 2. #45 Sebastian Dyk 11 + 19 = 30 p
 3. #23 Jonas Berglund 16 + 12 = 28 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Samma krigarhjärta som senast mot Mora!
 • Målvaktsmatchen
 • Få stopp på Asplövens vindsnabba anfall

Alla visade vad man kan när man lägger manken till. Visa upp samma igelkottförsvar och var effektiva när lägen ges. Kevin måste återigen komma ut stort och hålla tätt. Då vinner vi. Mittzon ska vara vår zon. Ge inga ytor och stå upp på egen blå. Då är mycket vunnet.

Svårt att spekulera i ett troligt lag då Brock Trotter saknas och osäkerhet råder när det gäller ytterligare fyra spelare. Det kan se ut så här.

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug (#35 Andreas Ollikainen)

Backar

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#42 Emil Wikström- #4 Jonas Emmerdahl

#8 Kalle Ekelund

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – 94 Kelsey Tessier – #28 Lucas Sandström

#90 Alex Hutchings– #15 Pär Edblom – #19 William Quist

#22 Nicklas Johansson #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

#11 Gustav Grundström – #21 Fredrik Hetta

Vi återkommer så klart under dagen när det definitiva laget är släppt..

* * *

Har du tänkt köpa biljett till kvällens match gör du det HÄR och kommer du inte vara på plats i T3 Center ser du förstås matchen via webben och kan då dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är annars dina egna tankar inför matchen mot Asplöven HC? Skriv gärna en kommentar. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre som vanligt livsviktiga poäng? Fältet som vanligt fritt..

Megazone

One thought on “Försnack inför Asplöven HC

 • 26 februari, 2016 kl. 09:16
  Permalänk

  Av nagon..hm..flera anledningar ar jag bra mindre optimistisk infor denna match. Kanns lite val bra helt enkelt om vi skulle ta dessa tva (plus avverkade Mora borta) avslutande matcher o ga till S.sp.serien. Plus Trotter borta. Nej jag fruktar ett litet nervöst grådaskigt botten napp och 2-4. Hoppas jag far totalfel.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: