Försnack IK Oskarshamn

I förrgår underbart härliga 6-3 i Nobelhallen med allt vad det innebär, i kväll väntar då IK Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center.

Återigen alltså en tuff bortamatch i Oskarshamn då IKO tar emot med varma servetter. Oskarshamn kommer närmast från en knapp övertidsförlust mot Asplöven där gästernas Jonas Berglund gjorde matchens enda mål 46 sek in i sudden. Matchen före det, imponerande seger borta mot Leksand med 3-1.

Det lär inte bli någon skrattmatch och för den med dåligt minne kan vi påminna att matcherna i fjol nere i Oskarshamn slutade med hemmasegrar med 2-0 respektive 3-2.

Återstår att se hur laget formeras men det känns positivt och proffsigt att sportchef Dalle Johansson så snabbt agerade och lyckades låna in Rögles Rasmus Bengtsson till kvällens och även matchen kommande onsdag i Norrköping då vi möter HC Vita Hästen i Himpan.

Våra nycklar och förhoppningar inför kvällens match:

  1. Hålla i hop laget likt mot BIK Karlskoga.
  2. Bibehålla special teams
  3. Undvika fler skador

Det finns väl egentligen inget större behov eller anledning att utveckla ovanstående, men i Nobelhallen blev vi inte alls lika ”långa” som mot Pantern och delvis mot Almtuna. Vi vann även pucken högt vid några tillfällen, bl.a. strax innan Felix första kasse och det är ju nåt som Tommy pratat mycket om att han vill se.

Special teams mot BIK Karlskoga återigen bra via 33% i PP och återigen 100% i BP gör att vi inför kvällens match ligger tvåa i båda disciplinerna. När det gäller skadorna är det svårt att agera på nåt visst sätt, men för en matchs skull vill vi inte få någon ny back skadad.

* * *

Mycket som skrevs i går inför kvällens match, HÄR ytterligare ett snack med backgiganten #57 Andersson som bl.a säger så här inför matchen.

– Det är alltid tufft därnere och de är i stort behov av poäng vilket gör det ännu tuffare. Samtidigt känner jag att vi tog ett rejält kliv framåt i matchen mot Karlskoga. Det ska vi försöka bygga vidare på mot Oskarshamn och det är jag hoppfull att vi kommer att göra också.

Så här säger då Oskarshamns coach Fredrik Söderström inför mötet med vårt gröngula Björklöven:

– Lite svidande och frustrerande att förlora mot Asplöven där jag tycker mycket är med beröm godkänt. Vi hade ett massivt tryck stundtals men Asplöven stod emot och växte av det. Men vi tar en poäng mot ett lag som inlett fantastiskt bra. Vi får hantera den här matchen och ställa om till match mot Björklöven.

– Det är en på förhand ännu tuffare uppgift. Björklöven tog en fin skalp i Karlskoga och har inlett serien efter förväntningarna och har ett lag som är bra. Där kommer vi att få bekänna färg.

– Jag tycker vi är på rätt spår med tanke på den inledning vi hade. Den skulle kunna skapa större sår i ett lag än vad många tror. Jag tycker att vi fick stopp på det genom en fin insats uppe i Leksand och jag tycker att vi bygger vidare på det mot Asplöven.

* * *

En intressant notis som dalalövet redan skrev i en kommentar i går är att i kvällens match möt utlånade lagkamraterna Alen Bibic och då vår inlånade #42 Rasmus Bengtsson. Lite märkligt att i början på veckan delat omklädningsrum för att några få dagar senare mötas som motståndare på isen i en helt vanlig match.

..och HÄR då även en videointervju med Alen.

För oss som inte kommer vara på plats och tänker köpa matchen på cmore bör man använda följande LÄNK för att det på nåt sätt kommer gynna Björklöven.

* * *

Hur tänker du som läsare inför matchen? Är vi ute och cyklar när det gäller nycklarna eller är det kanske för uppenbart vad det faktiskt är som hittills tagit oss till serieledningen.

Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

One thought on “Försnack IK Oskarshamn

  • 24 september, 2015 kl. 12:32
    Permalänk

    Dags nu att sära på backparet Banwell – ( Ekestål – inne på 7 av 8 bakåt)

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: