Försnack HC Vita Hästen

Vi går in i den 47 omgången av hockeyallsvenskan anno 2015/16 i och med dagens hemmamatch mot HC Vita Hästen. I vanligt ordning står vi inför en match av livsviktig karaktär, vilket vi i och för sig stått inför mer eller mindre hela säsongen. Är det ikväll laget vaknar?

Johan Löf / AXELLÖF

William Quist är åter i spel, men Felix Maegaard-Scheel saknas pga av skada. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

HC Vita Hästen kommer närmast från en förlust borta mot Asplöven HC med 3-5. Laget ligger i skrivande stund på 8:e plats i hockeyallsvenskan, och det lag som bör sikta in oss på att nå ikapp, med tanke på att laget spelat två matcher fler än vi och ligger sju poäng före.

Laget är seriens 12:e bästa bortalag med 20 i hopspelade poäng på 23 försök och en målskillnad 49-71. Vi kontrar med att vara seriens 10:e bästa hemmalag med 37 ihopspelade poäng på 23 matcher och en målskillnad på 63-53. Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt gett 4 poäng. Vi började med att falla borta med 3-1 i omgång 8, vann därefter med 3-o hemma i omgång 21 för att i tredje mötet falla borta efter straffar med 3-4 i omgång 34.

Special teams:

IF Björklöven, 19,80 % (5) samt 84,15 % (3)

HC Vita Hästen, 15,95 % (12) samt 79,08 % (13)

HC Vita Hästens tre bästa poängplockare

 1. #20 Marcus Eriksson 18 + 20 = 38 p
 2. #54 Adam Schmidt 18+17 = 35 p
 3. #10 Jesper Samuelsson 8 + 17 = 25 p

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #90 Alex Hutchings 19 + 10 = 29 p
 2. #28 Lukas Sandström 14 + 15 = 29 p
 3. #6 Kim Karlsson 9 + 19 = 28 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Desperation som tabellpositionen kräver!
 • Tre poäng eller 10 dagars väntan på semester!
 • Powerplay. Om det någon gång ska klicka felfritt!

Det snackas en hel del kring laget att vi är bra. Tabellen visar annat. Färdigsnackat och dags att leverera!

Troligt lag:

Målvakter:

#47 Kevin Lindskoug (#35 Andreas Ollikainen)

Backar:

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#42 Emil Wikström- #4 Jonas Emmerdahl

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#32 Rasmus Edström

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – # 94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

#90 Alex Hutchings– #15 Pär Edblom – #19 William Quist

#11 Gustav Grundström -#26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #71 Daniel Håkansson

#21 Fredrik Hetta

Man väljer alltså att ta in landets poängbästa i juniorligan och sätter honom i fjärdelinan?? Åkerblom motiverar för VK. – Varken jag eller Tommy har riktigt bra koll på Daniel som spelare och därför låter vi honom starta i fjärdelinan och spela sig in i laget. Han har inte spelat powerplay eller något sådant nu på träningarna utan vi vill se hur han fungerar i seniorhockey innan har får mer speltid, säger Åkerblom.

Visst, ni har inte sett honom, men sett det egna laget. Det måste hända något nytt och det här kunde bli något häftigt, något fräscht! Vad har vi att förlora? Att spela sig in i laget via fjärdelinan med endast sex matcher kvar och denna match som betyder allt? Nä, då trodde jagf man skulle våga mer,. men det är väl lite av vad den här säsongen handlat om. Stort mått av feghet och en ständig tro att det här laget är så mycket bättre än det är. Att någon som inte tidigare ska kliva fram imorgon när det gäller som allra mest? Nja… det borde skett tidigare i så fall. Jag hade slängt in Håkansson med Trotter och Tessier och satsat stenhårt på dom. In med Nicke i fjärde och Grundström på bänken.

Vi återkommer under dagen när det definitiva laget är släppt..

* * *

Du som ska se matchen på plats köper biljetterna här (ni vet 2 för 1? Inte? läs då HÄR). Du som inte kommer vara på plats i T3 ser förstås matchen via webben och kan då dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är dina egna tankar inför matchen mot Vita Hästen? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre livsviktiga poäng i kväll? Fältet som vanligt fritt..

Megazone

8 thoughts on “Försnack HC Vita Hästen

 • 18 februari, 2016 kl. 09:06
  Permalänk

  Anmärkningsvärt uttalande från tränarna att de inte har koll på spelaren…Borde man inte ta in en spelare och ha en tydlig idé om hur han ska användas? Istället för att sätta honom i fjärde kedjan och se vad som händer?

  Svar
  • 18 februari, 2016 kl. 11:04
   Permalänk

   Mycket märkligt uttalande. Lite grann som ”Trotter” säger i kommentaren nedan att man har övertro till laget trots att man knappt i en enda match över 560 minuter visat att man är ett lag för slutspel. Tycker man ska våga chansa nu när vi får in en kille med självförtroende upp över öronen. Hur ska Håkansson få få chansen i en av topplinorna? Jo, de andra ska fortsätta lika dåligt, vilket i sin tur innebär att säsongen är över och då ska vi välja att satsa på honom. Klart menlöst tänk.

   Svar
 • 18 februari, 2016 kl. 09:24
  Permalänk

  Att värva någon med 6 matcher kvar, och försiktigt spela sig in i laget, känns väl ärligt talat lite konstigt. Det hade varit en annan femma ifall man mer eller mindre varit klar för uppåtkval. Man har satt sig i en sits där man måste chansa för att kunna vinna. Känslan är att det fortfarande finns en övertro på laget, och att detta kommer lösa sig lite av sig själv. Jag gillar Nicke väldigt mycket för det han är bra på, men han kommer inte avgöra matcher till vår fördel. Som jag ser det, så har man inget att förlora på att satsa på Håkansson med Trotter och Tessier.

  Svar
  • 18 februari, 2016 kl. 11:05
   Permalänk

   Tycker som du Trotter. Klar övertro till laget. Sen gillar jag också Nicke stenhårt, men har har sina kvalitéer på andra plan än rent spets.

   Svar
 • 18 februari, 2016 kl. 10:51
  Permalänk

  Är det ikväll laget vaknar? Knappast… Den här årgången vaknar aldrig. men spm Löven-supporter ger man aldrig upp! Längtar redan efter 2016/2016. Då kommer experterna att tippa oss i botten så då kommer spelarnas självbild att vara mindre uppblåst och vi kommer att få mer kamp i varje byte. Och sedan kommer vi att bli positivt överraskade när de vinner matcher istället för att behöva utstå årets Golgata-vandring omgång efter omgång!

  Svar
  • 18 februari, 2016 kl. 11:06
   Permalänk

   Det är ett scenario som man är van vid och som jag gärna tar. Att vara tippat topplag var kul i fem omgångar…

   Svar
  • 18 februari, 2016 kl. 12:05
   Permalänk

   ”… spelarnas självbild att vara mindre uppblåst”
   Det var media som höjde laget till skyarna – inte laget (varken spelare eller tränare)!

   Svar
   • 18 februari, 2016 kl. 16:42
    Permalänk

    Det pratades inför säsognen om att ta ett steg, vilket var minst en femteplats. Slutspel var givet. TJ svarade ju på frågan om han var orolig inför säsongen. -VERKLIGEN INTE! Så not tror jag man inom laget haft betydligt högre tankar om sig själv än tabellen visar. Det visar ju också hur man hela tiden talar om hur bra man är, det gäller bara att plocka fram det.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: