Försnack IK Oskarshamn

I kväll är det dags för sista bortamatchen innan juluppehållet med IK Oskarshamn som motståndare. Sen återstår Tingsryd på hemmaplan på tisdag.

Björklövens uppladdning inför matchen har väl inte varit vad som är att se som den perfekta då klubben gjorts sig av med två av lagets spelare i Mike Banwell och Jon Palmebjörk, vilket i det senare fallet skapat mycket irritation bland klubbens fans.

Vi lämnar det just nu och går istället in på att IK Oskarshamn kommer närmast från en uddamålsförlust med 1-2 hemma mot Asplöven HC. Man ligger på på plats 4 i tabellen och har så här långt 12 fler inspelade poäng på kontot än vad vi har. IKO är seriens femte bästa hemmalag med 30 ihopspelade poäng och 39-32 i målskillnad . Vi kontrar med att vara ligans näst sämsta bortalag med 11 poäng och målskillnaden 36-52 på våra 14 bortaförsök.

Hittills har vi mötts två gånger den här säsongen, vi föll med 1-2 i Be-Ge Hockey Center. I hemmamötet i den 19:e omgången vann vi däremot med 5-2. Noterbart är att Lucas Sandström gjort mål vid bägge tillfällena.

23523839295_48e44f1176_b

Lucas Sandström brukar göra mål mot IK Oskarshamn. Arkivfoto: AXELLÖF

Special teams:

IK Oskarshamn, 21,11 % (4) samt 80,34 (13)

IF Björklöven, 20,44% (5) samt 85,09% (3)

IK Oskarshamns tre bästa poängplockare

 1. #16 Arsi Piispanen 8 + 17 = 25 p
 2. #68 Joakim Hagelin 16 + 6 = 22 p
 3. #7 Nicolas Deschamps 6 + 15 = 21 p

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #28 Lucas Sandström 11 + 10 = 21 p
 2. #6 Kim Karlsson 6 + 14 = 20 p
 3. #57 Stefan Andersson 4 + 14 = 18 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Rida vidare på segern över BIK Karlskoga.
 • Inte ta dumma utvisningar.
 • Målvaktskampen.

Sen gammalt är att infall Kevin står på huvudet ger det oss alltid chansen till tre poäng. Vidare måste vi tänka också, inte bara spela. Med det menar jag spela smart och undvika vad som nästan blivit symptomatiskt med Björklöven, alla dessa dumma utvisningar. Till slut ska vi komma ut och visa att bortaspöket är bortblåst en gång för alla.

 

* * *

Från IKO håll kan vi nog förvänta oss ett heltaggat lag. man blev rejält kapad vid fotknölarna av tränare Fredrik Söderström efter insatsen senast då man alltså föll hemma mot Asplöven.– Jag kan ta att vi förlorar någon match, men inte att vi uppträder så här. Jag är heligt förbannad, det här är inte okej, lät det då. Lär bli andra bullar ikväll. Eftersom Pontus Widerström är hemkallad till Frölunda och Filiph Engsund fortfarande är skadad, lånar man in Västerviks Pierre Gustavsson, som är en IKO-produkt från början.

 

 

* * *

När vi snackar Björklöven så har alltså Mike Banwell och Jon Palmebjörk lämnat laget sedan senaste matchen. Samtidigt har man lånat in Modos Erik Ullman. Frågan är väl som tar platsen som sjundeback? Mitt tips går i Kalle Ekelunds riktning och då kan laget se ut så här.

Troligt lag ikväll

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

Backar

#57 Stefan Andersson – # 5 Rasmus Bengtsson

#40 Erik Ullman– #4 Jonas Emmerdahl

#86 Tommy Wargh– #32 Rasmus Edström

#8 Kalle Ekelund

Forwards

#10 Jesper Thörnberg- #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom #22 Nicklas Johansson

#11 Gustav Grundström – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #54 Felix Maegaard-Scheel

22939691154_08e13dcfb0_b

Erik Ullman förstärker Löven de resterande två matcherna innan jul. Foto:AXELLÖF

 

* * *

Nedsläpp ikväll vid den något udda hockeytiden 18:40 i Be-Ge Hockey Center och kan du inte vara på plats kan du i vanlig ordning se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är dina egna tankar inför matchen? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre pinnar? Vilka sex backar tror du man satsar på? Fältet som vanligt fritt.. vem tar pennan?

2 thoughts on “Försnack IK Oskarshamn

 • 12 december, 2015 kl. 13:22
  Permalänk

  Vara mer noggranna vid passningar i egen zon och inte dribbla på både off och def blålinje. Jag vågar inte tippa resultat då det alldeles för ofta slutar med att man blir besviken men hoppas på att bli glatt överraskad.

  Svar
 • 12 december, 2015 kl. 13:28
  Permalänk

  Tjena grabbar.
  Nu har jag försökt ta kontakt med er via Mail 3 ggr som ni bad mig i vinnaren av första målskytt i Löven Leksand matchen. Men har inte fått något svar tillbaks.
  Ja ja..

  Tror på vinst i denna match.
  Tycker dock inte de nya kedjorna har klickat. Trotter spelar på sprutor och det märks.. har vi råd att vila honom?
  Hoppas spelsystem et sätter sig och det lossnar för grabbarna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: