Försnack Björklöven vs Västervik + TÄVLINGAR

Tätt på given. Match i onsdag och nu match igen. Ikväll väntar ny hemmamatch då Västervik gästar A3 Arena.

Aktuell tabell:

Vi ligger efter onsdagens hemmaförlust mot Karlskrona med 4-5 kvar på en 12:e plats där AIK toppar tabellen med två matcher mer spelade i tabell som just nu nästan ser ut som en tabell ska göra, ja, utöver att fel lag ligger på plats 12 då.

Gästande Västervik som ligger på samma poäng med med lite sämre målskillnad, kommer närmast från en 0-3 förlust borta mot Södertälje.

Västervik som motståndare har ju sedan de gick upp i hockeyallsvenskan varit ett mörker. Seger i första mötet och sen sex raka förluster innan vi i omgång 51 ifjol kunde vinna på straffar med 2-1, men alltså en trepoängare på åtta möten? 12-27 i mål?

Interna poängligan, Björklöven vs Vvik.

 1. #13 F Andersson, 3+3 = 6 p
 2. #79 Lundberg, 3+3 = 6 p
 3. #37 J Andersson 1+5 = 6 p

..där gästerna kontrar med:

 1. #9 Mingoia 4+4 = 6 p
 2. #28 Alba 4+2 = 6 p
 3. #11 Jones 2+3 = 5 p

Special teams?

Björklöven satte ju senast en kasse i PP vilket förbättrade PP-siffran med hela två procentenheter till 8,11 %, där Vvik kontrar med 11,43 % vilket är näst sämst efter Björklöven i ligan. När det gäller PK är även Vvik näst sämst med 66,67 %, där vi förbättrade siffrorna efter KHK via 100 % och nu skriver vi 73,33 % på PK-tavlan.

Joakim Fagervall säger bl.a. följande till bjorkloven.com. – Vi ska minimera lite av grejerna vi höll på med igår (läs KHK). När vi väl gör fyra mål kan vi inte bjuda på så mycket målchanser vi har. Vi måste hitta en väg att vinna, och fortsätter. -Nånstans handlar det inte alltid om hur det ser ut utan om att ta vinster, men det kommer bli häcken full. Han aviserar också en del förändringar i laget för att hitta kemier i laget. Hela intervjun hittar du HÄR.
Från Västervik inte så mycket på hemsidan utöver att man aviserat truppen, men inte hur man formerar laget.

Hur Björklöven formerar laget lär vi återkomma om under dagen, men så här ställde vi upp senast mot KHK, något som alltså lär förändras Kommer exempelvis Jacob Petersson gå en mer betydande roll?

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

4 Jonas Emmerdahl

Forwards:

71 Oskar Stål Lyrenäs – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

14 Cody Murphy – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

40 Sebastian Selin – 18 Kevin Goumas – 48 Filip Cruseman

33 Marcus Jonsson – 22 Jacob Petersson – 20 Mattias Granlund

53 Lukas Ericsson

Våra nycklar är:

 • Med från första sekund. Fokus!
 • Special teams. Inte minst då mot VVik som till och med är svagare än oss i både PP och BP.
 • Vinna till varje pris, hur det än ser ut!

Sedan med poäng och segrar kommer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

Biljettläge?

Detta är ju den första sk. utvalda matchen som det hette när säsongskorten promotades, men som nu helt plötsligt heter publikmatcher, alltså där du kan ta med en kompis för dina pottbiljetter som följt med årskorten.

Matchen i kväll sänds på C More Live 3 och via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljett köper du HÄR.

* * *

Sedan då bloggens två tävlingar i denna match:

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på ex.vis detta inlägg ”Försnack Björklöven vs Västervik” (i dag senast 18:59) och då tippa resultatet mellan just Björklöven och Västervik. Likt som vi gjorde förra säsongen kommer vi försöka hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från Coolbet, Jobline, Megazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

I samarbete med PML fitness har vi dessutom ett bonuspris till den första som lägger rätt resultat OCH även prickar Björklövens första målskytt, om flera har samma spelare avgör vem som är närmast på tiden.

Bonus-priset är ett PT -pass (värde 850kr) tillsammans med instruktör hos PML fitness och i deras studio.

För att vara med i båda tävlingarna i kväll lägger du bara en kommentar av typen ” Björklöven vs Västervik 2-2, Lövens första målskytt #18 Goumas efter 18:18 min”. Tävlingarna som sagt helt gratis och det ligger fina priser i potten. Kommentaren måste läggas senast 18:59.
OBS! Endast en kommentar per giltig e-postadress.
* * *
Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.
Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

16 thoughts on “Försnack Björklöven vs Västervik + TÄVLINGAR

 • 19 oktober, 2018 kl. 07:14
  Permalänk

  4-2, Messy gör mål efter fint förarbete av Peterson. Tiden: 07:14 per 1

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 07:40
  Permalänk

  Björklöven vs Västervik 5-2, Lövens första målskytt #71 Oskar S-L efter 09:12 min

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 07:42
  Permalänk

  4-2 fredric Andersson 4.29

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 10:36
  Permalänk

  2-2 VIK vinner på övertid. Lövens första mål gör Cruseman efter 2:08 i första perioden.

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 10:38
  Permalänk

  Löven vinner 4-2, 79 Lundberg efter 8:30

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 10:39
  Permalänk

  Löven vs Västervik 4-2, 14 Murphy efter 07:54 min

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 10:40
  Permalänk

  Hemmaseger med 3-1, 13 efter tiden 13:13

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 10:41
  Permalänk

  Björklöven – Västervik 4-1, Söder nätar efter 17:54

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 10:42
  Permalänk

  3-3 vid full tid, första målet av #71 Stål Lyrenäs efter 16:04..

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 11:06
  Permalänk

  Förlust idag. Då lägger jag ner skiten efter mer än 30 år.

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 12:01
  Permalänk

  Efter år av misär har vi stått ut och väntat på vändningen. Det kändes som Fagervall började få ordning på detta förra säsongen och försiktigt började optimismen komma. Inför säsongen blev vi lite fundersamma på typen av hårt arbetande spelare som värvades. Det saknades tydliga poänggörare, men Fagervall försäkrade att målproduktionen skulle spridas på hela laget och med en försäsong där Söder, Wiklund och Lyrenäs pangade in mål kändes det som att det här kommer nog att funka med vår tyngd och solida försvar.
  Men efter dom inledande matcherna nu när det ser för dj_igt ut så orkar man snart inte mer. Det sitter en förbannelse i våra väggar som vägrar släppa taget.
  Är det meningen att vi konstant ska må dåligt, och stämningen på våra forum sprudlar av energi. Jag har nästan kommit till den gräns där jag inte orkar engagera mig mer längre. Det är inte kul längre.
  En sak är säker i ALla fall. Vi förlorar alltid mot Västervik. Det är sen gammalt…

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 14:53
  Permalänk

  Förlust idag o jag förväntar mig att Fagervall avgår

  Svar
 • 19 oktober, 2018 kl. 16:02
  Permalänk

  Är det bara jag som tycker att det allvarligt talat var mer känsla i Löven när vi harvade i ettan? Visst var det trist att harva där, men min känsla är att det var mycket mer go i föreningen då. Och nu pratar jag om den sportsliga biten. Nu känns det faktiskt ganska mycket som en ”produkt”, och när denna produkt sannerligen inte levererar så blir det ännu tristare. Jag kanske bara är lite bitter just nu, men ärligt talat så börjar suget försvinna lite faktiskt. Och nej, jag är INTE någon medgångssupporter för fem öre. Jag hängde i trista hallar i t.ex. Sollefteå och Kovland under åren i ettan. Jag börjar bli lite less på att en miljonrullande förening inte ens verkar klara av att bli ett stabilt lag på en hög allsvensk nivå. Just nu så känns det snart mer lockande att hänga i en iskall hall i ettan, med ett gäng spelare på isen som brinner för Löven, än att behöva se på detta ständigt underpresterande på isen. Ja ja, det kanske snart vänder både för mig och laget. Tack för ordet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: