Försnack Björklöven vs Timrå

Dags för den sista träningsmatchen innan seriespelet drar igång kommande tisdag. Timrå IK står för motståndet, ett Timrå vid fick rejält med pisk av i ”finalen” SCA-cupen. Dags för revansch med andra ord.

Eller hur ska vi egentligen ta oss an den här matchen? Dåligt genrep ger ju bra premiär, heter det ju. Samtidigt vill vi studsa tillbaka efter två mindre goda insatser mot just Timrå och senast Skellefteå?

Tränare Fredrik Andersson säger till klubbens hemsida att han vill se att man bli än mer konsekvent i försvarsspelet och i presspelet i mittzon så att de kan få snabba spelvändningar. Han oroar sig lite att spelarna kan ha seriepremiären i huvudet, men ska försöka förbereda sina killar på bästa sätt.

Timrå kommer inte till spel med det lag som Andersson hoppas ställa på benen i premiären på tisdag mot Vita Hästen då man just nu dras med en del skavanker och sjukdomar som håller fyra icke namngivna spelare vid sidan ikväll. Didrik Strömberg, Sebastian Lauritzen, John Westin och Lucas Zetterberg saknades i alla fall alla senast mot Leksand.

Vi fick förresten lite på nöten av T i en kommentar när vi Timrå om att man inte använder det klubbmärket. Jo, vi vet ju att dom bara kört med det könlösa att bara ha texten Timrå tröjorna och var ju tvungen att ha något logga och då fick det bli den. Igår gick så klubben istället ut med att man går tillbaka till grunderna genom att använda Timrå IK-tallarna som är klubbens officiella logotyp och klubbemblem. Bra beslut och ni ser den ovan. Klassiskt märke!

Björklöven å sin sida kommer inte heller till spel med fullt gäng även om det under veckan sett bättre ut då Stefan Andersson och Tobias Hage återkommit efter sjukdom. Saknas gör ju fortfarande Axel Ottosson, Cody Murphy, Jonas Emmerdahl, Isak Stenlund-Ädelgran och Emil Wikström som samtliga är skadade, men där det ju finns goda förhoppningar att Ottosson finns med i tisdagens seriepremiär mot BIK Karlskoga borta.

När det gäller Cody Murphy är det förstås väldigt oroande. Han har alltså en inflammation på ovansidan foten som det tidigare sades måste försvinna helt innan han kan ta på sig en skridsko, annars skulle den blossa upp igen. Förra veckan provade han på is, vilket måste då indikera på att man tyckte det var fritt fram. Hans nya frånvaro kan väl bara betyda att testet inte slog väl ut och då är frågan hur länge han måste vänta nu?

Ser vi till Björklöven och våra förväntningar på laget så är det att förstås att steppa tillbaka till det spel vi såg mot Luleå och Modo och då främst det stabila försvarsspelet. Tränare Jesper Jäger säger til hemsidan också att det märks att seriepremiären är i antågande då det har blivit lite grinigare på träningarna, lite mer taggat och bättre inställning vilket förstås är ett ganska gott tecken. – Vi ska vara med från nedsläpp och att vi verkligen är påslagna! Det är extremt viktigt! avslutar han.

Något vi väntat på hela försäsongen är ju när vårt powerplay ska börja bära frukt. Som det varit hittills så har ju vi blivit sämre ju färre motståndare vi möter och så får det ju inte vara. Samtidigt vet killarna lika bra som vi hur det sett ut, men vi kan liksom inte ”inte” prata om det så det är en sååå viktig del av hockeyn….nåväl, här är ett tänkbart lag för kvällen.

Målvakter:
Oscar Masiello (Adam Werner)

Backar:
Mikko Pukka, Jakob Stenqvist
Simon Backman, Simon Åkerström
Jacob Andersson, Niklas Pavel
Stefan Andersson

Forwards:
Emil Norberg, Fredrik Andersson, Alex Hutchings
Erik Rainersson, Kim Karlsson, Austin Farley
Nicklas Johansson, Tobias Hage, David Lindqvist
Marcus Jonsson, Andreas Vikström, Mattias Granlund
Filiph Åström

Saknas:
Axel Ottosson, Cody Murphy, Jonas Emmerdahl, Isak Stenlund-Ädelgran och Emil Wikström, samtliga skadade.

Era tankar inför matchen? Fältet är som vanligt fritt…

 

2 thoughts on “Försnack Björklöven vs Timrå

 • 14 september, 2017 kl. 07:41
  Permalänk

  Den uppmärksamme vet att dem inte alls bara har texten Timrå på tröjorna. Klubbmärket är placerat vid armarna. Tidigare säsonger har det varit axlarna.

  Svar
  • 15 september, 2017 kl. 00:16
   Permalänk

   Den uppmärksamme vet att ett klubbmärke är klubbens utseende utåt. Det ska sitta stort på magen/bröstet och inte gömmas som en skämmig fläck på armen. Inte svårare än så.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: