Försnack HC Vita Hästen

Så var julledigheten över och vi tar i kväll oss an HC Vita Hästen på bortaplan i Himmelstalundshallen.

HC Vita Hästen ligger i skrivande stund 10 poäng fler än oss samt 13 mål bättre målskillnad, men två matcher mer spelade och befinner sig just nu på femteplatsen som vi haft som mål att uppnå när grundserien är över. Snacka om viktig match.

Norrköpingslaget kommer närmast från en suddenseger hemma mot Timrå IK i torsdags med 3-2. Laget är seriens fjärde bästa hemmalag med 34 ihopspelade poäng på 17 försök och en målskillnad 42-25. Vi kontrar med att vara seriens näst sämsta bortalag med ynka 11ihopspelade poäng på 15 matcher och en målskillnad på 38-57.

Den här säsongen har vi mötts två gånger, dels borta då vi föll med 1-3, men vann samtidigt hemma med 3-0.

Det pratas om att det är sålt över 3 000 biljetter till kvällens match.

22600809089_58bd2fdcbc_b

#26 Victor Ekeståhl-Jonsson gjorde sitt första mål för säsongen mot just Vita Hästen. Arkivfoto: AXELLÖF

Special teams:

HC Vita Hästen, 15,04 % (11) samt 83,19 (5)

IF Björklöven, 19,31% (6) samt 85,37 % (2)

HC Vita Hästens tre bästa poängplockare

  1. #20 Marcus Eriksson 13 + 16 = 29 p
  2. #54 Adam Schmidt 12 + 10 = 22 p
  3. #10 Jesper Samuelsson 5 + 11 = 16 p

IF Björklövens tre bästa poängplockare

  1. #28 Lucas Sandström 11 + 10 = 21 p
  2. #6 Kim Karlsson 6 + 14 = 20 p
  3. #57 Stefan Andersson 4 + 15 = 19 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • Minimera de enkla misstagen
  • Stabilitet
  • Vinna kampen i special teams

 

Många matcher har förlorats pga av enkla misstag, något vi inte såg något av i senaste matchen då Tingsryd besegrades med 4-2.

Samma återkoppling kan göras till Tingsryd när det gäller stabiliteten i spelet över 60 minuter. Borta var de djupa dalarna vid insläppta mål och över lag en jämn insats.

Många matcher avgörs som bekant i utvisningsbåset så kan vi hålla oss därifrån och samtligt utnyttja de lägen vi får i powerplay är mycket vunnet.

* * *

 

När vi snackar Björklöven så har man nu från klubbens sida även bekräftat att #34 Jon Palmebjörk definitivt lämnat laget för Sparta Sarpsborg. Hoppas Jon nu bara är tillräckligt frisk för att kunna träna och spela.. Apropå att Jon varit ”sjuk” den senaste tiden..

Johan Löf / AXELLÖF

#47 Lindskoug vaktade dörren senast vi mötte TAIF, hur blir det i kväll? Arkivfoto: AXELLÖF

 

 

Jag gillar assisterande tränarens sätt att se positivt på tillvaron när han i intervjun på hemsidan menar att det är skönt att vara ledig, men att man vill på det igen då man är i en bra trend och att laget är i en så bra form. Vi har alltså vunnit en match i rad. För elva dagar sen.

Det blir intressant att se hur laget formeras och den enda kedjan jag har uppgift om är den med William Quist och Fredrik Hetta på varsin sida om Brock Trotter. Det innebär ju samtidigt att någon av Öhman/Karlsson/Edblom/Ekeståhl-Jonsson blir ytterforward eller hamnar på bänken.

22574655387_5b41699534_b

Brock Trotter, numera i en centerpostion vilket bloggen efterfrågat ett tag. Foto:AXELLÖF

Nu är det endast Lucas Ekeståhl-Jonsson och Andreas Ollikaninen som är kvar på skadelistan om man då räknar bort Mats Lavander som är borträknad på obestämd tid.

* * *

Nedsläpp ikväll den något udda tiden kl. 18:40 och är du inte där nere för att se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är dina egna tankar inför matchen? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre pinnar? Vilka sex backar tror du man satsar på? Fältet som vanligt fritt.. vem greppar paddan, tangentbordet eller telefonen först?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: