Försnack IF Sundsvall Hockey

Vi inledde året med seger och efter 88 dagar så tog vi äntligen en trea på bortais igen. I Förrgår var det Timrå och i kväll väntar då Sundsvall Hockey som vi alltså besegrade den 7 oktober förra året.

Johan Löf / AXELLÖF

Nytt Lövenjubel mot Sundsvall i kväll? Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

I kväll är det dags för ett nytt bortamöte i Sundsvallstakten. Sundsvall Hockey ligger alltjämt i för att ta sig upp från sistaplatsen i hockeyallsvenskan, men har i dagsläget hela 15 poäng upp till 12:e platsen som ju är just vårt Björklöven. Lite vinna eller försvinna karaktär på den här matchen för dem. Laget är tillsammans med IK Pantern det lag som gjort minst antal mål (76 st) och man är också det lag som släppt in flest mål (119 st)

Sundsvall kommer närmast från tung 3-8 förlust mot Leksand och har bara tagit tre poäng på de 11 senaste matcherna. Senast man tog en trepoängare var i derbyt mot Timrå den 21 november. Laget är seriens sämsta hemmalag med 17 ihopspelade poäng på 17 försök och en målskillnad 36-51. Vi kontrar med att inte längre vara seriens sämsta bortalag utan numera seriens 11:e bästa bortalag med 15 ihopspelade poäng på 17 matcher och en målskillnad på 45-63.

Den här säsongen har vi mötts två gånger, dels borta då vi vann 3-1 och även hemma med 5-2. Sundsvall är det enda laget vi inte tappat poäng mot.

Special teams:

IF Sundsvalls Hockey, 16,03 % (9) samt 75,76 % (14)

IF Björklöven, 20,50 % (5) samt 85,71 % (2)

Sundsvalls tre bästa poängplockare

  1. #82 Christian Söderström 12 + 17 = 29 p
  2. #17 Christoffer Kjaergaard 10 + 11 = 21 p
  3. #40 Markus Kinisjärvi 4 + 16 = 20 p

IF Björklövens tre bästa poängplockare

  1. #6 Kim Karlsson 6 + 18 = 24 p
  2. #28 Lucas Sandström 12 + 10 = 22 p
  3. #10 Jesper Thörnberg 13 + 8 = 21 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • En fluga gör ingen sommar. Nu gäller att vara ödmjuka trots segern senast och visa att det inte bara var en tillfällighet.
  • Jonsson pratade om att vi kom in lite ”sovande” sist. Buss-Urban måste väcka grabbarna i tid, håller inte att de återigen sitter kvar i bussen under första 20 minuterna.
  • Vi har ett vassare PP, Sundsvall ligans sämsta BP så spelet i special teams kan ge oss ett viktigt övertag.

Laget lär släppas under dagen men sedan tidigare vet vi att inlånade backen #24 Lindgren fortsätter över minst matchen mot Sundsvall och sedan kommer det bestämmas efter värmning ifall backen #86 Wargh och forwarden #22 Johansson kommer till spel. Sedan fortsätter vi vänta på klartecken för invärvade #94 Tessier, återstår att se ifall Kelsey hinner bli spelklar till i kväll eller matchen mot Mora på torsdag.

Laget värmer för övrigt i dag kl. innan man sätter sig i bussen för en tur ner till Sundsvall.

Så här ställde vi upp senast mot Timrå IK.

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

Backar

#57 Stefan Andersson – #42 Emil Wikström

#86 Tommy Wargh – #24 Jesper Lindgren

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#32 Rasmus Edström

Forwards

#21 Fredrik Hetta – #7 Brock Trotter – #19 William Quist

#10 Jesper Thörnberg -#6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#11 Gustav Grundström – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

Nu är det endast Andreas Ollikaninen, Lucas Ekeståhl-Jonsson och Rasmus Bengtsson som är kvar på skadelistan om man då räknar bort Mats Lavander som är borträknad på obestämd tid. Sedan då som ovan nämnts lite osäkert kring #86 Wargh, #22 Johansson samt #94 Tessier.

* * *

Du som inte åker till Sundsvall och Sundsvall Energi Arena för att se matchen kan så klart se den på webben. Du kan dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är dina egna tankar inför matchen? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre livsviktiga poäng i kväll? Fältet som vanligt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: