Försnack Björklöven vs Västervik + TÄVLING

I kväll är det dags för säsongens sista grundseriematch på hemmaplan då vi gästas av tabellelvan Västerviks IK.

 

 

Västervik, fjolårets nykomlingslag, som chockade hockeyallsvenskan med sin frejdiga hockey, har denna säsong fått känna på den tuffa andra säsongen och som i skrivande stund ligger farligt nära en negativ kvalplats, men också med en chans att ta sig till sitt andra raka slutspel.

Västervik vann senast mot Södertälje med 4-1 och har en bra form med fyra segrar på de fem senaste matcherna där man bl.a. vunnit över serieledande Timrå och tabelltrean AIK.

Så här långt under säsongen har vi nollats av Västervik via 0-2 borta, 1-6 hemma och 3-5 borta och på de sju mötena lagen emellan sedan Västervik gick upp i hockeyallsvenskan vittnar om en nästan total Västervik dominans med 6-1 i segrar och 26-10 i målskillnad. Hemma har vi raden 0-4, 1-5, 1-6. Läge att bryta sviten? Finns inget annat om vi vill till slutspelsserien. Här har ni förresten kvällens matcher och en aktuell tabell:

IF Björklöven – Västerviks IK
IK Pantern – Tingsryds AIF
MODO Hockey – Timrå IK
IK Oskarshamn – IF Troja/Ljungby
Södertälje SK – Almtuna IS
AIK – HC Vita Hästen
BIK Karlskoga – Leksands IF

Sista omgången:

K Oskarshamn – Leksands IF
Västerviks IK – BIK Karlskoga
Södertälje SK – IK Pantern
Almtuna IS – HC Vita Hästen
Tingsryds AIF – MODO Hockey
AIK – IF Troja/Ljungby
Timrå IK – IF Björklöven

Som ni ser är det redan ett getingbo och kan bli än värre beroende hur det går ikväll. Dock vet vi att vi som sagt möter Timrå borta i sista, så poäng ikväll är näst intill ett måste.

På temat Green Connection i Västervik hittar vi nada.

Interna poängligan, Björklöven vs Västervik ..

  1. #18 Ottosson, 16+24 = 40 p
  2. #19 Farley 15+18 = 33 p
  3. #13 F Andersson, 15+17 = 32 p

..där gästerna kontrar med:

  1. #25 Blomberg , 15+17 = 32 p
  2. #17 Pettersson 12+17 = 29 p
  3. #29 Fish 11+16 = 27 p

Special teams?

50 % PP mot AIK senast smakade hallonbåt och totalt sett med nu två matcher kvar har Björklöven ett PP på 19,88 % eller 32 mål på 163 tillfällen. Gästande Västervik har en total PP på 16,78 % eller 24 mål på 143 tillfällen och har inte lyckats göra mål i PP i de två senaste matcherna efter 8:13 i PP.

När det gäller PK är gästande Västervik något bättre rent statistiskt sett över hela säsongen med 81,41 % mot Björklövens 78,31 %. Dock ska vi minnas all Löven ett tag låg under 70 % och att stiga så pass mycket som 9 % under säsong är väldigt ovanligt och Björklövens PK är betydligt bättre än siffrorna visar.

Coach Fagervall har skapat en bra defensiv under säsongen. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

I den HÄR intervjun signerat hemsidan förklarar Adam Werner att han förstås var jättenöjd med sin instats senast mot AIK och att det blir en jättetuff match mot Västervik, som vid seger klarar nytt kontrakt. – Vi har tre torsk mot dom den här säsongen så klart blir det tufft, så vi måste göra en minst lika bra insats som senast. När det gäller publiken så tyckte Adam att det var bra mot AIK men skickar ändå en passning till Umeåborna. -Tycker vi kan fylla upp det ännu mer. Det är en grymt viktig match och hoppas att alla tar sig till hallen och stöttar oss. Folk kanske inte tror det men det ger så mycket energi, avslutar han.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt.

Från VVik håll vet vi inte mycket mer än laget som släpptes igår.

* * *

Våra nycklar är:

  • Här kommer matchen alla vill spela. Seger och vi är i slutspel. Älska läget.
  • Effektiviteten. Grym effektivitet mot AIK. Låt det fortsätta i eftermiddag.
  • Enkelheten. Västervik gillar att få kontra så inga misstag i uppspelsfasen tack.

Matchen i kväll sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchbiljetter köper du HÄR om du nu inte redan gjort det.

* * *

TÄVLING!

Hemmamatch lika med tävling. Vem tror du det blir ikväll när vi kör den klassiska:

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot Västervik?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 15:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till den ev. andra hemmamatchen i slutspelet eller Svenska Spel Trophy som det numer heter. Skulle vi missa slutspelet blir priset en valfri halsduk i webbshopen för vinnaren i stället.

Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch eller en halsduk om vi missar slutspelet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Västervik? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt i kväll samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

31 thoughts on “Försnack Björklöven vs Västervik + TÄVLING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: