Försnack Björklöven vs Tingsryd + TÄVLINGAR!

Dags för hemmamatch i A3 Arena och inte vilken match som helst utan säsongens ”gratismatch” när Tingsryd kommer på besök och precis som det alltid är så här på säsongsavslutningen bara seger som gäller.

Vi inleder med en aktuell tabell:

Ikväll väntar alltså tabelltolvan Tingsryd som kommer från en x då man i onsdags mötte AIK. Tingsryd hinner vi märkligt möta ytterligare en gång hemma innan seriens är slut..nämligen den 27 februari. Märklig lottning, eller hur?

Under fjolårssäsongen möttes vi två gånger och lika många gånger blev den seger. Först vann vi med 6-1 och sen 3-2. Ser vi historisk så har Björklöven de tre senaste säsongerna vunnit fem av sex möten i Umeå. Denna säsong har lagen alltså ännu inte mötts i Umeå.

Ser vi till Tingsryds bortafacit den senaste tiden så har de har faktiskt sju(!) raka bortaförluster och bara gjort åtta mål på denna sju matcher, men tog samtidigt en meriterande hemmaseger mot tabelltvåan Oskarshamn i onsdags och kommer nog med lite boostat självförtroende till kvällens match. Det gör nog å andra sidan Björklöven också som tog en efterlängtat bortaseger i allmänhet och mot Västervik i synnerhet, då den senaste trepoängaren på bortaplan var så långt tillbaka som den 14 december mot Almtuna och senaste trepoängaren borta mot Västervik på över två år.

I Tingsryd hittar vi på temat Green Connection Rasmus Bengtsson.

Interna poängligan, Björklöven vs Tingsryd

#37 J Andersson, 10+16 = 26 p
#13 F Andersson, 8+18 = 26 p
#22 Peterson, 13+12 = 25 p

..där Tingsryd kontrar med:

#90 Ljunggren, 10+22 = 32 p
#63 Öhrn, 13+17 = 30 p
#26 Tallberg, 14+14 = 28 p

Special teams?

Om man ser till de senaste fem matcherna så är Björklövens PP-siffra ingen att hurra för, inte ens i jämförelse med totalen. 13,33 % de senaste fem och totalt 16,56 %. Inte heller PK får oss att ta hoppsasteg. 56 % de senaste fem och 73,72 % på totalen. Tyvärr sämst i klassen i bägge grenarna. Nu ska vi snabbt säga att Tingsryd inte är nån storfräsare totalt sett med 18,84 % i PP och 78,47 % i PK, men ser vi till de senaste fem så har smålandslaget 36 % i PP vilket är en finfin siffra, men samtidigt 63,33 % i PK.

Björklövens tränare Joakim Fagervall säger att man är väldigt sugna på att spela på hemmaplan och hoppas på en fullsatt arena. han berättare vidare att Björklöven är tacksam att man fått möjligheten att byta spelare med Piteå då vi har ett överflöd av forwards då de hade ett överflöd av backar. -Kul att kunna hjälpa Piteå och att vi kunde hjälpa Piteå, säger han. Vet inte riktigt vart han får det överflödet av forwards ifrån. 13 forwards senast och med Oscar Stål Lyrenäs åter och med Rainersson borta så har vi fortfarande så pass att vi fyller ut en match. William Eriksson kan väl knappast räknas då han cementerats i Vännäs? Hela intervjun ser du HÄR.

När det gäller Tingsryd så har man varit aktiv på marknaden då man i onsdag värvade Väsbys poängstarke och store (192/93) tvåvägsback Rasmus Sörgardt. Björklöven å sin sida har signat upp Piteås Isak Arhling,som ju har ett förflutet i Björklöven, med sju matcher under tiden i HockeyEttan samt nio hockeyallsvenska matcher säsongen 13/14 då han var på lån från Teg. På dessa 16 matcher hat han faktiskt skrapat ihop 10 assists. Isak är förstås taggat och så här sa han till VK igår.
– Så klart är det jätteroligt att de visar intresse och det ska bli väldigt roligt att få representera Löven igen, och tillägger – Jag är redo, sedan är det upp till tränaren, säger Isak Ahrling. Bloggen säger förstås välkommen tillbaka.

Från Björklöven lär laguppställningen i vanlig ordning komma ut vid lunchtid och vi ber att få återkomma om den, men enligt Fagervall är alla åter på sjukdomssidan så att konkurrensen är större bland forwards än bland backar. Med andra ord lär Oscar Stål Lyrenäs spela.

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Första målet!
 • Special teams. Täta PK och leverera i PP!
 • Målvaktsspelet!

Matchen sänds på C More Live 3 samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchbiljetter till matchen skaffar du HÄR.

TÄVLING 1. 

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen. Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack Björklöven vs Tingsryd” (i dag senast 18:59) och då tippa resultatet mellan just Björklöven vs Tingsryd. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver. De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen. Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från CoolbetJoblineMegazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 1. Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen. Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack Björklöven vs Tingsryd” (i dag senast 18:59) och då tippa resultatet mellan just Björklöven vs Tingsryd. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver. De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen. Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från CoolbetJoblineMegazone och PML fitness i potten.

* * * 

TÄVLING 2. 

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot Tingsryd?” Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till en hemmamatch, priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt. OBS!Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset. Ps. Vår måltävling ihop med PML Fitness är inte över utan kommer som förut att köras inför bortamatcherna. Ds. 

* * *

Vill ni spela på matchen eller någon annan match eller liga eller sport, gör ni det förstås hos vår vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan ovan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

14 thoughts on “Försnack Björklöven vs Tingsryd + TÄVLINGAR!

 • 15 februari, 2019 kl. 09:12
  Permalänk

  2-1
  Emil Lundberg 5.40 i andra p

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 09:32
  Permalänk

  1-1 målskytt blir Selin 12:15 i andra perioden…

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 13:59
  Permalänk

  4-2, Cruseman 12:18 per 1

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 14:21
  Permalänk

  Löven vinner 4-2, målskytt 40 Selin efter 08:10

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 14:23
  Permalänk

  Löven – TAIF 3-2, 79 Lundberg efter 12:55 min

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 14:24
  Permalänk

  Löven – TAIF 4-2, 22 efter 10:42 min

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 14:26
  Permalänk

  Hemmaseger 5-2, målskytt 71 Stål Lyrenäs efter 07:10

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 14:27
  Permalänk

  Lövenseger 3-2, 29 Wiklund efter 29:29

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 16:46
  Permalänk

  4-2 Jacob Peterson 22.22

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 16:47
  Permalänk

  3-1 F Andersson 18.13

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 16:50
  Permalänk

  3-2 Stål Lyrenäs sätter första efter 17.13

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: