Försnack Björklöven vs Södertälje

I en perfekt värld hade vi förstås helst matchat direkt efter den miserabla insatsen mot Västervik med medföljande möte/utskällning efter matchen och som vi sa i veckans matcher och träningar tidigare i morse, om vi någonsin haft magi på hemmaplan så blåstes den all världens väg senast mot Västervik och det krävs en rejäl botgöring mot Södertälje ikväll för att känslan av magi skall återfinna sig i T3 Center .ifb ssk

Vi tar oss alltså an i botten förankrade Södertälje, som verkligen behöver en vinst för att försöka knapra in på först och främst Almtuna som ligger just ovanför strecket hela nio poäng före.

Södertälje är i skrivande stund seriens nionde bästa bortalag med 17 inspelade poäng på 14 försök och en målskillnad på 32-39. Vi kontrar med att vara seriens åttonde bästa hemmalag med 27 poäng på 15 matcher och en målskillnad på 53-56.

Vi har mötts två gånger den här säsongen där bägge lagen som bortalag dragit det längsta strået. Södertälje inledde med att besegra oss i T3 Center i den 4 omgången med 6-5 efter straffar och vi returnerade tjänsten via 3-0 i Scaniarinken i omgång 17.

Björklövens fem senaste:
Björklöven – Almtuna 6-4
Mora – Björklöven 5-3
Björklöven – Västerås 5-4
Oskarshamn – Björklöven 6-3
Björklöven – Tingsryd 4-3
Björklöven – Västervik 1-5

Södertäljes fem senaste:

Västerås – Södertälje 1-2 ef.str
Södertälje – Pantern 3-4 ef. str
Tingsryd – Södertälje 2-1
Södertälje – AIK 1-3
Södertälje – Vita Hästen 3-2 ef. str

Gästande Södertälje vann alltså senast, men innan det tre raka förluster och tagit fem poäng på de senaste fem matcherna, att jämföras med våra tre segrar och nio poäng.

Vår målskillnad på dessa matcher är dock negativ med 21-28 att jämföras med gästernas 10-12.

Special teams?

Efter ett mål i spelformen (25%) i de två senaste matcherna mot Tingsryds AIF och Västervik IK och vi ökade något ytterligare till 16,1 % från 15,79 % som var siffran efter Tingsryd. Det är i skrivande stund fortfarande tionde bäst i klassen.Södertälje, som inledde så magnifikt i PP och låg över 33 % inledningsvis i serien, ligger fortfarande på en mycket fin siffra på 23 % exakt vilket är näst bäst efter BIK Karlskoga (26,09 %!).

I boxplaystatistiken som senast mot Tingsryd var 67%-ig, så sjönk vi till 71,11 % och är alltjämt ohotat sämst i spelformen. Här kontrar för övrigt SSK med 78,22% (11:a).

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt fortfarande på 12 min per match (12:a) att jämföras med bortalagets 10,72 min per match, vilket är nionde plats i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 129 st att jämföras med gästernas 128 st.

Interna poängligor:

IF Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström 19 p (6+13)
 2. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 19 p (4+15)
 3. #10 Jesper Thörnberg 14 p (9+5)
 4. #14 Cody Murphy 14 p (5+9)
 5. #57 Stefan Andersson 14 p (2+12)

Södertälje SK

 1. #26 Anton Holm 19 p (16+3)
 2. #22 Fredric Weigel 18 p (5+13)
 3. #19 Lucas Carlsson 15 p (5+10)
 4. #21 Johan Skinnars 14 p (10+4)
 5. #12 Henrik Thegel 9 p (8+1)

Mer statistik?
Ja, ser vi till tekningsstatistiken så är Södertälje seriens tredje sämsta tekare på bortaplan med 44,43 %. Vi vinner 52,74 % av tekningarna på hemmaplan, en nog så viktig detalj. En annan viktig detalj för vårt Björklöven är att vår sämsta period, den andra, som vi bara vinner i 24,14 % av fallen så är Södertälje sämre med endast 20,69 %. Tar vi det vidare med att vi vinner 37,93 % av förstaperioderna (SSK 24,14 %), så kan vi ta att det är jämt skägg i den tredje perioden med 27,59 % lika.

Aktuellt från lagen?

– Det är väl alltid tungt i uppförsbacke och när första målet kommer, så blir det kanske lite ”åh nej, inte nu igen”. Det sitter i huvudet på oss. Det vi måste göra då är att hålla oss till planen, säger SSK backen Adam Hansen till lt.se och fortsätter.– Det är det man får göra när man inte är i rinken, man får fokusera på annat och inte tänka på hockey. Träffa kompisar och ha roligt. Vi försöker ha roligt internt i laget också och liva upp stämningen. Det blir inte kul annars.

I Södertäljes senaste match spelade inte Jonas Vidlund och Johan Skinnars. Oklart om de är med idag.

-Vi vet vad vi måste göra och det är en inställningsfråga och det får inte se ut som det gjorde mot Västervik. Det är vi fullt medvetna om, förklarade Lucas Sandström för hemsidan om den senaste matchen mot Västervik som ju slutade med ett 1-5 nederlag på hemmaplan. När det gäller kvällens match mot Södertälje så säger Lucas följande.-De spelar ju med kniven mot strupen varje match så de kommer att slåss för varje poäng och de ligger ju sist så de behöver ju varje poäng, men vi har inte tänkt ge dom någon! Lucas som ju var med under en korta Waltin-eran i Löven har koll på sin gamla tränare. – Jo, det blir nog säkert en lite småful match, väldigt tight. De vill ju inte ge bort så mycket. Det gäller att ta vara på chanserna när man får dom, avslutar han. För att se hela intervjun, klicka HÄR.

När det gäller tränare Marcus Åkerblom, så har han inte riktigt lagt den förra oerhört bleka insatsen mot Västervik bakom sig än, då laget tyvärr laget lade ytterligare en match på högen av skitmatcher och om det inte upphör så är det botten som gäller. Därför ställs man inför ett litet dilemma inför denna match. Ställa samma lag på isen och de som inte revanscherar sig lär finna en ledig plats på läkaren framöver eller satsa på ett kort man egentligen inte vill, dvs att ta in en förvisso fulltränad David Lindqvist i spel, men som var planerad till årsskiftet. Kort och gott är kontentan, de som inte levererar ska inte spela.

Vi kan inte annat än hoppas att klubben ska stå för det man säger. Vad gör man om en handfull spelare uppvisar samma insats som mot Västervik? Kan tränare Åkerblom med Björklövens styrelse/VD/GM i ryggen säga att man då ersätter en hel femma, då VD Gustafsson redan meddelat att spelarbudgeten är förbrukad? Jag har lärt mig som förälder att man inte ska hota med straff man inte kan utdela/fullfölja. Blir definitivt intressant att följa detta.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Visa hjärta, attityd och offra minst din vänstra hörntand. Det är viktigare än tre poäng!
 • Vinna tre poäng!
 • Nyckel ett och två gäller, no matter what!

Vi återkommer som vanligt när laget är släppt och vi får hoppas att lagets senaste insats inte skrämt bort allt för många åskådare!

* * *

Dagens match sänds alltså via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot nykomlingen Södertälje SK så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

One thought on “Försnack Björklöven vs Södertälje

 • 26 december, 2016 kl. 09:39
  Permalänk

  Nu vart det Västerviks interna poängliga istället för SSK:s.

  Ses på Ståplats i eftermiddag!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: