Försnack Björklöven vs Vita Hästen + TÄVLINGAR!

Efter onsdagens sköna 3-2 mot MODO väntar ikväll Vita Hästen hemma i A3 Arena och här har ni förutsättningarna.

Aktuell tabell:

klipp in fredag kväll

I eftermiddag väntar alltså Vita Hästen från Norrköping, ett lag som tabelllmässigt sett bör vara avsågat i botten, men samtidigt inget dåligt lag i dagsläget om man exempelvis ser formen i de fem senaste.

Rent formmässigt ör ju faktiskt vi det svagaste laget sett över dessa matcher. Dags att rita om den tabellen i dag?

Förra säsongen i A3 Arena två gånger 1-2, 1-2. Säsongen 16/17 däremot hemmaseger 6-2 men därefter förlust 2-4. Backar vi sedan till 15/16 så först hemmaseger 3-0 och sedan en ny seger 2-1. Sett till de två senaste säsongerna risk för bortaseger, men väger vi in säsongen dessförinnan och hur det sett ut den här säsongen kan det bli en gröngul lördag.

Under den här säsongen först en straffseger för Björklöven (4-3) och sedan hemma i A3 Arena 4-3 redan vid ordinarie tid. Målskyttar vid båda matcherna var #40 Sebastian Selin (tot. 3 kassar), får se om det kommer fler mål på idag.

I Vita Hästen hittar vi på temat Green Connection exlöven Axel Levander och Henrik Nyberg.

Interna poängligan, Björklöven vs Vita Hästen

 1. #37 J Andersson, 7+14 = 21 p
 2. #13 F Andersson, 6+15 = 21 p
 3. #22 Peterson, 11+9 = 20 p

..där gästande Hästen kontrar med:

 1. #10 Samuelsson, 7+18 = 25 p
 2. #20 Eriksson, 1+20 = 21 p
 3. #9 Rommel, 11+8 = 19 p

Special teams?
Vita Hästen har som det ofta känns ett riktigt bra powerplay, men i år faktiskt bara 17,86 % eller 20 mål på 112 tillfällen. Det är bara det nionde bästa PP:t i ligan där Björklöven är näst sämst (13:e) med lika många mål, men på 120 tillfällen. Procenten ligger på 16.67. Bara MODO är sämre.

Samtidigt kan det bli bra utdelning i PP när man vänder över till PK. Här möts seriens två sämsta lag i grenen. På C More språk säger vi då ”lika på 75,22!

– När vi mött lag som på pappret är bättre än oss har vi spelat enkelt och valt att chippa ut pucken när vi blir pressade. Det är så vi måste spela i alla matcher om vi ska kunna vinna. Vi måste fokusera på vår gameplan och följa den, säger onsdagens matchvinnare Jacob Peterson till vk.se.

– Vi har haft bra träningar på slutet och vi har inte haft ett bättre lag på isen än vad vi har i dag, säger Joakim Fagervall till vk.se. Till hemsidan säger han vidare att man inte alls har fokus på Vita Hästen utan enbart på den egna insatsen. Samtidig säger han att de har koll på hur Vita Hästen spelar, så fokus på dom finns ju ändå där. Hela intervjun hittar du HÄR.

Lucas Eriksson, som ju gjorde comeback mot MODO senast efter skada förklarar för hemsidan att han i vissa lägen känner av skadan, men ingenting som ska vara någon far och säger följande om dagens match. – Vi räknar med tre poäng. Vi ska vara förberedda för match och kommer ut och visar att det är vår hemmabana, vi bestämmer tempot och sätter standarden direkt. Vi sätter en matchbild vi vill ha och lägger ned det jobb som krävs för tre poäng. Hela intervjun hittar du HÄR.

Igår var det 3 700 biljetter sålda, men under kvällen fick man utöka med fler sektioner för de sk publikbiljetterna som följde med årskorten, så chansen finns att det blir mer folk än så.

När det gäller Hästen är
August Gunnarsson tillbaka efter sjukdom och backen Wilhelm Westlund som är åter efter skada som hållit honom från spel sen i slutet av november. Däremot är exlövet Henrik Nyberg, tillsammans med trion Mattias Kalin, Simon Krekula och Henrik Rommel skadade och att det andra exlövet Axel Levander är avstängd. Detta enligt nt.se. Detta innebär att laget går kort om folk, men inget som oroar tränare Leif Strömberg.
– Det har blivit en vana och är inget att gråta över. Vi i bussen mobiliserar. Vi har både moral och inställning och det oroar jag mig inte för. Vi har även med Adam Karlsson upp, en 00:a som är från Mjölby från början. Det är en jäkligt spännande spelare med bra åkning. Han gjorde sex poäng i juniorlaget senast. Kul när det ploppar upp egna bra spelare.

nt.se fick även fler ord från Strumpan på vägen upp i buss. -Det blåser halv storm men vi har fällt upp spinnakern. Förr eller senare kommer vi väl fram. Vi åkte i god tid och det är bra för grabbarna att hinna umgås lite. Vi gör ju Sverige under ett par dagar, konstaterar Strömberg efter att ha varit nere och vänt i Malmö i onsdags.

Alla vi som känner till Strumpan vet att han alltid varit frispråkig och säger följande efter lagets senaste insats där han tycket några utvisningar var hutlösa. – Man är fortfarande pissed off. Utvisningen på Fish är helt obegriplig. Den är ett skolboksexempel på hur man tar sig till en spelbar yta. Sen var det tre Pantern-utvisningar som inte blev av innan Erik (Borg) åkte ut i förlängningen. Han har ju pucken och spelar den men åker ut för tripping. Man tror att det är dolda kameran, säger han.

Som vanligt lär Björklöven släppa dagens lag vid lunchtid, men troligt är att vi mönstrar samma lag som slog MODO senast och det såg ut så här:

Målvakter:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backar:

8 Mikko Pukka – 26 Jakob Stenqvist

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

4 Jonas Emmerdahl – 7 Alexander Hellström

49 Simon Backman

Forwards:

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson –22 Jacob Petersson – 29 Alexander Wiklund

40 Sebastian Selin – 77 David Lindquist – 53 Lukas Ericsson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

10 Emil Norberg

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Första målet. Alltid viktig för vårt Björklöven
 • Special teams. Brukar avgöra dessa möten.
 • Målvaktsmatchen. Ingen uppenbara misstag idag, tack.

Kvällens match sänds på C More Live och som vanligt även via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. 

* * *

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack Björklöven vs Vita Hästen” (i dag senast 15:14) och då tippa resultatet mellan just Björklöven vs Vita Hästen. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från CoolbetJoblineMegazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot Vita Hästen?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 15:14, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till nästa hemmamatch som är lite mer än ett par veckor fram i tiden och är mot IK Oskarshamn den 19 januari. Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

Ps. Vår måltävling ihop med PML Fitness är inte över utan kommer framöver att köras inför bortamatcherna. Ds.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

17 thoughts on “Försnack Björklöven vs Vita Hästen + TÄVLINGAR!

 • 12 januari, 2019 kl. 09:04
  Permalänk

  Tyvarr kanns det nasta som en utopi att det inte slapps in en skitpuck eller tva. Har malvakterna inte kommit upp i nodvandig niva efter nastan 40 matcher sa ar det nog sa att de helt enkelt inte ar battre. Mediokra HA malvakter som gor nagon enstaka gedigen insats men i ovrigt en eller tva bedrovliga ingripanden i var match.

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 09:13
  Permalänk

  Löven-vita hästen 4-2, #79 Emil Lundberg

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 10:08
  Permalänk

  4-2, Messy 05:16 per 1

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 10:22
  Permalänk

  Tips 4-2, målskytt 22 Peterson efter 10:42

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 10:23
  Permalänk

  Löven vs Hästen 4-2, målskytt 79 Lundberg efter 08:30

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 10:25
  Permalänk

  Löven vinner 3-2, första målskytt 29 Wiklund efter 17:29

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 10:56
  Permalänk

  Löven vinner 4-2 Selin sätter första 24.16

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 10:57
  Permalänk

  3-2 Stål Lyrenäs 19.26

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 10:58
  Permalänk

  3-1 J Andersson gör lövens första mål ikväll efter 23.15

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 11:42
  Permalänk

  1-2 Söder målskytt 13:24 i andra…

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 12:28
  Permalänk

  4-1
  Emil Lundberg 6.30 i första

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 14:12
  Permalänk

  Löven vinner 3-2, målskytt Selin efter 08:20 min

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 14:14
  Permalänk

  Löven – VH 4-1, målskytt 71 OSL efter 05:12..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: