Försnack Björklöven vs Västerås

Dags för säsongens fjärde match i en haltande Hockeyallsvenska anno 20/21 där Västerås kommer på besök till A3 Arena. Hur ser det då ut inför matchen?

Förra säsongen föll vi i första hemmamötet med VIK 0-2, men fick revansch i det andra mötet via 1-0 och mål från #19 Kristoffer Söder. För övrigt rätt jämna möten även i Västerås där vi vann första mötet med 3-2 medans VIK vann det andra med 2-1 efter övertid.

Aktuell tabell

Västerås kommer närmast från en 1-4 förlust i måndags borta mot Timrå IK.

Västerås skrev för övrigt i helgen korttidskontrakt (länk) med backarna Niclas Lundgren och Anton Mylläri som både spelade i SHL (Brynäs/Växjö respektive Linköping/Djurgården) föregående säsong men så här långt gått arbetslösa hemma i Västerås. Bägge debuterade mot Timrå.

På ämnet Green Connection hittar vi hos Västerås backarna August Tornberg och Simon Åkerström. Åkerström för tillfället dock skadad och det var därför VIK agerade och skrev dessa korttidskontrakt.

Interna poängligan, Björklöven vs Västerås

Björklöven:
1. #10 Vesel, 1+3 = 4 p
2. #90 Hutchings, 1+2 = 3 p
3. #44 Liss 1+2 = 3 p

Västerås:
1. #72 Hertzberg 3+2 = 5 p
2. #10 Jansson 1+3 = 4 p
3. #28 Zetterberg 1+3 = 4 p

Special teams
Här möts två lag med identiska PP-siffror. Bägge har utnyttjat 23,08 % av sina numerära överlägen. Björklöven har gjort tre mål på 13 tillfällen, medan Västerås dubblat detta med sex mål på 26 tillfällen.

Ser vi på lagens PK är Björklöven något starkare så här långt. Ligans näst bästa PK efter Södertälje (88 %) med 87,5 %. Västerås har hållit rent i 80,95 % av sina numerära underlägen.

Björklöven så tränade så här igår, där enda skillnaden mot tidigare var att Karl Johansson saknades och ersattes bredvid Zach Palmquist av Erik Ullman.

Målvakter:
Kevin Poulin, Isak Mantler

Backar:
Daniel Rahimi – Adam Plant
Erik Ullman – Zach Palmquist
Daniel Norbe – Alexander Deilert
Alexander Hellström

Forwards:
Justin Crandall, Tyler Vesel, Alex Hutchings
Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund
Carl Grundström, Oskar Steen, Olle Liss
Axel Ottosson, Pontus Andreasson, Gustav Possler
Extraspelare: Lucas Wallmark, William Eriksson, Kristoffer Söder

Till Björklövens Instagramkonto berättar backen Alexander Deilert att man är nöjd med att ha inlett med tre segrar, men att det finns delar i spelet man kan förbättra, såsom starterna i matcherna , utvisningarna man drar på sin inledningsvis. Sen kommer han in på en sak som fler spelare pratat om, som jag inter förstår någonstans. -Många lag kommer ut ganska hårt på oss och det måste vi vara beredda på och starta matcherna bättre.…??? Varför skulle de andra lagen komma ut mycket hårdare på Björklöven än exempelvis mot andra lag eller för den delen Björklöven själv mot andra lag? Borde ju egentligen vara de andra som torde vara livrädda för SHL-mässiga Björklöven som alla utmålar dom som. Då borde de fokusera på sin defensiv och hålla tätt mot ett så bra lag, inte komma ut 10 ggr hårdare. Obegripligt i min bok. Någon som är av en annan åsikt?

I Västerås saknas Alexander Lunsjö som under den senaste matchen mot Timrå ådrog sig en befarad knäskada (korsbandsskada). Detta enligt vlt.se.

*

Vi tog ett snack med Michael NorlénVikFanCentral som sa så här om Västerås inledning av Hockeyallsvenskan 20/21. – Oerhört starkt målvaktspar med Kruse/Myrenberg där den sistnämnde troligen spelar i SHL efter kommande säsong. Kruse har också börjat hitta Västerviksformen/slutspelsformen från BIK. Tungt tapp på backsidan i Jerome Leduc, men eftersom snabbskjutande August Tornberg vann försäsongens poängliga har ingen ännu direkt saknat 40-poängskanadensaren. Åkerström vässade defensiven i Finland och har varit bra. Fick även behålla allsvenskans backmålkung 19/20 i Jimmie Jansson. Nilsson & Younan är redan SHL-meriterade med stigande formkurvor och Gustav Berglund är en superoffensiv påläggskalv från Frölunda/Detroit. Men en defensiv rese som Niclas Lundgren skulle behövas.

Framåt är det en fin linje mellan succé eller trist vanilj. Det finns många forwards på gränsen att vara riktigt bra allsvenska lirare. Om det tiltar åt det positiva, med VIK-ögon sett, finns det flera yttrar som kan göra närmare 20 mål (Benker, Zetterberg, Bergman & Wikman), men det kan lika gärna bli så att flera får kämpa att ta sig över tio mål.

Har mycket bättre kontinuitet än de flesta lag och kan bygga vidare nu från en extremt skadefylld säsong 2019/20 med framgångsrike coachen Thomas Paananen.

Låter som att det kan bli en kul gulsvart säsong. Ett par backar du nämnde är ju de två exlöven Simon Åkerström och August Tornberg. Läste hos dig att de förstnämnda är fingerskadad, men att August alltså bär offensiven? -Nej, han ska inte bära offensiven. Han spelar tex i PP2, i PP1 är Jansson och Zäta givna på blå. Men hans skott verkar kunna bli ett viktigt verktyg som ”secondary scoring”.

Hur ser du på Björklöven? -Om Timrå var svåra att forcera under måndagen lär Löven kräva snudd på NHL-klass för att dyrka upp. Detta då Löven i princip har ett SHL-försvar. Spelade bäst ishockey redan ifjol. Tappat vassa backar i Cooper & Co. men har ersatt minst lika bra. Har kvar sin dominanta transatlantkedja med Vesel mellan Crandall och Hutchings. Plus en massa andra vassa forwards som Liss, Fredric Andersson och nye Possler. På målvaktssidan har man NHL-meriterade Kevin Poulin som ska vara enormt begåvad…

*

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Ta kommandot redan från första perioden.
 • Undvika alla onödiga utvisningar, jobba blad-blad.
 • Första målet.

Kvällens fråga?

Orkar Västerås stå emot i 60 minuter i och med sin tredje match på sex dagar?

Matchen på onsdag sänds på CMore Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

3 thoughts on “Försnack Björklöven vs Västerås

 • 14 oktober, 2020 kl. 12:46
  Permalänk

  Håller med dig när du säger att varför andra lag kommer ut hårdare mot oss än tvärtom. Det borde vara vi som håller i taktpinnen.

  Svar
 • 14 oktober, 2020 kl. 13:17
  Permalänk

  Jag tror på islossning av löven i 1a perioden. Löven kommer att vara påslagna från start och ha en 3-0 ledning efter 1a

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: