Försnack Björklöven vs Tingsryd

I kväll är det match igen i T3 Center, den första av tre (!) raka hemmamatcher innan vi stänger 2016, då Tingsryds AIF kommer på besök i vad man betecknar som årets publikfest då det är en sk. 1 kr match.

loven_taif

Denna match blir starten för en viktigt period för klubben. Hemmamatch ska vara lika med vinst och kaffe kaka, tre raka skulle kunna ordna en skön skilsmässa från det nedre slutspelsstrecket.

Vi har ju också åtta segrar på de senaste nio hemmamatcherna där enda riktiga plumpen är 0-6 mot BIK Karlskoga. Tingsryd kommer till Umeå som tabellfemma med klart häng på tredjeplatsen. Laget är seriens tredje bästa bortalag med 19 inspelade poäng och en målskillnad på 37-38. Vi kontrar med att vara 9:e lag i hemmatabellen med 24 poäng (48-48) på 13 matcher. Seger ikväll och vi hoppar upp till en delad fjärdeplats i hemmatabellen.

Under förra vann vi bägge hemmamötena med Tingsryd där den första matchen vanns tämligen enkelt med 5-1 och den andra med 4-2. Bortamatcherna var ju en annan femma som slutade med två tuffa 2-7 förluster. Under den här säsongen föll vi i hemmapremiären med 4-5 för att få i omgång 15 få revansch på bortaplan med 4-2 då Cody Murphy blev stor hjälte med matchvinnande mål med mindre än fem minuter kvar att spela och totalt 2+1 i den matchen.

Vi ligger just nu inför kvällens match på en åttonde plats med 37 poäng och föll senast mot IK Oskarshman borta med 3-6, men vann ju senaste hemmamatchen med 5-4 mot VIK Västerås HK.

Björklövens fem senaste:
Timrå – Björklöven 4-2
Pantern – Björklöven 4-0
Björklöven – Almtuna 6-4
Mora – Björklöven 5-3
Björklöven – Västerås 5-4
Oskarshamn – Björklöven 6-3

Tingsryds fem senaste:
Tingsryd – Pantern 1-2 eft.sd.
Tingsryd – AIK 3-1
Oskarshamn – Tingsryd 2-3 eft. sd.
Tingsryd – Västervik 2-1 eft. sd.
Tingsryd – Södertälje 2-1

Tingsryd har fyra raka segrar och är inne i en period med många tighta matcher och fem av de sex senaste har slutat med uddamålsseger åt något håll och får rösten för det formstarkare laget ikväll.

Special teams?

Efter våra överraskande fyra kassar i PP mot VIK Västerås, så vände spelformen ned i dödgrävardalen igen senast mot Oskarshamn och vi skänk nästan en halv procentenhet till 15.45 %. Det är i skrivande stund tionde bäst i klassen. TAIF är en hårsmån vassare med 16.50 %.

I boxplaystatistiken som senast mot Oskarshamn var 60 % -ig, så sjönk vi från 71,79% till 71.26 % och är alltjämt ohotat sämst i spelformen. Här kontrar för övrigt Oskarshamn med 82,56% (8:a).

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,07 min per match (12:a) att jämföras med bortalagets 12.37 min per match, vilket är näst mest i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 118 st att jämföras med Oskarshamns 107 st.

Interna poängligor:

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 19 p (4+15)
 2. #28 Lucas Sandström 18 p (6+12)
 3. #10 Jesper Thörnberg 14 p (9+5)
 4. #57 Stefan Andersson 14 p (2+12)
 5. #91 Joakim Högberg 12 p (6+6)

Tingsryds AIF

 1. #22 Johan Eriksson 22 p (13+10)
 2. #77 Zackary Phillips 20 p (9+11)
 3. #54 Adam Schmidt 14 p (6+8)
 4. #49 Niklas Johansson 14 p (2+12)
 5. #18 Jacob Dahlström 12 p (5+7)

Aktuellt från lagen?

Tingsryds tränare Magnus Sundqvist säger följande till klubbens hemsida.– Det är en svår match, Björklöven är ett väldigt bra lag tycker jag personligen och att de ligger där nere och rotar är svårt för mig att förstå. De har fått in två nya spelare nu sista tiden, Zach Hamill och Austin Farley som är två bra spelare som lyft deras lag tycker jag. Det är ett bra lag som spelar bra hockey och det gör vi också så det brukar vara bra matcher mellan Tingsryd och Björklöven så det ska bli kul att åka dit. Det blir en stor utmaning men samtidigt en rolig match att åka och spela. Vi har alla möjligheter att vinna men vi måste ligga på topp för att ha en chans att vinna. Vi åker dit för att vinna trots att vi vet att det blir en tuff match. Som jag sa så brukar det vara roligt att möta Björklöven, det är rejäl och bra hockey.

Tingsryd saknar Niklas Enberg, Christopher Bengtsson och Hannes Johansson.

Från Björklövenhåll kan vi konstatera att man igår alltså stärkte upp målvaktssidan med SHL-meriterade Linus Fernström och han sa bl.a. så här när hemsidan tog ett kortare snack med honom efter gårdagskvällens sena träning. -Det är skönt att vara här. Bilden av Björklöven är en klassisk klubb, en storklubb som har ett bra lag men hög potential, en bra mix mellan äldre och yngre spelare. Spelade här för 10 år sedan och minns att det var bra tryck. Hoppas det är lika nu.

När det gäller om han spelar eller inte svarade han så här.– Det beror helt på hur det ser ut med övergångspapper. Sen är det ju tränaren som tar ut laget. Vill dom att jag spelar så gör jag gärna det. Björklöven är inte helt obekant för honom då han spelat med både Mattias Granlund, Tobias Hage och Stefan Öhman tidigare under karriären.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Ta kommandot direkt och göra första målet
 • Hitta tillbaka till det som skapade magi i PP mot Västerås
 • Att Lundström/Fernström vinner målvaktsmatchen mot Rubin

* * *

Dagens match sänds utöver på CMore Sport via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot IK Oskarshamn så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

5 thoughts on “Försnack Björklöven vs Tingsryd

 • 16 december, 2016 kl. 07:59
  Permalänk

  Han måste stå ikväll för att löven ska ha en chans o vinna .

  Annars släpper löven 5 mål . O dom klarar inte o göra mer än 5 mål mot taif

  Svar
 • 16 december, 2016 kl. 09:02
  Permalänk

  Ni skriver Oskarshamn i inlägget men det skall vara tingsryd. Gissar att det är ett copy-paste fel 😉

  Svar
 • 16 december, 2016 kl. 10:39
  Permalänk

  Om inte annat så kan man ju bara önska att Lundström taggar till rejält av denna utmaning o hittar formen han visade under jvm o även under träningsmatcherna då jag iaf tyckte han imponerade….

  Svar
 • 16 december, 2016 kl. 12:52
  Permalänk

  Rob det är 4 säsonger sen han var bra i JVM !
  Han har match efter match visat att han inte håller allsvensk klass längre . Tyvärr

  Svar
 • 16 december, 2016 kl. 22:27
  Permalänk

  Nu får det fn vara nog med Umeådomare som dömer Björklöven!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: